Opet pizza, a šta je tu je.

Tijesto za ovu pizzu je stajalo, tj mirovalo 2 puna dana u frižideru i 5 dana u zamrzivaču. Jedan dan nakon što sam ga napravio pa u zamrzivač i dan ranije izvadio iz zamrzivača i stavio u frižider. Toliko se nakvasilo, kak se ono veli skiselo da se osjetil već pivski kvas a nije bilo ništa to negativno već dobro na kraju ispalo.

Slikao sam po etapama, kako bih stavljao sastojke.

Pekao sam na različitim temperaturama. 6 min. na 300 °C i smanjio na 200 °C i peklo se oko 10-tak minuta uz povremena provjeravanja stanja. Nisam htio više da se peće jer bi mi rubovi postali tvrđi i tamiji.

1 / 4

Evo napokon uvatija vrimena i jos nije puvalo pa je bilo mirno more i isa san kunjke vaditi, usput uletila jedna sipa koju san uhvatio rukom.

3.3kg kunjki je bilo

TITANXIS

Probaj peći na papiru za pečenje. Znači bez tepsije, stavi pizzu na papir i onda sve to zajedno na rešetku u pećnici.

Brijac

Dobra ideja i znam da je tak još i bolja pizza, budem sljedeći put. Ali za tak nekaj da samo na papiru pećem bi trebala onda neka lopata, pogotovo kad vadiš onak vruće. Mislim nespretno mi je tak vadit ak nemaš neku ravnu tvrdu površinu sa drškom da to transportiraš do stola ili cijelu rešetku izvadit sa tom pizzom.

TITANXIS ili cijelu rešetku izvadit sa tom pizzom

Ovako. Tako ja radim.

Sto je ostalo sam povadio i ostavio šug, onda skuhao paštu i imali smo sad i bomba veceru.

Idemo dalje nema stajanja

Ovo izgleda lepo i ukusno a sad sam momentalno sit jer sam se najel a da nisam, pojeo bih si laptop sa tom slikom.

Jučer ovo:

a danas bit će ovo:

poriluk varivo

Varivo od poriluka i ječma

kud ćeš bolje!

update:

U međuvremenu napravio i kolač (biskvit sa ribanim jabukama).

Prika

Daj pliz nemoj čovjeku sad smetat!

Evo ja ću ti janje dat.

U Srbiji ukrali janje. Vlasnici ih lovili autom, svi su sletjeli. 7  ozlijeđenih - Index.hr

^^ Danas sladak, sutra slan.

Dakle nakon svih eksperimenata skuzin da nisan proba ramstek na raznju.

Bio u mesnici uzeo komad od 5.5kg ocistio ga od kosti i svega i dosao na 3.7kg

Napravio dry brine i evo ubacuo u frizider i sutra spreman.

Valjda ce biti dobro

Miro

To je kvalitetan dio kravice i bit će dobar i fin i da ga sirovog popapaš a kamoli ne na ražnju.

Eto stavio si ga pak na grill u frižider.

U bomba ispalo

12 dana kasnije

A de je meseko, gdje su ribe, ljetne salate, voće, povrće, sladoledi?

Svi ošli na dijetu?!

Kad radin od 7 do minimalno 19 neman volje niti za isti kamoli za spremati

Dajte mi papat bilo što, mogu i jaja na oko!

@Miro imam za sutra komad ramstrekan od pola kile. Što ćemo?