Vince Vaughn je razvalio ovu sezonu, kakva glumčina.

Inače baš mi je drago da su kreatori krenuli u skroz drugom pravcu od prve sezone, jer onako nešto genijalno ne bi mogli ponoviti bez da postoji osjecaj već viđenog. Druga tematika, drugi setting i atmosfera, čak i vizualno serija drugačije izgleda, sve to  da bi se skrenulo pozornost na tu razliku i eto malo mi je žao ljudi koji su očekivali od ove sezone još jednu "prvu" sezonu i sad su ostali razočarani.

Također ova sezona čini mi se ima puno više scena u kojima su riječi nepotrebne, jer govor tijela, izrazi lica glumaca sve govore, Primjerice ova scena u 7. epizodi pred kraj kad  Ray i Antigone sjede za stolom i piju
za razliku od prve sezone u kojoj su nas likovi uglavnom kroz monolog/dijalog vodili kroz radnju.

Nedostatak je sasvim sigurno što su gurnuli u igru 4 glavna lika  ( sve izvrsni glumci da se razumijemo - mada moram priznati da nijedan nije tako upečatljiv kao MMC ) , koje nisu baš uspjeli do kraja iskarakterizirati i razjasniti, no ako se pođe od toga da im to u startu nije ni bila ideja, nego je ideja bila prikazati korupciju, kriminal skriven od očiju javnosti, kriminal koji čine oni koji bi se trebali protiv istog boriti, onda su uspjeli u tom naumu.

One more episode to go.

Ne znam, meni je Vince čak i ok glumac, ali mi se ne uklapa u tog lika, pamtim ga po drugim filmovima.
Ali lik je pojava s skoro 2 metra 
Rachel Mcadams je zgodna u pm, ali ništa više od toga... Ona podiže gledanost, ako znate na što mislim. 
Colin Farrell je faca i njega jedino vidim kao pravog kojeg su odabrali.
U prvoj sezoni ima još toga za reći trebali su to nastaviti.

I da, minus je jer nema neka da pokaže sisu kao ona alex u prvoj sezoni 

Ode tako i druga sezona

"Tužan" kraj sam očekivao, ali ovo je bilo tragično... Stvarno udarac u jaja Vince Vaughn odlično odradio posao, stvarno sam iznenađen. Scena u pustinji je jedna od najboljih u ovoj seriji, izvrsno režirano, izvrsno odglumljeno
Ray... Čak sam i bio spreman prihvatiti njegovu smrt kad ono piše 'Upload failed'...
Scena na kolodvoru jako napeta i Colin Farrell u onom Stetsonu urnebesno izgleda
Stvarno tragedija što se na neki način moglo predvidjeti kad se jedan od glavnih likova zove Antigone.

Sve u svemu iako nije kao prva sezona, nije ni probala biti kao ona. Po meni odlična priča koja je tu i tamo bila malo prespora, ali druga polovica je imala stvarno genijalne trenutke, dok je gluma bila vrhunskoj razini čitavo vrijeme.
Nadam se da će biti i 3. sezona :)

WOW !

Prva sezona priča priču o dvojici detektiva.  Pizzolato je ispucao najbolje što je imao u SO1 + imao je onog luđaka MMCa za glavnog glumca, a iz tog lika pršti karizma i preko ekrana.

Druga sezona priča priču o pokvarenom gradu, dok likovi nisu toliko u fokusu, ali ipak dobiju "the world they deserve"

Obje sezone se maestralne, s tim da se S02  može i treba malo progledati kroz prste, uzevši u obzir da su imali sigurno puno manje pripreme nego za prvu sezonu.

Nadam se da će nastaviti u tom pravcu,  da svaka sezona bude  priča za sebe.

Također, ovakav kraj samo potvrđuje i dodatno naglašava taj kontrast  naspram svojevrsnog happy enda u S01.

Odlična serija. Obje sezone vrlo kvalitetne, svaka na svoj način.

Ufff bas pogledao i mogu reci da sam jako zadovoljan, iako je tuzan zavrsetak bio je bomba zavrsetak.

Sent from my iPhone using Tapatalk

5 dana kasnije

Prva sezona odlicna, atmosfericna, super odglumljena.
Druga sezona bezveze, besmislena, a sve skupa na razini bilo koje druge TV krimi serije. Mogla se zvati i LA Blue ili Law & Order: Vinci i nitko ne bi primijetio da nije. Stvari koje su logicne su predvidive od prve epizode, a ono sto se nije moglo predvidjeti izgleda kao da je izmisljeno i dodano za vrijeme snimanja.

Mislim da nece biti trece sezone, uspjesno su ubili brand po kratkom postupku.

2 mjeseci kasnije

Meni je prva sezona bila remek djelo, vrhunska, svaku osobu sumnjivu sam sam sebi oznacavao ko krivca, likovi jos 10 puta bolji, a i nekako ima više misterije i likovi su mi osebujniji.

Drugu sezonu sam doceko nekako skeptično, ipak prvu nikako ne bi mogli nadmašit, ni po glumcima ni radnji, ali evo 6 epizoda sam pogledo u jedan dan, legla mi je, nije dobra koliko i prva ali sve u svemu ne kaska pretjerano iako je totalno drukcije okruzenje,(po meni gunfight u 4 epizodi je cak i najbolji dio u obe sezone) , i nekako mi ne pasu glumci za te uloge. Iako Colin Farrell mi totalno lezi kao korumpiran i totalno mu pase, dok za ostale ne mogu rec, jedino ovaj vojnik moze proc. Ali opet vrlo gledljivo iako i nisam bio nesto za te krimi-detektivske serije. Jos 2 epizode imam druge ali ne mogu mi nikako unistit dojam, nadam se da ni nece.

Pošto sam pogledao prvo 2. sezonu,a sad tek idem 1. sezonu živo me zanima kako ću ju doživit. Što se tiče kvalitete 2. sezone,definitvno nije vrhunska i ima dosta mjesta gdje je mogla biti bolja ali svejedno se isplati za pogledat.

Koga zanima više o ovoj političkoj korumpiranoj strani,neka baci pogled na The Wire,i to pogotovo od kasnijih sezona gdje vidimo put novca.

Pošto sam pogledao prvo 2. sezonu,a sad tek idem 1. sezonu živo me zanima kako ću ju doživit. Što se tiče kvalitete 2. sezone,definitvno nije vrhunska i ima dosta mjesta gdje je mogla biti bolja ali svejedno se isplati za pogledat.

Koga zanima više o ovoj političkoj korumpiranoj strani,neka baci pogled na The Wire,i to pogotovo od kasnijih sezona gdje vidimo put novca.
Javi dojmove 1 sezone TD-a

Meni odlična prva sezona, druga također, ali mrvicu slabija.

(Ne toliko slabija koliko moraš na to gledati kao na dvije različite serije, jer se koncept serije mijenja iz sezone u sezonu.)

Druga sezona je jedino fejlala u scenariju - dosta konfuzan, previše likova koje tek "pohvataš" u 6., 7. epizodi.
Inače ostalo sve gg.

Evo pogledo i drugu, ali mogu rec da definitivno prva jako bolja, nekako su drugu dosta zbunjeno odradili, nije zavrsila ni onako kako je mozda i bilo logično, dosta smušeno mi je djelovalo zadnje 2 epizode ali eto što je tu je. Mozda ni sami nisu htjeli da druga bude makar koliko toliko blizu druge po kvaliteti i priči.

Meni je drugu sezonu "podiglo" to što je kraj jako, jako realan, koliko god izgleda "nategnuto".

Bolji je definitivno od kraja prve sezone koji je bio previše kontrastan u odnosu na sve epizode ranije.

Meni je drugu sezonu "podiglo" to što je kraj jako, jako realan, koliko god izgleda "nategnuto".
A ne znam, meni je u drugoj stvarno kraj pokvario dojam
Nisu obojica trebali umrijet, ali to je moje mišljenje. Ili makar da se ovaj s zenom i dijetetom izvuko, barem on na nijedan način nije bio pokvaren..

SPOILER ALERT

Meni je bilo "super" što se sve kao uspjelo zataškati, jer bi se to sigurno dogodilo i u stvarnom životu, iznenadilo me da nije neki happy end.

SPOILER ALERT

Meni je bilo "super" što se sve kao uspjelo zataškati, jer bi se to sigurno dogodilo i u stvarnom životu, iznenadilo me da nije neki happy end.
Sumnjam da se zataškalo, ipak je ženska tom novinaru/reporteru donijela tone papira i dokaza u istome, tako da sumnjam da su se svi baš izvukli od tih negativaca u filmu..

: Dobro, to dalje mi je "što bi bilo kad bi bilo", ali kužim. Nisam na to mislio, nego na sve ono što se dogodilo prije toga.

3 mjeseci kasnije

Da mi je samo znati koji genijalac stoji iza odluke da se druga sezona (zapravo tokom pisanja posta sam vidio samo prve 2 epizode, koliko sam i pogledao do sada) da Justinu Linu za reziranje, covjeku koji je najpoznatiji po mrtvom Fast and Furious serijalu, ja stvarno nemam obicaj pratiti nacin na koji se nesto snima i ne igra mi to ulogu, ali nakon prve sezone i Fukunage samo slijepcu nije vidljivo da je ovo za osam klasa ispod.

Prva sezona prepuna prelijepih kadrova, dijaloga, soundtrackova, a ovom govnu je vrhunac aerial shot Los Angelesa uz losu glazbenu pozadinu. I same interakcije izmedu glumaca su katastrofalno odsnimane. Ono sto i najvise pada u oci su do sada bile uzasne snimke kada su na automobilu/motoru (ono iz prve sezone kada kao ubrzava mi je nesto najkomicnije sto sam dugo vremena vidio, prvo sam nacin na koji je snimljen, a drugo sto je covjek sa 180-190 km/h proklizao, i samo u par metara usporio do zaustavljanja motora bez ikakvog problema).

Cast na prvu djeluje dosta dobro ali je IMO potpuno promasen, McAdams mi je dosta draga glumica, pogotovo iz About Time, ali ovdje ne pase niti malo. Kitscha ne znam odakle su izvukli, ali u ova 2 sata sto sam gledao seriju i njegovu "glumu" mi se cini kao da se radi o parodiji. Ostatak vise manje ocekivan, Farrell valjda u zivotu nece imati neku ulogu u kojoj nije boem, pijanac, umoran od zivota.

Vidim sada da sam narantao dosta toga, ali sam stvarno jako razocaran kako je krenula druga sezona, iako sam citao da je losije, nisam bas ocekivao ovoliki pad kvalitete. Ili sam mozda bio razmazen spektaklom kakva je bila prva sezona.