Evo odigrao još poneki quest, malo istražio početnu zonu, dajem i dalje benefit of doubt.
Imam dojam da je dosta lokacija baš vezano uz misije - npr. otišao prije nekog questa na točku A, bilo je samo nekoliko skroz praznih objekata. Kasnije kada sam aktivirao quest i vratio se na istu lokaciju A, unutra je bila cijela neka banda s kojom sam mogao dalje napraviti neku interakciju i odigrati quest. I prije nego li sam uspio doći do te bande, u dvorištu objekta me srdačno dočekao čopor divljih pasa kojeg prva puta uopće nije bilo. Sada ne znam je li taj čopor bio vezan uz quest ili se prvi puta zgubao spawn sustav, pojma nemam.
Kada sam gledao na taj objekt iz daljine (s vrha vodotornja u blizini) bez aktivnog questa, naravno da nije bilo ničega u njemu.
Na random točki B (dosta veliki kompleks) od par zgrada nije bilo nikoga, osim nekog random stalkera koji se zakopao na vrh zgrade i dolje sve uokolo postavio zamke. Uspio sam ga skinuti iz daljine, pokupio loot, sada ne znam je li bio dio nekog questa kojeg nisam aktivirao ili će na toj lokaciji biti kasnije netko drugi. Nebitno, osim da je imerzija bila ok jer sam na toj lokaciji našao nekoga, imao encounter i pokupio loot. Izgledalo je prirodno i "organic".
Na random točki C naletio na dvije divlje svinje koje su me uspjele skršiti. Idući puta je bila samo jedna koju sam skinuo, no onda se spawnala neka banda (koje prvi puta nije bilo), koju sam također riješio (nisam doduše vidio da se "spawnala", izgledalo mi je kao da su došetali od negdje).
Uglavnom, hoću reći, nije da je to toliko immersion breaking koliko se na internetu prezentira, kada se uživiš u igru, fakat je gušt jer je atmosfera baš jebena i vuče te poriv da istražiš svaku lokaciju. I događa se nešto na tim lokacija, bilo vezano uz quest ili spawn random neprijatelja.
Šteta što izostaje cijeli A Life, no daleko od toga da je igra loša ili nije zabavna za igranje, iskustvo je više "tailor made" za razliku od prethodnih igara koje su se više oslanjale na random simulaciju Zone. Ovisi s kakvim očekivanjima uđeš u cijelo iskustvo 🙂
Ukratko, dobro si chono rezimirao:
chono Doslovno prvi stalker u novom ruhu
Za sada i dalje nisam imao nekih bugova ili glitcheva, sve super radi.
Evo još par screenshotova:
Nastavljam dalje, mislim da će cijelo iskustvo biti dobro. Ako uspiju srediti A Life s vremenom, genijalno, onda imamo igru koja će se još dugo dugo igrati.