bosscorelli opravdano, samo rokaj negativno na ovakve stvari. Preordere danas treba zabraniti zakonom
S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Uređivano
Bliži se kraj prvog mjeseca još nema naznaka zakrpi? Sa ovim AI mi je baš bolno igrati.
Sinoć dok sam igrao GAMMA kod Yanov stanice u Jupiteru, naletio je random Duty NPC, sredio je jednog Freedom iz daleka a drugi je pobjegao u zgradu. Duty se prišuljao do vrata gdje je ušao i čekao ga je dok ovaj nije izašao pa ga je udario puškom. Kad je Freedom pao na pod, Duty je spremio pušku, izvadio pištolj repetirao i upucao ga. Umjetnost.
Arcer Ovo je tuzno koliko toga fali iz prijasnjih igara. Gdje je night vision koji je bio u svim igrama ? gdje je pravi AI koji je lootao protivnike nakon sto ih je ubio ? i jos sto primjera takvih. Pa ja na xboxu ne igram po noci ( dobro , ja ne igram uopce jer cekam patch da ispravi game breaking bug) jer mi baterija svijetli nekih 3 i pol metara u dalj…
bosscorelli maknuli su night vision, nema dalekozora, nema statsa u PDA, nema rankova, nema minimape, nema oznaka NPCeva na mapi opcenito. Zasto? Jer nema A Lifea.
2 kljucna i medusobno povezana razloga:
- Open world
- Unreal Engine 5
Ova igra je trebala biti multi region semi open world kao jedinica. Uostalom tako je i dizajnirana. Main questline te vodi sa regije u regiju
chono ja isto nikad po noci neidem ak nemoram, bas je ono k ne vidim.
Al da u preko 30h igre nisam vidio nista zanimljivo u zoni. Tipa u jedinici lovio chimeru, naletio na friendly patrolu koja me spasila od nje.
Ovdje tu i tam patrole jedna na drugu nalete ali svi imaju shit gunnove sa losim durability i bez attachmenta
Huh? Kakav Alan Wake sada?
Ma ništa zaboravi… sve pet
chono sjećam se koliko mi je tada bio impresivan AI u Stalkeru i kako sam to prepričavao ekipi na faksu. I FEAR koji je imao isto brutalni AI. I skoro 20 godina poslije još uvijek igre nisu isporučile ništa niti približno dobro.
doktor1 i dalje ne shvacam poveznicu sorry. Alan Wake 2 je northlight engine sa RTXom, a Stalker 2 je UE5 bez RTXa od strane brzo sklepanog studija ciji veterani nisu tamo vise, vecina nije.
@Arcer mozda su mislili da ce biti lakse u UE5, ali eto ispalo je lose na kraju
@Deadwalker ali fascinira taj cisti AI, ne nekakve skriptirane rute NPCeva da pruze privid inteligencije, vec aktivni AI, trazenje ruta, zaklona, oruzja, jednostavno su svjesni okoline i djeluje poput nekog laba koji demonstrira AI learning
- Uređivano
chono Tak je i FEAR imao ai koji nije imao skriptu odi tu i pucaj vec ono, razmisli i odluci kaj bus. Zato mozes isti fight 5 puta i svaki put drukciji scenarij imat
AI je imao feature da miris ima FFS, danas nema nis blizu tome.
Og stalker je imao ai koji si uzeo 15 minuta vremena da me flanka
Scenarij u GAMA od jučer.
U Limasku prolazim kroz ulice i vidim u daljini dva Monolita iza barikada. Imam 9x39 ammo i oba su niži rank pa tako znam da prvog mogu skinuti odmah u glavu dok drugi neće ići. I tako je bilo, drugi je odmah zapucao prema meni, zaklonio sam se iza nekog kombija. Nakon toga je ne direkt na mene nego u stranu nakon pucnjave, napravio reload i okolo grmlja prema meni. Skužio me na prozoru kombija (razbijeno staklo) i pogodio me pa sam vidio da nema više šale. Pobjegao sam lijevo iza zgrade i promatrao što će napraviti, nije me nije vidio da sam otišao. Stao je iza grmlja, izašao van na kratko, stao iza drveta, još jedan reload i onda u "spremnom" stavu krenuo prema zadnjoj poziciji di me vidio zadnji puta, i to ne direkt nego zaklonom dijela zadnje strane kombija. Okružio je okolo i vidio da me nema pa sam tu izletio i sredio ga.
Svakim danom me impresionira A/AI iznova, jer nekad bi samo ugasio igru koliko mene "izigraju" da me umore.
Stalker 2 je 40% onoga što imaju njegovi prethodnici. Kao što ste napisali nije sve gotovo, vidi se da rade na napretku ali na kraju rekao bih kompletan Alife/AI overhaul će srediti zajednica. Kao i sve ostalo; loot mutanata, identitet fakcija, inventorij i organizacija, poboljšanje performansi, balans, novo oružje itd itd (neki modovi su već prisutni podugo)
Arcer gle uzeo limited edition i nije mi zao, al da kak si i reko igra je 40% prethodnika.
Za nekih 10 godina user made modovi ce iz toga napravit fenomenalnu igru, na release je broken as fuck, a i kad bugove maknes, shvatis da su ljudi koji su to radili prije bili puno sposobniji nego ovi sad.