sanzo
sry na (pre)kasnom odg. razlog je najčistija esencija trenutnog životnog razdoblja u kojem se nalazim (razdoblje koje je onda još kulminiralo neviđenom depresijom prouzročenom nekim nogometnim rezultatima momčadi za koje navijam, ali sve skupa ništa šta je bitno za OVU priču lmao).
UGLAVNOM (!) 🤡
s obzirom da je zeitgeist ove "rasprave" proša, ispoštovat ću te s kratkim odg.
prije svega:
sanzo znam vec unaprijed da se nitko nece slozit.
lud si šta ovo misliš. mislim da tvojih top5 možemo argumentirat i kao službeni cannon top5 ff igara lol
uopće se ne razlikujemo previše oko rangiranja pojedinih nastavaka.
I & II nikad nisam igra, a u ovoj životnoj fazi se jednostavno ni ne vidim da ću ikad zaigrat/odigrat. nema ni smisla. hvala im na svemu, al ono . . .
III sam igra možda tri minute na ds-u (ne zato šta je igra loša ili tako nešto; dapače, msl da je ffiii cool (!), jednostavno . . . nemam pojma (možda NEKAD))
IV je legitmni kandidat za jednu od najelegantnijih i najboljih igara općenito, ne samo JRPG-eva, ali izostaje iz moje liste top5 ff igara iz najjednostavnijeg razloga: i dalje sam u svojim dvadesetima, ne tridesetima lmao. prevedeno: produkt sam SVOG vremena i ffix ili ffx će mi uvik značit puno više nego šta ffiv zapravo zaslužuje svojom kvalitetom. monumentalna igra.
btw, ako si imao 10-15 god u najranijim dvijetisućitima—final fantasy x je bila ČUDO igra. tisuću je razloga. možda se nekad odvažim napisati barem nekoliko stotina.
V je najpodcjenjeniji ff. bez sumnje.
VIII ću uvik volit, prekrasna igra. jednostavno mi nije top5. to je sve. s druge strane . . . quistis . . . YEAHHHHH!!!!!
XI nikad igra. šta se mene tiče: xi nikad nije ni postoja.
XIII volim neironično. zapravo, volim xiii do te mjere da je, recimo, najave za ps5 u obliku nekakve "lightning sage" sa sva tri dijela, u 4k 60fps, radova bi se tom paketu kao novom final fantasyju . . .
XIV je (po svemu šta sam ikad vidia) vjerojatno top5 ff igra, ali nisam je zaigra ni sekunde, tako da sam prilično sramežljiv da je samo tako rangiram u top5. naoki yoshida!! gospodin prije svega, tek onda kreator video igara.
XV . . . ako nekoga zanima, može pronać moju lošu polu-recenziju na upravo ovom (!!!!) forumu koju sam napisao sada već davne 2016.
spoiler alert: VOLIM FFXV JAKO; žao mi je 🏄♂️
znači, konačna lista:
- ffx
- ffix
- ffxii
- ffvi
- ffvii!!!
(o svim ovim igrama u top5 planiram napisat EPSKE eseje prije nego šta umrem, tako da . . . zasad ništa)
hvala i pozdrav!