Mali offtopic

Prekjučer parkirao u Savskoj na kolnik, uz tramvajsku prugu.

Pola sata poslije, biciklistu pokupio tramvaj, on se zabio u moj auto, izgulio na par mjesta tu stranu, i otkinuo mi retrovizor.

Biciklistu dobro, otišao dalje, a ti Torla odrješi kesu.

Moram se složiti gore sa ekipom za forsiranje SUV vozila, iako ja to gledam ovako.

Imaš pokušaje, ilitiga wannabe SUV, plastično prenapuhana vozila sa prednjom vučom i 1.5 dizelskim motorima od 120KS koji uz brdo ne mogu uzvući kad ljeti upališ klimu. Vizuelno izgledaju veća, što korisniku daju lažni osjećaj sigurnosti.

I naravno imaš prava SUV vozila, teška vozila sa minimalno 2 tone kvalitetnog materijala, sa dobrim pogonom od 4 vuče koja rade posao na bilo kojem terenu u bilo koje doba i sa 200KS kao referentnom minimalnom granicom jačine motora. Opravdano visoka cijena, baš kakva i treba da bude.

buz sad se sjetim kad sam parkirao negdje Mazdu 6, tad je bila praktički nova. Prva generacija, ona divna tamnoplava boja s efektom. I netko je očito bio nadrkan i napravio golemu crtu preko haube. Da znam tko je to napravio, molio bi za milost kad bi mu na čelu urezao kukasti križ kao Brad Pitt u Inglorious Basterdz. Tako da suosjećam.

Krasan auto ali nazalost i jako skup, gledao malo rabljene na mobile de cijene paprene skroz.

Koliko daje Alfa godina/kilometara garancije za nova vozila?

Do prvog pokretanja motora. 😃

Više garancije sam dobio na Beko veš mašinu.

Bezobrazno malo s obzirom na cijene vozila koje nude, kao i konkurenciju koja nudi mnogo više (Kia 7 godina npr.) za relativnu manju ili istu cijenu.

elder8472

Sarkazam… naravno da ne vrijedi ne samo Alfa nego rijetko koji, Gulia mi je nekako u okvirima auta koje bi trebalo biti ni prejeftino niti preskupo ovo je jako jako preskupo.

Meni se Giulia jako sviđa. Već sam rekao da imam para uzeo bi je prije bilo kojeg od njemačkog sv. trojstva. Ljepša mi je od bilo kojeg od njih, stražnji je pogon, zadovoljan sam motorizacijom koja se nude, uzeo bi benzinca s 200ks, super mjenjač. Kad sam je gledao očekivao sam da je cjenovno pozicionirana iznad "običnih" autiju, ali ispod ta 3 švaba. Kako sam se šokirao kad sam vidio koliko košta.

buz

O ukusima se ne raspravlja al da su mi pare ja bi uzeo Focus RS-a po svemu bolji nego bilo koja alfa a i cjenovno prihvatljiviji.

Al opet to je moje misljenje

elder8472 Ma ja uspoređujem sada slične sa sličnim. Giulia, Bmw3, A4, C klasa. Od njih bi najprije Giuliu, to je bio point. Jer kupci biraju od ta 4. Focus RS je druga kategorija auta. Da imam zbilja novaca, jedino što bi me zanimalo je Porsche 911 GT3, kakva Alfa. 🥹

Ako prričamo o 400k kn dovezao bih jedan bmw 330e doma ❤️

Ah, 50k eura..

S90, i to Momentum ili R-Design.

Novi Nissan Z. Šteta kaj ga nema u Europi.

Da sam pri parama, nešto a la ovo bi uletilo u garažu. Samo ne bi bio tako spušten i s tim ružnim felgama: