Genesis Pa, realno i jesu. Al opet, ja bih se na tvom mjestu prije upitao "zašto trebam upgrade?". Znam da Intel ne daje dugoročnu podršku sa matičnima kao AMD i da vjerojatno imaš ograničen upgrade path, ali tebi realno ne treba upgrade procesora ako to radiš zbog igara. Radije bih u ovom slučaju utukao te novce u novu grafičku (makar ni za to nije pravo vrijeme) i kućište, ako već ne znaš što s njima. 😃

Prebuilt mi nikad nije bila dobra opcija, ne kažem da nema konfiguracija koje su jako primamljive i koje povremeno imaju sezonske popuste, ali sam si složiš što je najbolje za tebe i najčešće ćeš nešto i uštedjeti. Nije li oduvijek tako, baš zato jer i ti koji slažu moraju zaraditi neke novce?

Genesis a sve vise gledam uograde jer me svrbi novcanik te bih svakako htio zamjenit kuciste

Kao što smo ti Zero i ja spomenuli, nemaš potrebe raditi ikakav upgrade na LGA 1700 jer imaš dosta dobar procesor i graficku koja je u rangu sa istim.

Novce stavljaj sa strane i cekaj radije Zen 6-7 X3D i Rx 10000-11000 ili Rtx 6000-7000😁, trenutno kupiti novi procesor (pored tvog svježeg i5) bez snažnije graficke je bacanje novaca, pogotovo na Lga 1700 platformi.

Genesis Cijene vani su bolje nego ovdje i da, to za vrijeme kripto groznice i korone je bilo najbolje razdoblje za uzeti prebuilt zbog divljanja cijena pojedinih komponenti.

Nek ga stave u igre

Fsr4 podrska je slaba

revo Em je AMD u pitanju (mislim na tržišni udjel u diskretnim GPU-ima) em FSR 4 zahtijeva 9070 kartice. Ali dodati opciju FSR 4.0 (ili kasnije) u igre koje već podržavaju barem FSR 3.1 bi trebala biti skroz jednostavna radnja za devove.

Vani su i recenzije 5060 8 GB i da…najbolje se pretvarati da nikad nije ni izašla.

Zero

Da je 199€ (koliko i vrijedi), skroz solidna Dlss/Fsr 1080p kartica. Za istu cijenu kao i 5060 8gb (299€) prednost 9060XT 8gb je full 16X-Pcie5 i bolje performanse gpu chipa te sad ima i Fsr4/Redstone. Nvidia ima ogromni casual-mindshare i marketing, zato i nabijaju cijene.

Zero Pa šta nije bilo sa nekom od prošlih serija gdje su isto pokušali provući 8gb kartice kod AMD-a? 6600 serija ili tako nešto, ne sjećam se više.

Arcer Valjda. Ono, na kraju dana je na kupcima da se informiraju i da se odluče, samo neka se i oni odluče reklamiraju li 1080p ili 1440p proizvod.

Zero samo neka se i oni odluče reklamiraju li 1080p ili 1440p proizvod.

Za 1440p su prezentirali 16gb verziju, 8gb verzija je ocito za 1080p, kao što je vec spomenuto nije problem 8gb kartica vec cijena, jedina dobra stvar je što 9060XT ima full 16X-Pcie5 pa ce dobro raditi i na straijim plocama.

Ako za iste novve (299€) 9060 XT 8g bude osjetno snažnija od obicne 5060 8gb, to ce biti dobro jer izgleda da u buducnosti nece biti 8gb kartica ispod tog iznosa, cijene s obzirom na inflaciju i geopoliticki kupus samo mogu ici gore, zato se treba kupobati prethodne generacije po nižim cijenama a tko ima para neka samo dere što mu odgovara.

stitrek Ali nije više ni 8 GB za 1080p ako podebljas detalje, uključiš FG i RT (koji u novijim AAA naslovima ne možeš ni isključiti). U tome je čitava poanta, ne u cijeni. Naravno, nisu svi naslovi kao Indiana Jones, ali su dobar prediktor što dolazi, pogotovo s UE5 naslovima. Nitko od medija više ne preporučuje ovakav paket grafičke s 8 GB za gamere u 2025. i to je valjda s razlogom, dovoljno je vidjeti koliko se igre muče s manje memorije.

Zero

Da, 0060 sa 8gb postepeno postaju entry kartice, trebali su ih nazvati 5050 8gb, 5050Ti 8gb i 9050XT 8gb ali marketinški je broj 60 standard te cijena može biti veca…za uštediti u tom segmentu, treba kupovati prethodnu generaciju sa što više Vrama i to je to.

stitrek Je, napokon x16 slot. Baš je iritantno kad stave x8, a to su počeli raditi i NVIDIA i AMD za sve ispod xx70.

Pinkiller dobio upgrade:

18 dana kasnije