zontra 'Kafka na Žalu' mi je bila fantastična knjiga, smazao sam ju u par dana. Poslije 'Norveške Šume' Murakamijeva najbolja.
dijelimo murakamijev #1 & #2. 🚬 👌
"kafka na žalu" je tako predivna, bogata i čudna knjiga. nisam siguran jel je više cijenim ili volim.
"norvešku šumu" sam uvijek smatrao najdražom murakamijevom knjigom, ali . . . moram priznati da s godinama to pomalo blijedi. ono što nikad neće izblijediti je činjenica da u svakom mom "pisanju" postoji dio "norveške šume".
btw. koliko se sjećam, pročitao si većinu/"sve bitno" od murakamija. ako ipak nisi: "hard-boiled wonderland and the end of the world" je postmoderno remek-djelo (i nešto o čemu bi volio pričati s kojimom, a tek onda s murakamijem) i "wild sheep chase" — murakamijev vrtuljak magičnog realizma i nerealno realnih slika najdivljijih snova.
i sto posto (lol) nisi pročitao zadnju kolekciju eseja: "first person singular" (izašla ove godine (samo na engleskom)). ja jesam. prilično mi se sviđaju sve priče. i ova stranica posebno.
predobro na (pre)više razina.
p.s.
pročitao sam 94 knjige ove godine. ako mislite da je to REKORD . . . nije, vjerujte. a ako želite znati kako? zapravo je skroz lagano.
natjerajte se da zamrzite video igre. lmao