Sve je to super, al kaj se desi kad stavis xenon lampe u farove koje nemaju lecu. Tebi je super, al ovom kaj ti dolazi u susret i nije bas.

Za LED neznam kaj sve treba, al ak zaslijepi onog tko dolazi u suprotnom smjeru ona bi se trebalo drzat orginala.

Raziel Ne želim jače osvjetljenje, ali želio bih žarulje koje će trajati nekoliko puta duže i trošiti ugrubo upola manje energije. Ali kažem, s obzirom na cijenu, još ću razmisliti kada uložiti u to, ako uopće.

elder8472 slazem se, nema mi nista gore od toga. Ubije u ocni zivac do mozga.

Zapravo mozda gore od toga je kada po noci dok se mirno vracas kuci sa obitelji imas vozaca BMWa iza sebe sa takvim svjetlima.

Neloš novi Nissan, moguće i posljednji GT-R. Šteta što ga ne planiraju prodavati van Japana, baš sam mislio stavljati svaki dan euro sa strane.

R35 ali ima godina unatoč tome izgleda impresivno pogotovo odozada.

Zero

Bio mi prijatelj na tehnickom radi homologacije led zarulja. Na tehnickom su mu rekli jedino osram i nek si pogleda dal za njegov auto uopce su. Jer nisu za sve modele.

Al isto tako 700-800kn je homologacija. Nisu normalni

elder8472 Puno previše IMO, pogotovo kad još ide samo za duga/kratka svjetla. Ostajem ma halogenim, ionako bih prvo par godina trebao voziti auto da vidim isplati li se dodatno ulagati u njega ili će se trejdati za nešto bolje.

Zero Oce li vise R36, stvarno su pretjerali sa ovim modelom znam da je idalje pojava na cesti, ali ovo je vec 16ti facelift istog auta…

A nezz, čemu mijenjati nešto što je skoro pa savršenstvo? Barem stražnji dio ne bih nikad mijenjao, dizajn je bezvremenski, još ti dijelovi od ugljičnih vlakana, uff.

Japanska konjina, Mazda RX Vision.

22 dana kasnije

Bio jučer kod mehaničara. Zamjena žarulje 🤣.

I malo išao popričati s njim. Nije mehaničar ni za jednu marku posebno, već za sve. Pitam za nabavku rabljenog auta, 5-6 godina starosti.

Oboje smo se inicijalno složili da je užasno vrijeme za kupovat rabljeni (a i novi) auto. Ali potvrdio je ono što već godinama znam. Dizel nikako ne preporuča. Pogotovo ne ako se vozi uglavnom po gradu. Nekako je našim ljudima dizel ostao kao alfa i omega automobila. Kao mjerilo uštede, ali to više nije tako. Ako se vozimo možda 40-50 hiljada godišnje i većinom po autocesti, onda čak i da. Manja kilometraža po gradu ih ubija.

I onda pitam po iskustvu, koje bi marke preporučio za srednju klasu automobila (golf, Astra, Focus…)? Kaže VW grupacija, VW, Audi, Škoda. Seat radije ne. Toyota odlična, Mazda odlična, ali samo benzinac. Dizel je užasan. Iako smo to pokrili već gore. BMW je također odličan, čak više nije ni skuplji od ostatka konkurencije prilikom nabavke, ali kaže da je zato održavanje barem 20% u prosjeku skuplje. Kaže, obična zamjena ulja i filtara bar 20% skuplja.

Na kraju rekao koje baš izbjegavati. Kaže Ford i najviše Opel. Kaže, Astra je baš užasna. Izbjegavati pod svaku cijenu.

Nisam stigao pitati za talijane, francuze i koreance, ali eto, nije ih izdvojio ni za preporuku ni za zaobići.

Tzereen Nisam stigao pitati za talijane, francuze i koreance, ali eto, nije ih izdvojio ni za preporuku ni za zaobići.

Za francuze će ti sve reći statistika prolaznosti na tehničkom, za aute stare do 5 godina, znači to su praktički novi auti.

buz eto, smeće. Valjda je htio biti ljubazan jer ja vozim Peugeota 🤣.

Ali kaže, ova moja generacija je imala BMW motore koji su dobri, onda su imali jedno vrijeme lošije motore, ali ovi unazad par godina su zbilja dobri benzinci 1.2. Pouzdani skroz.

Tzereen ja vozim peugeota 1.4 hdi, full zadovoljan, ali sada razmatram opciju kupovine ford focusa (2019. godište ili noviji), pa me zanima da li netko ima neki pametan savjet zašto da ili zašto ne?

Nightyx nisam nikakav stručnjak. Samo pratim brdo web i youtube recenzija. Uz to iskustva frendova i mišljenje raznih mehaničara.

Focus je jako cijenjen auto po cijeloj europi, a naročito u engleskoj. Mislim da već neko vrijeme slovi kao najbolji auto u klasi. Ima ga i frend i jako je zadovoljan. Ali eto, jučer mehaničar kaže da ga ne savjetuje.

Ono kaj znam iz nekoliko izvora je da fakat ne bi išao na dizelaša.

Možda je frajer biased u vezi Forda. Al tko će ga znati. Moja 23 godišnja kanta i dalje vozi. Ako uspijem sredit hrđu, mislim da može potrajati sve dok EU ne zabrani ICE motore u svakom smislu.