Multiplu zovu i bordel, jer, lijepo ti je dok si unutra, ali propadneš u zemlju od srama ako te netko vidi dok izlaziš van.

Vraća se Wankel kao range extender, proizvodit će struju, neće pogoniti izravno kotače.

6 dana kasnije

Full sexy a tek se ustao iz kreveta. Kad stane na svoje gumene noge i 🚀.

Razmišljao sam možda o stavljanju LED retrofita za prednja svjetla (konkretno Osramov Night Breaker, koji bi trebao biti legalan), ali nisam načisto o smislenosti istog s obzirom na cijenu i sve. Ima tko iskustva s ovim?

Zero Sve ti je kolega rekao. Ja imam na autu sve LED osim pozicija i onda je to ružno jer je različita boja halogenih i LED pa sam stavio led žarulje, ali za tehnički to moram skidati jer je odmah pad.

buz Izgleda da su nešto promijenili po tom pitanju, vidi link u mom prethodnom postu. Ali opet se radi o ograničenom popisu vozila i samo o glavnim svjetlima.

buz ali za tehnički to moram skidati jer je odmah pad.

to sam mu htio i ja napisat da će imati problema na tehničkom. Nekad ak si imal poznatog na tehničkom mogao si iskamčiti svakakve ludorije i prošao si a sad se sve snima i nema više zajebancije na tehničkom.

Matador Edit: Kao postoji road legal verzija, ali samo za modele s popisa: https://www.osram.hr/night-breaker-led/index.jsp

Ovo je očito nešto novo.

Pa da, na to mislim. Iskočilo mi negdje jer sam guglao led žarulje i eto, zainteresiran sam. Naravno piše da bi se morao raditi mali atest, ali u principu bi sve trebalo biti legalno, jel.

To je onda nešto jako novo, gledao sam nedavno i bilo je big no no.

Meni to itekako ima smisla, gledano kroz tu najnoviju prizmu zelene i štedljive EU. Čitava poanta LED rasvjete je ponuditi istu ili bolju vidljivost po bitno manjoj potrošnji i daleko većoj dugotrajnosti. Ne bi smio biti slučaj da se to može regulirati, već bi se moralo regulirati i poticati. Žarulje sa žarnom niti su praktički zabranili iz normalne upotrebe i prodaje, vrijeme je da se i aktivnije počne poticati upotreba LED tehnologije i u nešto starijim vozilima.

A zašto želiš unaprijediti jačinu/lumen svjetala?

Ne vidiš dobro sa originalnim svjetlima ili je do kozmetičke želje? Koje vozilo posjeduješ?

Sve je to super, al kaj se desi kad stavis xenon lampe u farove koje nemaju lecu. Tebi je super, al ovom kaj ti dolazi u susret i nije bas.

Za LED neznam kaj sve treba, al ak zaslijepi onog tko dolazi u suprotnom smjeru ona bi se trebalo drzat orginala.

Raziel Ne želim jače osvjetljenje, ali želio bih žarulje koje će trajati nekoliko puta duže i trošiti ugrubo upola manje energije. Ali kažem, s obzirom na cijenu, još ću razmisliti kada uložiti u to, ako uopće.

elder8472 slazem se, nema mi nista gore od toga. Ubije u ocni zivac do mozga.

Zapravo mozda gore od toga je kada po noci dok se mirno vracas kuci sa obitelji imas vozaca BMWa iza sebe sa takvim svjetlima.

Neloš novi Nissan, moguće i posljednji GT-R. Šteta što ga ne planiraju prodavati van Japana, baš sam mislio stavljati svaki dan euro sa strane.

R35 ali ima godina unatoč tome izgleda impresivno pogotovo odozada.

Zero

Bio mi prijatelj na tehnickom radi homologacije led zarulja. Na tehnickom su mu rekli jedino osram i nek si pogleda dal za njegov auto uopce su. Jer nisu za sve modele.

Al isto tako 700-800kn je homologacija. Nisu normalni