Fantastican posao DF-a. Njihove retro epizode uvijek gledam sa gustom.
Ovo sto je John spomenio za CGI animacije je nesto sto i meni zapada za oci. Apsolutno prekrasno izgledaju i ne sjecam se dali sam prije ili kasnije vidio ovakvu kvalitetu istih.
Danas sve manje i manje igre koriste CGI animacije i iskreno meni nedostaju.
Meni linearniji pristup takodjer pase, ali u FF13 je to ipak malo pre linearno, sto je steta jer je tim stvorio fantasticne lokacije, ali nazalost kroz njih prolazis u 85% slucajeva kroz jedan hodnik, a kako su protivnici uvijek na putu i tesko ih je izbjeci, nemas bas puno prostora ni za razgledanje okolisa jer je velika vjerojatnost da ce svaki takav pokusaj zavrsiti prisilnom borbom.
Borba je na prvu zabavna i vrlo dinamicna. Ono sto ju s vremenom cini zamornom je cinjenica da traje predugo, cak i sa slabijim protivnicima. Tako da kad se konacno igra otvori i da prostora za vise istrazivanja, borba cini i taj dio vise chore nego fun.
Likovi su hit or miss, kao i u gotovo svakom jrpg zapravo, ali overall sam uzivao kako u likovima tako i prici. Problem, ako ga tako mogu nazvati, je ako zelis znati dovoljno o prici i likovima da zaprvo postanu intersantni i da sve ima vise smisla, apsolutno moras citati logs, kojih ima mnogo. Meni je iskreno drazi pristup show, don't tell, ali nemam nista protiv ovakvog nacina.
Glazba Masashi Hamauzu-a je maestralna i tu se nema sta dodati. Final Fantasy igre uvijek briljiraju na tom polju.
Graficki se igra i dan danas drzi odlicno. Likovi i njihove animacije izgledaju jako dobro, a svijet je sarolik, pun boja i raznih lokacija.
Svakako bih preporucio onima koji nisu odigrali da barem daju sansu, posebice jer se da naci vrlo jeftino nebitno o kojoj platformi se radilo. Trenutno je igra igriva na ps3, xbox360/one/series te PC.
Dodao bih da onima kojima se na kraju svidi FF13, obavezno trebaju baciti oko i na FF13-2. O trecem dijelu ne mogu puno da kazem jer ga jos nisam igrao, ali imam u planu pa kad se i to dogodi, budem napisao konacni dojam i o toj igri i trilogiji kao cjelini.