To je onda nešto jako novo, gledao sam nedavno i bilo je big no no.
Automobili
Meni to itekako ima smisla, gledano kroz tu najnoviju prizmu zelene i štedljive EU. Čitava poanta LED rasvjete je ponuditi istu ili bolju vidljivost po bitno manjoj potrošnji i daleko većoj dugotrajnosti. Ne bi smio biti slučaj da se to može regulirati, već bi se moralo regulirati i poticati. Žarulje sa žarnom niti su praktički zabranili iz normalne upotrebe i prodaje, vrijeme je da se i aktivnije počne poticati upotreba LED tehnologije i u nešto starijim vozilima.
- Uređivano
A zašto želiš unaprijediti jačinu/lumen svjetala?
Ne vidiš dobro sa originalnim svjetlima ili je do kozmetičke želje? Koje vozilo posjeduješ?
Sve je to super, al kaj se desi kad stavis xenon lampe u farove koje nemaju lecu. Tebi je super, al ovom kaj ti dolazi u susret i nije bas.
Za LED neznam kaj sve treba, al ak zaslijepi onog tko dolazi u suprotnom smjeru ona bi se trebalo drzat orginala.
Neloš novi Nissan, moguće i posljednji GT-R. Šteta što ga ne planiraju prodavati van Japana, baš sam mislio stavljati svaki dan euro sa strane.
Jučer vidio dosta starog GTRa strašno impozantna pojava
Laf R35 ili?
- Uređivano
R35 ali ima godina unatoč tome izgleda impresivno pogotovo odozada.
A nezz, čemu mijenjati nešto što je skoro pa savršenstvo? Barem stražnji dio ne bih nikad mijenjao, dizajn je bezvremenski, još ti dijelovi od ugljičnih vlakana, uff.
Bio jučer kod mehaničara. Zamjena žarulje .
I malo išao popričati s njim. Nije mehaničar ni za jednu marku posebno, već za sve. Pitam za nabavku rabljenog auta, 5-6 godina starosti.
Oboje smo se inicijalno složili da je užasno vrijeme za kupovat rabljeni (a i novi) auto. Ali potvrdio je ono što već godinama znam. Dizel nikako ne preporuča. Pogotovo ne ako se vozi uglavnom po gradu. Nekako je našim ljudima dizel ostao kao alfa i omega automobila. Kao mjerilo uštede, ali to više nije tako. Ako se vozimo možda 40-50 hiljada godišnje i većinom po autocesti, onda čak i da. Manja kilometraža po gradu ih ubija.
I onda pitam po iskustvu, koje bi marke preporučio za srednju klasu automobila (golf, Astra, Focus…)? Kaže VW grupacija, VW, Audi, Škoda. Seat radije ne. Toyota odlična, Mazda odlična, ali samo benzinac. Dizel je užasan. Iako smo to pokrili već gore. BMW je također odličan, čak više nije ni skuplji od ostatka konkurencije prilikom nabavke, ali kaže da je zato održavanje barem 20% u prosjeku skuplje. Kaže, obična zamjena ulja i filtara bar 20% skuplja.
Na kraju rekao koje baš izbjegavati. Kaže Ford i najviše Opel. Kaže, Astra je baš užasna. Izbjegavati pod svaku cijenu.
Nisam stigao pitati za talijane, francuze i koreance, ali eto, nije ih izdvojio ni za preporuku ni za zaobići.