Prika
500g brašna
360ml vode ugrijes je na oko 40c
2g kvasa iz kesice pokaza mi se najbolji
10g soli
Stavis kvas u vodu i stavis zlicu brasna nakon 10min ce poceti mjehurici ako ih nema kvas nevalja.
Dodas sve u brasno i izmisas biti ce ti srkroz ljepljivo ali tako mora biti, najbolje je da napravis navecer i da odstoji do sutra.
Sutra ugriješ spaker na 250 c sa tecom od ljevanog zeljeza unutra i grijes skoro uru vrimena.
Teca od ljevanog zeljeza je obavezna ako je nemas nemoj ni pokusavati.
Dok to grije napravis oblik kruha i taman ce se lagano dignuti.
Ubacis u tecu i peces nehih 20min onda pogledas kako je i taman da ode para iz tece.
A sad kolilo ces peci ovisi o spakeru kakav je ali oko 30min je minimalno stime da zadnjih par min peces bez poklopca na teci da kruh dobije boju.