The Blade Itself - Krivnja Oštrice - prva knjiga u serijalu, znam ju vidjet po 30 kn na kioscima ili u Konzumu čak
Before They Are Hanged - Prije njihova vješanja - druga, nastavak na TBI
Last Argument of Kings - Posljednji argument kraljeva - treća, završni dio trilogije. Te 3 su izravni nastavci jedna na drugu. Tak se, po redu, normalno, i čitaju.
Best Served Cold - Poslužiti hladno - 5 godina nakon LAoK. Drugi glavni likovi, uz mnoštvo starih iz trilogije. Ne vodi se baš kao direktni nastavak nego knjiga iz tog canona, ali po meni je, s obzirom na likove i često spominjanje prošlih događaja, pravi čistokrvni nastavak na ove 3.
The Heroes - prva koja kod nas još nije prevedena, ova koju sad čitam. Radnja 4 godine nakon BSC, opet, sa puno starih likova.
Red Country - ne znam koliko nakon Heroesa, zadnja knjiga u canonu. Nisam htjel puno čitat, ali vraćaju se dvojica važnijih likova u njoj.
Ovak ide po redu, i nikak drukčije :)
Navodno lik piše novu trilogiju smještenu u tom svijetu, makar još nije službeno.
Napisal je još Shattered See trilogiju, pročital sam prvu knjigu (Half the King). Laguna je prevela sve 3, nabavit ću preostale dvije s vremenom.
Nije razina First Lawa, i nikak nije povezano sa njim, ali je isto jako kvalitetno.
Cini mi se da si mi baš ti davno preporucio pošto ASOIAF cekamo ko ozebli sunce.
Jesam, da :)
Nemaš kaj uopće razmišljat.
Možda ne sjedne na prvu, ne počne toliko brzo sa događajima kao ASoIaF i bil sam previše naviknut na Martina i njegove likove kad sam ovo sve prvi put čital, ali realno, knjige (likovi i način pisanja, sve što se događa, humor, dijalozi...) su vrh žanra.