• Offtopic
  • Upoznajmo Fensija pomoću slika opet

fensisuperstar

Odma sam pretpostavio da je to u pitanju.

Iako ću ti iskreno napisati da me smeta ta stigmatizacija u HR.

Bilo što kaj odmiče od klasik "urednog" odnosno kršćanskog stila/izgleda bude kritizirano i tretirano kao agresivno, neuredno, bezobrazno…

Tvoj viking izgled bio je sasvim uredan, čist, njegovan, podrezan.

Samo to nikog ne zanima.

Isto je za tetovaže, nedo Bog da imaš na podlaktici ili vratu odma te gledaju kao da si sotona. Nebitno kakvog je karaktera ili simbola. Pogotovo gledaju poslodavci prilikom zaposlenja ali to ti je ono da se skrene pažnja s većih problema i lažni moral uz licemjerje. To što smo kao država ekonomski uništeni uz postotak korupcije i političkog kriminala koji je prestigao Rumunjsku također nije bitno.

pravednik klasik "urednog" odnosno kršćanskog stila

Da mi je 5 kuna za svaki put kada sam išla na razgovor kod šefa jer sam izgledala ne kršćanski. Imala bi 0 kuna. A radim u ljekarni.

Gledaj na to ovako: ako vidiš žensku osobu sa neobrijanim pazusima i neobrijanim nogama (ne govorim o dva dana, nego o godinu dana puštanja da se fino da splest pletenica ispod pazuha) da ti poslužuje/pravi hranu ili piće u restoranu/kafiću, da li bi imao isto mišljenje? Da vidiš svoju doktoricu takvu, nekoga na šalteru u banci? Odvjetnicu ili bilo koga koga plaćaš da ti dobro obavi posao? Da li bi si rekao: ovo je okej? I zašto nebi?

Tetovaže sad toliko ljudi ima da mi uopće nisu više kul. Dapače, ogadile su mi se.

A neki dress code vezano uz posao ipak treba postojati, iako bi tu i ja mogao zašutjet s obzirom kako izgledam. 😃

pravednik ne znam jel bi mogao reći da je moj stil kršćanski ili ne. Mogu imati bradu ali mora biti uredna. Kosa mi je narasla ne sluša a nije još uvijek dovoljno duga da ju skroz vežem u rep. Počešljao sam se čisto da ličim na nešto.

Prije posla sam brzinski kupio taftov gel neki samo sa se zaližem. Nisam zadovoljan previše ali odradit će posao.

Ja nosim capri hlače (one poludugačke, jel) i kožne sandale na posao sad kad je ljeto. Šefu se to baš i ne sviđa, al jbg, imam i ja svoje ja i nisam tu da se svidim svima. Dugačke hlače nemam namjeru nositi na +30 jer idem i na teren autom. Ali da mi ide netko prigovarati za imidž kakav imam friz ili bradu, tad bi bilo problema.

@Zero jebiga ja moram nositi crne patike/cipele na crne hlače ili plave patike/cipele na plave hlače i gore zeleno. I moraš izgledati pristojno.

fensisuperstar Imas tocno boje propisane? Pa gdje to radis?

Nadam se da barem dio robe dobivas od poslodavca inace stvarno nije fer, iako njih vjerojatno boli kifla jer ako neces ti naci ce nekoga tko hoce :/

fensisuperstar A kužim, drugačije je kad imaš nešto definirano i nema ležernog stila oblačenja. Makar ne kužim to s "pristojnim", po meni bi smislenije bilo da se forsira urednost i higijena, što je onak na prvu tvoja viking brada i bila.: p Stvarno ne vidim problem, al ajd.

Radio sam jedno vrijeme u ugostiteljstvu i tu je bilo bas dosta pravila, moj tadasnji gazda je bas mrzio tetovaze i tjerao je ljude da ih prekriju ali uvidio je da kad natjera ljude na 30+ stupnjeva da budu u dugim rukavima da oni obicno prvom prilikom pobjegnu i ne vrate se vise pa su tetovaze kasnije bile tolerirane ali ne rado vidjene. Sjecam se da je jednom jedna skolarka sat vremena plakala jer joj je sef rekao da nije bik i da izvadi piercinge iz nosa i jezika ako misli raditi.

fensisuperstar jebiga ja moram nositi crne patike/cipele na crne hlače ili plave patike/cipele na plave hlače i gore zeleno. I moraš izgledati pristojno.

To nešto promjenili za rampiste? 😄

Koliko sam ja vidjela u 6 godina, barem oni su mogli nosit na nogama što su htjeli. Iako nitko drugi nije nikome prigovarao ako se nosilo nešto svoje, samo da nisu bile japanke ili natikače. A i malo ljudi kupuje kričave tenisice, i van posla se nosi crno i bijelo. Jer nitko ne nosi one usrane plave tenisice od 50 kuna što daju uz uniformu jer tih bi se i wish posramio.

Garrus_V Sjecam se da je jednom jedna skolarka sat vremena plakala jer joj je sef rekao da nije bik i da izvadi piercinge iz nosa i jezika ako misli raditi.

Zao mi je cure, ali ovo je bas smijesno kako si ispricao 😂

oxi Ne. Ja spadam pod recepciju isto kao i kontrolor. Moj šef je šef rec. Tako da svi imamo isti dress code.