chono sjećam se koliko mi je tada bio impresivan AI u Stalkeru i kako sam to prepričavao ekipi na faksu. I FEAR koji je imao isto brutalni AI. I skoro 20 godina poslije još uvijek igre nisu isporučile ništa niti približno dobro.

doktor1 i dalje ne shvacam poveznicu sorry. Alan Wake 2 je northlight engine sa RTXom, a Stalker 2 je UE5 bez RTXa od strane brzo sklepanog studija ciji veterani nisu tamo vise, vecina nije.

@Arcer mozda su mislili da ce biti lakse u UE5, ali eto ispalo je lose na kraju

@Deadwalker ali fascinira taj cisti AI, ne nekakve skriptirane rute NPCeva da pruze privid inteligencije, vec aktivni AI, trazenje ruta, zaklona, oruzja, jednostavno su svjesni okoline i djeluje poput nekog laba koji demonstrira AI learning

chono Tak je i FEAR imao ai koji nije imao skriptu odi tu i pucaj vec ono, razmisli i odluci kaj bus. Zato mozes isti fight 5 puta i svaki put drukciji scenarij imat

AI je imao feature da miris ima FFS, danas nema nis blizu tome.

Og stalker je imao ai koji si uzeo 15 minuta vremena da me flanka

Scenarij u GAMA od jučer.

U Limasku prolazim kroz ulice i vidim u daljini dva Monolita iza barikada. Imam 9x39 ammo i oba su niži rank pa tako znam da prvog mogu skinuti odmah u glavu dok drugi neće ići. I tako je bilo, drugi je odmah zapucao prema meni, zaklonio sam se iza nekog kombija. Nakon toga je ne direkt na mene nego u stranu nakon pucnjave, napravio reload i okolo grmlja prema meni. Skužio me na prozoru kombija (razbijeno staklo) i pogodio me pa sam vidio da nema više šale. Pobjegao sam lijevo iza zgrade i promatrao što će napraviti, nije me nije vidio da sam otišao. Stao je iza grmlja, izašao van na kratko, stao iza drveta, još jedan reload i onda u "spremnom" stavu krenuo prema zadnjoj poziciji di me vidio zadnji puta, i to ne direkt nego zaklonom dijela zadnje strane kombija. Okružio je okolo i vidio da me nema pa sam tu izletio i sredio ga.

Svakim danom me impresionira A/AI iznova, jer nekad bi samo ugasio igru koliko mene "izigraju" da me umore. 😄

Stalker 2 je 40% onoga što imaju njegovi prethodnici. Kao što ste napisali nije sve gotovo, vidi se da rade na napretku ali na kraju rekao bih kompletan Alife/AI overhaul će srediti zajednica. Kao i sve ostalo; loot mutanata, identitet fakcija, inventorij i organizacija, poboljšanje performansi, balans, novo oružje itd itd (neki modovi su već prisutni podugo)

Arcer gle uzeo limited edition i nije mi zao, al da kak si i reko igra je 40% prethodnika.

Za nekih 10 godina user made modovi ce iz toga napravit fenomenalnu igru, na release je broken as fuck, a i kad bugove maknes, shvatis da su ljudi koji su to radili prije bili puno sposobniji nego ovi sad.

Mislili su prejebat veterana Stalkera.. just like that, ode prva zena u Stalkeru

Evo zavrsio igru, nekih 45h bez da radim sve questove jer mi se nije dalo

Finalne misli

-nakon patcheva i user made optmizacija, radi dobro na hp victus laptopu sa 4060 grafom, tek na samom kraju sam imao lag spikove tu i tamo

-gameplay je dobar, makar u prvom je ai bio puno bolji, a i zona. Dosta vremena je bilo setanje od a do b po praznoj zoni

-prica, cist ok, drzala me zainteresiranog, kao pravi hrvat igrao sam kao lik zainteresiran za nabavu nekretnine

Problemi

-manjak zanimljivih random situacija u zoni, imao ih max 5, tipa 3 bloodsuckera odjednom, copor pesa pa bloodsucker, pa 2 psi-cucka

-jebote bog nitko u zoni ne odrzava oruzje, kuzim za bandite al da profesionalni vojnici sa exoskeleton armorom imaju pokvareni mp5 koji skaklja blago nema smisla

-isto tako nitko attachmente nema, kaj nitko ni ko ja da pimpa gan sa rgb diodama, daj mi malo razloga da ubijam shit.

-ekonomija sranje i bez modova za to i da mutanti ne jedu 300kg metaka je bezveze

Ugl za 5 godina ce igra imati fenomenalni mod, zasad je onak ok za fanove. Na konzoli bez modova je vjerojatno uzasno iskustvo

deathwish uf, imam ja vise toga negativnog za napisati. Trenutno na 55h nisam ni na pola glavnih misija, obavljam sve sporedno i istrazujem svaki objekt i komad mape

deathwish Na konzoli bez modova je vjerojatno uzasno iskustvo

Probao sam dva puta na XSX. Izgleda odvratno. I radi isto tako.

Možda šala možda ne.

chono Mah, ispravci samo tehničkih stvari oko stabilnosti igre, ništa od drugih značajki.

Arcer da nece to promijenit ekonomiju i lose nagrade za questove, onak ubijem pol mape da nadem stash sa 3 kruha i kobasom

Arcer glavni fokus ovog regular patcha je shader compiling koji im je navodno zadao puno glavobolja u ovom mjesecu, nikako ga popraviti

deathwish Kobasica i kruha ne fali, balans je baš loš. Neda mi se više toliko čekati, sljedeća zakrpa i igram kakva god bila igra. Što ne riješe oni ću pobacati modove.

@chono A ma, nisu počeli jučer raditi na UE5, negdje su gadno zeznuli.

Nakon GAMMA moda sve će mi biti vanilija svakako.

Ovo je bas previse, 3 komada odjednom. Aj bok…

chono Što se desi u Zoni ostaje u Zoni

4 dana kasnije

4 flesha, 5 svinja, nakon toga chimera i bloodsucker u isto vrijeme, pa jebemu mater gdje je tu bilo kakav balans! Izasao iz svega sa 11 metaka preostalo u pistolju

Giphy - Oh Come On GIF