Zero F36 418d iz 2014. god

Ako je vjerovajti speckama, mislim da je isti motor - N47T

https://www.auto-data.net/en/bmw-4-series-gran-coupe-f36-418d-143hp-19348

Ovaj voli popit ulja, na svakih cca 3-4000km litru ulja zahtjeva. Navodno tu nema lijeka, ali nisam išao istraživati može li se što učiniti. I navodno postoji opasnost da lanac pukne usred vožnje jer nisu baš najbolji, pogotovo od 150000 km na dalje. Promjenjen je i lanac i kuplung pa bi sad trebalo to trajati pošto se bližio 200000 km na satu (valjda smo provocirali, ali ne i isprovocirali sreću).

Navodno ti to ovisi kako pojedini turčin dođe u BMW slgat aute na proizvodnu liniju. U koje doba dana. U ponedjeljak i utorak će sfušat posao jer je bio vikend prije pa se izdevetao. U srijedu dolazi k sebi pa radi najbolje posao, a pred vikend je već u banani pa se priprema za vikend pa loše radi posao.

I kao moguće je na temelju toga odrediti koji su BMW-ovi bez greške sklopljeni, a koji su drlog. Valjda po serijskim brojevima hah

Ja tek trebam vidjeti kako će se moj ponašati na duže. Gledao sam malo na yt kako prepoznati po sluhu problem s lancem i može se otprilike skužiti, al je li to dovoljna prevencija na vrijeme, ne znam. Oh well, ako pukne, pukne. Valjda će i ovi moji mehaničari skužiti problem na vrijeme.

Nadam se da su naše sastavljali nadobudni Turčini koji su se došli dokazati a ne pripremati za džihad.: p

Zero Tek sad vidio 😝

Triba nova generacija, ovaj pomalo izgleda zastarjelo pogotovo u interijeru. A i zanima me koje mogu cudo izvest sa Hybrid motorom, kakve bi to samo performanse bile …

Zero
    Lanac ti počne lagano zveckati na niskim okretajima a i možeš odvesti u ovlašteni da izmjere koštalo 50 ak eura prije neznam koliko je sada.

Zero Oh well, ako pukne, pukne.

Pucanje lanca dovest će do neravnomjernog takta (preskakanja) motora, što u velikom slučaju znači motanje bregaste i pucanje ventila u klipove, što bi ti sjebalo kompletan motor.

Ako polako dolazi u fazu prenatezanja, izbacit će ti Check Engine lampicu, ako stane zveckati u prvoj ili drugoj brzini, to su mu prvi predznaci da je pri kraju.

A sve se da provjeriti na relativno par minuta, samo dobrom majstoru da odvučeš da procijeni je li za zamjenu ili ne.

Ni ne prodaje se tamo već valjda 30 godina, nije išlo. Eventualno ako ga neki entuzijast uveze iz Mexica.

Je li ima neko iskustva sa Mercedes GLK vozilima?

Konkretno 2015. godište pa na novije.

Raziel Jedan je prošao kraj mene prije par mjeseci, što te zanima?

6 dana kasnije

Znači, u Beču, osim super grada, kulture, muzeja, zoološkog, ljudi i svih ostalih divota, uočio sam da je svaki treći auto BMW.

Morati ću i ja kupit BMW seriju 1 ili barem Mercedes A klase. Oba iz 2019.

Tzereen To su Balkanski krkani

Austrijanci voze Škode i VW.A u Beču je kao da si došao u Beograd.

Tzereen mali SUV

Baš neki dan gledam te modele i razmišljam si kako se zbog takvih šporeta srozao pojam jednog SUV vozila.

Niti jedno od tih Peugeot vozila ne nudi 4X4 pogon, a i kad sam pronašao jedan, pogodi, 1.5hdi motor.

Katastrofa.

Jebote vi kao da živite u Nepalu. U Zagrebu ako ti treba više od 1.0 motora. Ikad.

yakuza_stinger a brate, fakat ne izgleda korejski. Daj si pogledaj Bayon molim te. Kužim da svi imamo različite ukuse, sve pet. Reci da ti je ružan. Ali definitivno ne izgleda korejski, a ni jeftino. Da ne spominjem interijer. Znači, Peugeot je sad po kvaliteti materijala u rangu s BMW, Mećkom i Audijem. Na stranu to što ga većina vas ne voli jer je ženski, pederski, francuski, kvarljiv, kaj god već kažete. Ali da ulažu iznimno puno u kvalitetu izrade, ulažu.

Raziel zamijenio si pojam SUV vozila i terenca. NisuJuke ni Qashqai ni 2008 razvodnili SUV, već je SUV razvodnio terence. Nikad SUV-u nije bila namjera da zamjeni Nissan Patrola, Toyotu Landcruiser, već da bude povišeni, ušminkani, robusni buldog. Da izgleda agresivno, da sjediš visoko, da se popneš na rinzol bez problema i da se osjećaš kao faca nad peasantima u limuzinama.

I da, tu se slažem skroz. Meni je više muka od toga da su sve živo napravili SUV-ovima. Čak i jebeni Aygo. Ja bi rađe normalnu BMW jedinicu, 308, Mazdu 3, Mercedes A, nešto takvo. Ili finu limuzinu ko Alfu, Mazdu 6, 508.

Tzereen Nisam ja niš rekao za kvalitetu materijala, nego samo za vizual. Ne diferenciram ja estetiku po markama. Većina auta danas mi je ružno u smislu da su dosadni i jednolični. Ima iznimaka, al su sve rjeđe.