Jako neočekivan start sezone sa Bastianinijevom pobjedom. Naslabiji Ducati te KTM i Honda (ali ne Marquezova) na podiju. Suzuki još nije na razini, Yamaha je jako iza, glavni Ducatiji se nisu iskazali, ali se čini da je Aprilia napravila korak naprijed. Ako se ovako nastavi, mogli bi imati ludo dobru sezonu.
Moto 3 je isto bila zanimljiva utrka. Žao mi je Sasakija, imao čistu pobjedu u rukama dok mu se nije raspao onaj oklop motocikla. Neki od favorita poput Masije pali, Foggia isto dobro izvukao s obzirom da je zadnji startao i morao 2 kaznena kruga odvoziti. Garcia je gotovo pobijedio, a za Mignoa ne znam što reći, kao neki vječiti talent, ali nikako da napravi iskorak. Je li ova pobjeda znak da će se napokon boriti za prvenstvo?
Moto 2 najmanje pratim, ali je lijepo je vidjeti Viettija i Caneta na vrhu koji su donedavno bili još u Moto3. I zanima me kakav će Acosta biti, možda čak i veći talent od Marqueza. Osvojio je bodove na prvoj utrci, ništa spektakularno, ali očekujem dobre rezultate od njega.