Nakon misije king of the hill dodem u bazu u garbagu i odem na kat. I pocne scena u kojoj je colonel full nevidljiv. Razgovara na radio a radio lebdi u zraku, puska se sama u zraku rastavlja na djelove lol.

chono xbox seris x. I upravo mi se zbugirala igra da ne mogu nastaviti glavnu pricu. Nakon razgovora sa colonelom i richterom bi trebao ici u sawmill i razgovarati sa scarom. I dodem tamo ali ne mogu uci. Pokusam razgovarat sa svim likovima vani i magicno se teleportiram unutra. Ali unutra nema scara uopce i ne mogu vise izaci van. Ovaj bug ima dost ljudi kolko sam vidio, cak i na zadnjem patchu. Rjesenje bi trebalo biti da loadas save prije razgovora sa richterom i lutas zonom dok ne prode emmision. To sam i pokusao jucer , barem 2 sata i nema jebene emmision. Pokusao sam i spavati 5-6 puta pa izaci van i cekat 10 min. Ne da mi se vise. Igra je na 1.13 verziji a ne mogu igrati main story koji je dosta rano u igri. Nista, cekam sljedeci patch a mozda i zaboravim na igru na par mjeseci dok ne izade u punoj verziji. Nikak da naucim da se ovak velke igre ne igraju kad izadu , nego nakon par mjeseci.

• Uređivano

bosscorelli to sam i mislio… zaboravi na tu igru na xbox s, nikada nece biti igriva. Ja sam uredno prosao te misije na PCu, upravo odradujem WPS main mission.

Niti jedan bug sa te strane, osim sto je nestao marker za meet sa Varanom, ali znao sam gdje treba ici, jer sam vec imao meet s njime za pocetak quest linea

chono Steta… dosta je zabavna dok nema bugova i dok me ne gada sa sacmaricom sa 100 metara. Bio sam spreman to ignorirati, ali dzaba ak ne mogu glavnu pricu nastaviti 🤷

bosscorelli to sto imas je gamebreaking bug, nema smisla nastaviti. Bolje utrosi vrijeme na nesto drugo

auuuu, WPS je bas stalker atmosfera, nema dalje od ovog

deathwish u podrumu drugi bug 😅 morao reloadat save da se iznenadenje spawna

Krenula suza… stigao sam doma…

Nema ljepseg osjecaja od toga da izades u Zonu, uspijes se vratiti u bazu, popraviti svu opremu, nabaviti municiju i pripremiti se za novi izlazak, a neznas sto te ceka ni kamo ides.

Evo ga, za mene endgame oruzje

Dobri stari Cordon je predivan

@Fenix evo odlican video koji pokazuje koliko je A-Life u jedinici bio napredniji, ne samo od ovoga u Stalker2 vec u gamingu opcenito. Ako uhvatis vremena pogledaj, jako puno detalja

bosscorelli smija bi se da je situacija oko razvoja bila normalna, ali s obzirom na okolnosti, place mi se kako je ispalo sve na kraju. Nemogu reci da ne uzivam u igri, ali ne valja s obzirom kakva je bila jedinica

chono Boli tebe tuki , ti mos igrat bez game breaking bugova. Ja nemrem , pa od mene imaju jednu zvjezdicu na xboxu. Kad cu moc nastavit igrat, dobit ce 3-4.

Na xboxu cetvrtina igraca je dalo ocjenu 1 igri. To je pun kufer.

bosscorelli opravdano, samo rokaj negativno na ovakve stvari. Preordere danas treba zabraniti zakonom

• Uređivano

46 sati igranja, 1. (riječima PRVI) A-Life trenutak u igri. Krenula emisija, uletio sam u prvu zgradu, zamnom je uletio i ovaj kolega vojnik WARDa, a netom prije nego je emisija pocela uletio i bandit. Vojnik ga je skinuo, jer bandit u pravilu ima slabiju opremu, te smo zajedno cekali kraj emisije:

Bliži se kraj prvog mjeseca još nema naznaka zakrpi? Sa ovim AI mi je baš bolno igrati.

Sinoć dok sam igrao GAMMA kod Yanov stanice u Jupiteru, naletio je random Duty NPC, sredio je jednog Freedom iz daleka a drugi je pobjegao u zgradu. Duty se prišuljao do vrata gdje je ušao i čekao ga je dok ovaj nije izašao pa ga je udario puškom. Kad je Freedom pao na pod, Duty je spremio pušku, izvadio pištolj repetirao i upucao ga. Umjetnost.

Arcer bolesno kako to izgleda u jedinici. Ovo u nastavku je bas lose, odnosno ne postoji

Arcer Ovo je tuzno koliko toga fali iz prijasnjih igara. Gdje je night vision koji je bio u svim igrama ? gdje je pravi AI koji je lootao protivnike nakon sto ih je ubio ? i jos sto primjera takvih. Pa ja na xboxu ne igram po noci ( dobro , ja ne igram uopce jer cekam patch da ispravi game breaking bug) jer mi baterija svijetli nekih 3 i pol metara u dalj…

bosscorelli maknuli su night vision, nema dalekozora, nema statsa u PDA, nema rankova, nema minimape, nema oznaka NPCeva na mapi opcenito. Zasto? Jer nema A Lifea.

2 kljucna i medusobno povezana razloga:

1. Open world
                      2. Unreal Engine 5

Ova igra je trebala biti multi region semi open world kao jedinica. Uostalom tako je i dizajnirana. Main questline te vodi sa regije u regiju

chono ja isto nikad po noci neidem ak nemoram, bas je ono k ne vidim.

Al da u preko 30h igre nisam vidio nista zanimljivo u zoni. Tipa u jedinici lovio chimeru, naletio na friendly patrolu koja me spasila od nje.

Ovdje tu i tam patrole jedna na drugu nalete ali svi imaju shit gunnove sa losim durability i bez attachmenta

• Uređivano

deathwish evo upravo naletio na lokaciju chimere iz jedinice. Nema nikog, samo sam uletio u prvu kucu jer je pocela emisija

Edit: by the way, imamo prve crnce u Zoni i zenu. I ovi su podlegli trendovima i inkluzivnosti

chono

Znam, odigro sam sve STALKER-e

pripyat sam izmodiro do svemira…

Pa Fallout 4 , (galerija), ali neda mi se više…

Neda mi se da mi moderi popravljau igru

Ajme, Alan Wake 2 na PS5 PRO nema isti RTX kao PC…
                          Boli me kifla kada na 65" pokrenem Alana i uživam, di koja sjena fali!

Huh? Kakav Alan Wake sada?

Ma ništa zaboravi… sve pet

chono Bolje da su ostali na starom engineu, malo ga nahranili steroidima i fokusirali se na sve ostalo što je nama bitno zapravo a ne da vizualno lijepo izgleda.

chono sjećam se koliko mi je tada bio impresivan AI u Stalkeru i kako sam to prepričavao ekipi na faksu. I FEAR koji je imao isto brutalni AI. I skoro 20 godina poslije još uvijek igre nisu isporučile ništa niti približno dobro.

doktor1 i dalje ne shvacam poveznicu sorry. Alan Wake 2 je northlight engine sa RTXom, a Stalker 2 je UE5 bez RTXa od strane brzo sklepanog studija ciji veterani nisu tamo vise, vecina nije.

@Arcer mozda su mislili da ce biti lakse u UE5, ali eto ispalo je lose na kraju

@Deadwalker ali fascinira taj cisti AI, ne nekakve skriptirane rute NPCeva da pruze privid inteligencije, vec aktivni AI, trazenje ruta, zaklona, oruzja, jednostavno su svjesni okoline i djeluje poput nekog laba koji demonstrira AI learning

chono Tak je i FEAR imao ai koji nije imao skriptu odi tu i pucaj vec ono, razmisli i odluci kaj bus. Zato mozes isti fight 5 puta i svaki put drukciji scenarij imat

AI je imao feature da miris ima FFS, danas nema nis blizu tome.

Og stalker je imao ai koji si uzeo 15 minuta vremena da me flanka

Scenarij u GAMA od jučer.

U Limasku prolazim kroz ulice i vidim u daljini dva Monolita iza barikada. Imam 9x39 ammo i oba su niži rank pa tako znam da prvog mogu skinuti odmah u glavu dok drugi neće ići. I tako je bilo, drugi je odmah zapucao prema meni, zaklonio sam se iza nekog kombija. Nakon toga je ne direkt na mene nego u stranu nakon pucnjave, napravio reload i okolo grmlja prema meni. Skužio me na prozoru kombija (razbijeno staklo) i pogodio me pa sam vidio da nema više šale. Pobjegao sam lijevo iza zgrade i promatrao što će napraviti, nije me nije vidio da sam otišao. Stao je iza grmlja, izašao van na kratko, stao iza drveta, još jedan reload i onda u "spremnom" stavu krenuo prema zadnjoj poziciji di me vidio zadnji puta, i to ne direkt nego zaklonom dijela zadnje strane kombija. Okružio je okolo i vidio da me nema pa sam tu izletio i sredio ga.

Svakim danom me impresionira A/AI iznova, jer nekad bi samo ugasio igru koliko mene "izigraju" da me umore. 😄

Stalker 2 je 40% onoga što imaju njegovi prethodnici. Kao što ste napisali nije sve gotovo, vidi se da rade na napretku ali na kraju rekao bih kompletan Alife/AI overhaul će srediti zajednica. Kao i sve ostalo; loot mutanata, identitet fakcija, inventorij i organizacija, poboljšanje performansi, balans, novo oružje itd itd (neki modovi su već prisutni podugo)

Arcer gle uzeo limited edition i nije mi zao, al da kak si i reko igra je 40% prethodnika.

Za nekih 10 godina user made modovi ce iz toga napravit fenomenalnu igru, na release je broken as fuck, a i kad bugove maknes, shvatis da su ljudi koji su to radili prije bili puno sposobniji nego ovi sad.

Mislili su prejebat veterana Stalkera.. just like that, ode prva zena u Stalkeru

Evo zavrsio igru, nekih 45h bez da radim sve questove jer mi se nije dalo

Finalne misli

-nakon patcheva i user made optmizacija, radi dobro na hp victus laptopu sa 4060 grafom, tek na samom kraju sam imao lag spikove tu i tamo

-gameplay je dobar, makar u prvom je ai bio puno bolji, a i zona. Dosta vremena je bilo setanje od a do b po praznoj zoni

-prica, cist ok, drzala me zainteresiranog, kao pravi hrvat igrao sam kao lik zainteresiran za nabavu nekretnine

Problemi

-manjak zanimljivih random situacija u zoni, imao ih max 5, tipa 3 bloodsuckera odjednom, copor pesa pa bloodsucker, pa 2 psi-cucka

-jebote bog nitko u zoni ne odrzava oruzje, kuzim za bandite al da profesionalni vojnici sa exoskeleton armorom imaju pokvareni mp5 koji skaklja blago nema smisla

-isto tako nitko attachmente nema, kaj nitko ni ko ja da pimpa gan sa rgb diodama, daj mi malo razloga da ubijam shit.

-ekonomija sranje i bez modova za to i da mutanti ne jedu 300kg metaka je bezveze

Ugl za 5 godina ce igra imati fenomenalni mod, zasad je onak ok za fanove. Na konzoli bez modova je vjerojatno uzasno iskustvo

deathwish uf, imam ja vise toga negativnog za napisati. Trenutno na 55h nisam ni na pola glavnih misija, obavljam sve sporedno i istrazujem svaki objekt i komad mape

deathwish Na konzoli bez modova je vjerojatno uzasno iskustvo

Probao sam dva puta na XSX. Izgleda odvratno. I radi isto tako.