100 kw, 2.0, 4 cilindra. Ali ne znam što bih ionako s viškom snage/promjenom režima jer ovdje kod mene vozim na kratko i do posla jednom imam prilike raspaliti do stotke i to isto na kratko. Nisam čak ni šaltao između sport i eco moda jer eto, ne da mi se. Za mene će još promjena felgi biti domet tjuninga, izgleda.: (

Mislim da je isti i u četvorci od žene. Ja uvijek zveknem Sport mode jer se osjeti da je gas direktniji, ali da to nešto pomogne ičemu drugom - pa baš i ne. Volio bi da ima 30 - 40 konja više jer bi tad bio taman agilan koliko treba. Ovako je malo asmatičan ako zgazim po gasu. Eco sam probao po autocesti da vidim ima li štednje i iskreno nema neke razlike, a osjetim da limitira gas što je zajebano kod pretjecanja.

A inače malo troši goriva, al puno ulja 😃

yakuza_stinger Kad smo kod toga, je li na njenom pouzdan mjerač/senzor za ulje? Mijenja(te) na 10 000 km, ili? Na servisu su utankali Motul 5w30, nije da sam imao neku preferenciju što se toga tiče…

Fenix

I meni, to je pravi avtek za moj ukus, opet modernijeg dizajna i za današnje vrijeme a ne odveć i staromodan. a ne ovi današnji svemisrkog izgleda.

Zero mislim da je pouzdan. Svakih cca 2000-3000km se javi da treba nadolit litru. Isprva sam ja provjeravao baš pod haubom i ulje bude milimetar niže od sredine na mjeraču što bi trebalo biti okej. Ali ne, unatoč tome, senzori će stalno javljati da fali litra pa svaki put kad veli da treba, ja nadolijem strogo litru. I to Castrol 5W-30. Vjerujem da je kvaliteta tog ulja tu negdje kao i Motula. Iz predostrožnosti svaki put prije rege promjenimo ulje, al imam filing da je to redundantno jer sam motor to skuri. I navodno to je boljka tog modela motora. Srče više ulja nego goriva.

Zato na autocesti sam znao spustit potrošnju goriva na 4 litre po 100km/h što sam mislio da je nemoguće. Al je stvarno moguće.

Meni se vrti na nekih 5.3. Kao što prije rekoh, malo ludo što sad imam duplo jači auto koji troši isto ili čak manje, ali evo, po tom pitanju je stvarno super imati twin turbo. Dok se nešto ne sje…naravno.

yakuza_stinger

Gle u fordu toce castrol te sam usporedio castrol 0w40 i motul 0w40 razlika je u samoj gustoci ulja.

Tako da ja zadnja dva servisa stavljam motul. Ravenol nisam jos probal al vele da je odlican isto.

16 dana kasnije

Vjerojatno su već neko vrijeme na cestama, ali ja sam tek jučer uočio ovo. Vozio sam se 10-ak minuta iza jednog, ali tek kad je dao žmigavac skrenulo mi je pažnju na donji par svjetala. Doslovno mi je, i to ne serem, došla muka. Najružnije što sam vidio na cestama u svom životu.

Prednji dio Multiple i stražnji Kone su ultimativni pojam ružnoće.

Ipak ništa ne može zamijeniti Ford Ka.

Najružnije tačkice za beton koje sam u životu vidio.

• buz

•  
              •  
              •  
              •  
            • Uređivano

Fenix To ti je zbog europskih propisa. Ovaj auto se prodaje i u USA, a kod njih dio stop svjetla može biti žmigavac i crvene boje i onda ne svijetli dolje ništa u ovoj nižoj grupi svjetala. Kod nas mora žmigavac bit narančast i onda to stave na glupo mjesto, tamo gdje jedino i mogu - dolje, da bi se zadovoljili propisi i onda izgleda nezgrapno. Inače bi morali imati dva različita dizajna, a to onda komplicira i poskupljuje proizvodnju. Ovo je ništa drugo nego kompromis.

Ovdje je to dobro objašnjeno kog zanima.

Raziel

Ka je jos super,

Meni je ovo najodurni auto koji sam na cesti vidio suzuki ignis

Fakat ste amateri.

Daleko najružniji automobil prema svim kriterijima je Fiat Multipla.

Sprijeda

Straga

Unutra

Honorable mention i za Chrysler kruzera

Raziel Baš je bio prijatelj s curom iz USA kod mene neki dan, cura mu je amerikanka, on je naš. Toliko su gadni ti PT Cruiseri da je njena mama ovakvog plavog kupila potpuno novog za 7000$, doslovno ih nitko nije htio. 😆

Ne znam baš, ovaj crni sa zatamnjenim staklima je baš nekako prikladan za pogrebnika. I djeluje mi kao super auto za voziti kad odeš u mirovinu, pa se počneš odijevati kao početkom prošlog stoljeća jer si, jel, deda.

Sve njih treba promatrat iz konteksta vremena kad su inicijalno pušteni u prodaju. Ali nepojmljivo mi je da netko u 2022. izbaci onakvu Konu. Ma kakvi god kompromisi bili u pitanju, sram bi me bilo da sam dizajner koji se potpisao na to. Užas i odvratno. Na istoj strani imati svjetla s crtama prednjih i zadnjih, užas. Da sam je vidio na autocesti, vjerojatno bi poginuo

Al svaki auto ima svog kupca, nekome se cak i onaj fijat svida gore. Ukusi su nam svima razliciti.

Nazalost meni se nekak cini da su svi danasnji auti na isti kalup.