buz ili nam javi kako je prošlo.

Došle gume danas, platio pouzećem (25kn skuplje), a dot je 0421. Zadovoljan.

2 mjeseci kasnije

Danas se rastajem s Mazdom 3 nakon skoro 7 godina.

Giphy - The Office Reaction GIF

Torla

Dok ne dođe Octavia SportLine za 300 dana (😆)
    imam ženin Pug 206 pošto ona radi od doma i ne treba joj svaki dan.
    U najgorem slučaju imam i Miatu ako joj zatreba njen auto, ali Miatu čuvam i ne volim ju vozit na dnevnoj bazi da ju lupaju vratima. Bome nisam mislio da će mi biti ovako teško rastati se od auta 10 godina starog, bila je stvarno vrhunska za voziti. Bilo je nešto problema s njom unutar garancije (dvije brizgaljke otišle, remen). Nakon što je istekla u idućih 5 godina imao sam kvar koji me koštao ukupno 240 kuna i to je to.
    Baš će mi faliti taj auto, rijetkost je da mi nešto ne dosadi nakon 7 godina svakodnevnog korištenja.

StarFox_N Pokušaj pogoditi.
      Hint: Marka s kojom si itekako upoznat.

Hahahah, bilo mi se učinilo da je Škodilak, i da sam to negdje pročitao... hahaha

Zna Buz što valja

buz rijetkost je da mi nešto ne dosadi nakon 7 godina svakodnevnog korištenja

a žena?

buz Dok ne dođe Octavia SportLine za 300 dana

Opa ideš, svaka čast, čestitam!!!

Koja boja? Jel Race plava ili ona smaragdna sa jumbo plakatu? Ili možda bijela?

A to što se čeka je, to je stvarno previše, ali šta ćeš kod svih je tako, pa se s time moraš pomiriti...

Sretno s prodajemo M 3

Torla Mazdu prodao, danas dolaze po nju zato sam tužan. Prodao sam ju prije nego sam ju i oglasio pošto je auto super očuvan i nema puno km, 139000 u 10 godina tako da sam samo rekao da prodajem i to je bilo to. 😄

Octavia je 1.5 TSI, ručni mjenjač, ne zanima me DSG, a i skuplji je 19000 kuna u startu. Boja je Race Blue plava. Idem drugi tjedan do salona na dogovor, uzeo bi 18" felge s vRS-a ako se može, zovu se Comet, metalik crne su. Ove dvoje koje su u konfiguratoru mi se ne sviđaju.

Da se čeka mi je jasno, ali očekivao sam pola godine čekanja, ne baš cijelu godinu.

Ja isto gledam da zamijenim postojećeg narančastog guštera. Iako sam prezadovoljan s tim autom, ima već 14 godina.

Nisam znao da su cijene rabljenih toliko skočile, barem prema mojim kriterijima pretrage:

• 2016. godište ili mlađi
            • manje od 70000 km
            • do 10.000€

Ne mogu nać praktički ništa. Ovog svog sam platio 5.300 s tim istim parametrima. Ali da, to je bilo 2012. godine.

I uglavnom, nema ništa pametno za te pare. Yarisi, Cliaći i gluposti. Par Peugeota 208 i par koreanaca. Mislim, za 110.000 kn dobiješ već dobar novi Hyndai i30, o čemu pričamo? Tak da na kraju čak razmišljam onda rađe ići na kredit i uzet nešto za 20.000€. A tu već ima ponude da glava boli...

Žao mi je što odlaziš s Mazde, ali što je je, Octavia je sad najveći bang for buck na tržištu.
              Budeš nam napisao koliko će te sve izaći kad povučeš crtu ispod konfiguratora.

weky Octavia je sad najveći bang for buck

Kaj nije neka od ovih lepih Dača?

Octavia je zadnjih 15 godina postala auto, a Dacia je i dalje Dacia.

weky Žao mi je što odlaziš s Mazde

Miata pita: "Am I a joke to you?" 😄

Budem javio, zasad je bilo 197200, s popustom smo se našli na 188600 s tim da mi je obećala gumene tepihe, servis besplatan i kaj god već može dati od tih poklona. U toj ponudi su te standardne 17" felge, no kad sam kasnije gledao dimenzije guma su im neke divlje što mi je čudno za takav mass produced i popularan auto, tako da mi je cijena gume i za 17" (205/55) i za 18" (225/45) zapravo jednaka pa bi onda radije uzeo veće.

Tzereen Ja sam isto u potrazi za novim autom ( polovnim da budem precizniji ) i parametri su mi otprilike kao i tebi samo što bio ja išao do 11 milja eura.
                Imam Škodu Fabiu karavan 2007 godište i vrijeme je da se promjeni polako. Kao što si i sam napisao nešto pošteno naći za te novce nema teorije čak mi je i komšo koji dila polovnjake iz Njeme rekao da su cijene otišle za 30% gore. Pregledao sve moguće oglase na njuškalu, fejsu i po autosalonima ali ne nađem ništa da se na trepavice postavim. Uzevši u obzir da svi traže 100 000 ili više za nešto iole kvalitetno na kraju ispada da se više isplati riskirati i kupiti novi auto ali teško se to može iskeširati, dileme dileme .............

buz Octavia je 1.5 TSI, ručni mjenjač, ne zanima me DSG

Baš me zanima kakav je taj motor.
                  Također i 1.0, i da li je on uopće dovoljno jak za auto tipa Octavia, Koroq i slične...

Što se tiče DSG, obećao sam si da će moj slijedeći auto biti automatik.
                  Gradska vožnja, prva druga stani, kvačilo...
                  No way više.
                  Što se tiče vožnje, to mrzim najviše na svijetu... ZG je baš poludio što se tiče gužve na cestama...

Što tebe odbija od automatika?
                  Osim cijene?

BTW
                  Jesi probao voziti auto?

Octavia zadnjih 15 godina daje najviše za uložen novac.
                    Da mi treba obiteljski auto, ne bih niti gledao ništa drugo.

Kad ste se već dotakli automatika, nekako mi je sve privlačniji zbog gotovo isključivo gradske vožnje.
                    Nisam još 100% na čistome, ali vjerojatno ću ići u smjeru nekog oblika automatika kad će se odlučivati o novom auteku.