Multiplu zovu i bordel, jer, lijepo ti je dok si unutra, ali propadneš u zemlju od srama ako te netko vidi dok izlaziš van.
Automobili
Vraća se Wankel kao range extender, proizvodit će struju, neće pogoniti izravno kotače.
Razmišljao sam možda o stavljanju LED retrofita za prednja svjetla (konkretno Osramov Night Breaker, koji bi trebao biti legalan), ali nisam načisto o smislenosti istog s obzirom na cijenu i sve. Ima tko iskustva s ovim?
- Uređivano
Zero Niti jedan LED koji nije tvornički, nije legalan.
Edit: Kao postoji road legal verzija, ali samo za modele s popisa: https://www.osram.hr/night-breaker-led/index.jsp
Ovo je očito nešto novo.
Matador Edit: Kao postoji road legal verzija, ali samo za modele s popisa: https://www.osram.hr/night-breaker-led/index.jsp
Ovo je očito nešto novo.
Pa da, na to mislim. Iskočilo mi negdje jer sam guglao led žarulje i eto, zainteresiran sam. Naravno piše da bi se morao raditi mali atest, ali u principu bi sve trebalo biti legalno, jel.
To je onda nešto jako novo, gledao sam nedavno i bilo je big no no.
Meni to itekako ima smisla, gledano kroz tu najnoviju prizmu zelene i štedljive EU. Čitava poanta LED rasvjete je ponuditi istu ili bolju vidljivost po bitno manjoj potrošnji i daleko većoj dugotrajnosti. Ne bi smio biti slučaj da se to može regulirati, već bi se moralo regulirati i poticati. Žarulje sa žarnom niti su praktički zabranili iz normalne upotrebe i prodaje, vrijeme je da se i aktivnije počne poticati upotreba LED tehnologije i u nešto starijim vozilima.
- Uređivano
A zašto želiš unaprijediti jačinu/lumen svjetala?
Ne vidiš dobro sa originalnim svjetlima ili je do kozmetičke želje? Koje vozilo posjeduješ?
Sve je to super, al kaj se desi kad stavis xenon lampe u farove koje nemaju lecu. Tebi je super, al ovom kaj ti dolazi u susret i nije bas.
Za LED neznam kaj sve treba, al ak zaslijepi onog tko dolazi u suprotnom smjeru ona bi se trebalo drzat orginala.
Neloš novi Nissan, moguće i posljednji GT-R. Šteta što ga ne planiraju prodavati van Japana, baš sam mislio stavljati svaki dan euro sa strane.
Jučer vidio dosta starog GTRa strašno impozantna pojava
Laf R35 ili?
- Uređivano
R35 ali ima godina unatoč tome izgleda impresivno pogotovo odozada.