Da mi je samo znati koji genijalac stoji iza odluke da se druga sezona (zapravo tokom pisanja posta sam vidio samo prve 2 epizode, koliko sam i pogledao do sada) da Justinu Linu za reziranje, covjeku koji je najpoznatiji po mrtvom Fast and Furious serijalu, ja stvarno nemam obicaj pratiti nacin na koji se nesto snima i ne igra mi to ulogu, ali nakon prve sezone i Fukunage samo slijepcu nije vidljivo da je ovo za osam klasa ispod.
Prva sezona prepuna prelijepih kadrova, dijaloga, soundtrackova, a ovom govnu je vrhunac aerial shot Los Angelesa uz losu glazbenu pozadinu. I same interakcije izmedu glumaca su katastrofalno odsnimane. Ono sto i najvise pada u oci su do sada bile uzasne snimke kada su na automobilu/motoru (ono iz prve sezone kada kao ubrzava mi je nesto najkomicnije sto sam dugo vremena vidio, prvo sam nacin na koji je snimljen, a drugo sto je covjek sa 180-190 km/h proklizao, i samo u par metara usporio do zaustavljanja motora bez ikakvog problema).
Cast na prvu djeluje dosta dobro ali je IMO potpuno promasen, McAdams mi je dosta draga glumica, pogotovo iz About Time, ali ovdje ne pase niti malo. Kitscha ne znam odakle su izvukli, ali u ova 2 sata sto sam gledao seriju i njegovu "glumu" mi se cini kao da se radi o parodiji. Ostatak vise manje ocekivan, Farrell valjda u zivotu nece imati neku ulogu u kojoj nije boem, pijanac, umoran od zivota.
Vidim sada da sam narantao dosta toga, ali sam stvarno jako razocaran kako je krenula druga sezona, iako sam citao da je losije, nisam bas ocekivao ovoliki pad kvalitete. Ili sam mozda bio razmazen spektaklom kakva je bila prva sezona.