- Uređivano
Rx 6800, RX 6800 XT i RX 7800 XT imaju 16gb Vram i oko 500€ su, sta je tu nejasno?
RX 6800 za 412€ na Mindfactory
Rx 6800, RX 6800 XT i RX 7800 XT imaju 16gb Vram i oko 500€ su, sta je tu nejasno?
RX 6800 za 412€ na Mindfactory
fensisuperstar nemam pojma sta trabunja, na bloku mi je
stitrek hoću reći da bi radila da ima 12 giga vrama i da ima 10 giga vrama. znači kaiserus vrti kroz 10 giga vrama bandwitth za 4k. Kraj priče. To što jedna igra treba više to nije mjerilo, to je "situacija".
Ocito nisi procitao moj post pa cu ti ga ja nacrtati kako ti kažeš:
"Uz današnje Upscale i Frame Generator tehnologije, kartica od 500€ i 16gb Vram je optimalan izbor za sljedecih 5 godina."
Znaci RX 6800, RX 6800 XT i RX 7800 XT koje su u tom cijenovnom rangu ce sa svojih 16gb Vrama biti dobre kroz sljedecih 5 godina gdje ce 3A igre biti sve zahtjevnije sa Vramom. Evo što su i eksperti napisali te njihovi testovi cesto prezentirali oko Vrama:
stitrek Hardware Unboxed je inače bio u konfliktu s nvidijom, i od onda dosta često slušam taj AMD praise kojeg na papiru ne vidim :-D
Yeah. Stari gledaj, sve su to priče, ali VRAM usage je visok samo zato što su developeri u kurcu. Kraj priče. Pitaj se ti zašto se ne implemenira jebeni direct storage koji će smanjit patnju VRAMA.
Decki, vrijeme ce sve pokazati i na kraju CE se jedna strana morati posipati pepelom posto idete U krajnost. Iskreno ne znam sta tocno misliti sta ce biti za ca 5 godina, medjutim isto tako smatram da jedna i druga strana zna imati dobrih argumenata koji se nazalost izgube u moru prepucavanja.
Razlozi zašto se koristi puno Vrama su ociti te se nece umanjiti u buducnosti, sa kompleksnijim igrama ce i optimizacija biti još teža što govori da ce se developeri sve više oslanjati na resurse hardware-a.
Hardware Unboxed i UE5 developeri vide obrazac-smjer u sljedecih 5 godina i to je tužna ali istinita cinjenica. Zato sam i rekao ako vec dajem 500€ za karticu onda mi mora imati 16gb Vram za tih buducih 5 godina, ili RX 7800 XT ili cekam Rdna 4 ako budu imali dobru ponudu.
maverick Sori ali no bueno. Druga strana nema dobre argumente kad su na papiru naši argumenti točni. 3080 ima 10 giga i vrti normalno 4k naslove. Kraj priče. 16 giga nije potrebno. 16 giga je mozda potrebno za ne znam poslovne aplikacije gdje AMD SAKA KURAC.
Yeah jednostavno ove priče mogu pušit ljudi koji se u ovo ne razumiju ali istina je da je čisti PR bullshit.
Uskoro će početi prodavati 30 giga vrama za debile i masa će pušiti.
Ono što nama treba je support za DirectStorage a ne više vrama.
Direct Storage je budućnost. Vi samo toga niste još svjesni.
fensisuperstar 16 giga nije potrebno. 16 giga je mozda potrebno za ne znam poslovne aplikacije gdje AMD SAKA KURAC.
Yeah jednostavno ove priče mogu pušit ljudi koji se u ovo ne razumiju ali istina je da je čisti PR bullshit.
Đizs šta je ovo bilo Zovi baku Lisu da te brzo ubaci u R&D team u AMD
fensisuperstar PS5 ima svoju verziju direct storage gdje se SSD koristi za učitavanje high res textura i drugih velikih asseta i između ostalog zbog toga je uvjet o minimalno 5,5 GB/s za m.2 SSD ako želiš proširiti memoriju. Problem na PC je što, kako čitam , win11 ima lošu implementaciju DSa, a ako to upariš sa lošim SSDom i CPU koji je spor u Real time dekompresiji dok igraš, ta opcija ne pomaže puno. Zasad.
Sakaju rtx 3XXX korisnici jer im ga kožnati utjerao sa blokiranjem nvidia techs sa nove serije ..znam jer sam se i sam osjećao silovano kao vlasnik rtx 3060 ti kartice, da ne bi bilo da pričam napamet.
somethingwrong nije loša implementacija Direct Storagea već loša implementacija developera
https://www.corsair.com/us/en/explorer/diy-builder/storage/the-state-of-microsoft-directstorage/
@chono ako imas zadnje drivere mozes li provjeriti dal ti game filter radi normalno. Sad gledam upalim ff14 i vidim druge boje pogledam filtre settingsi promijenjeni.
Namjestim sve ok, prebacim filtre sa 1 na 2 vratim na 1 i OPET krivi settingsi. kao da se ne žele sprem
Stalno mi tint dize.
@Deadwalker Igra ce "povuci" vise VRAMa ako je kartica ima - mitomanija part 1
Bas si me lijepo ignorirao :-(
fensisuperstar sorry, zabi sam na to. Ja ti igram samo za vikend, preko tjedna samo neke manje igre, a filtere ne koristim uopce
chono SSovci budu rekli da je fejk. :-D