FFA: Food For All
Biti cu grinč
Ne izgleda dobro
Nemaš ništa boje na mesu izvana pa ispada vise kuhano. Probaj drugi put dignuti temperaturu ili jednostavno opti nije za steak.
Ja gledan uzeti tavu od ljevanog željeza baš iz tog razloga da bude meso sa koricom izvana.
Sadašnja tava mi daje promjenjive rezultate kao da se nemoze ugrijati dobro a kad stavin meso odma dosta izgubi topline pa onda meso izvadim da se digne temperatura pa ga vracan.
Ma def nije idealno, ali nemam baš vremena od male djece za eksperimentiranja nekakva. Ovo mi je idealno jer ubacim unutra, peče mi na tajmer i javi kad je otprilike medium rare, a ja sa strane mogu raditi nešto drugo. Okus stvarno bude oke i ne bude žilavo (al to ovisi i šta kupim) tak da za ovako pečenje stvarno oke.
Možda nisam nikad pojeo kako treba ispečen pa ni ne znam šta je pravi stejk, ali bit će i toga, isto sam gledao te tave od lijevanog željeza i definitivno mi je u planu kupiti i tako ih peći.
Ja imam Lodge tavu, skupa je ko sam vrag. Uglavnom, kad sam prvi put radio steak doma, smrdila mi je kuhinja i dnevna soba 10 dana po mesu, bilo je 80cm dima od stropa. Dobro da mi netko nije zvao vatrogasce kad sam otvorio vrata od balkona i kad je počeo van sukljati dim. To je bilo prvi i zadnji put da sam to tako doma pekao. U Pevexu sam kupio rešo na indukciju i sad to ispečem vani.