FFA: Food For All
Tvoja hrana izgleda toliko priprosto. Volim te. Nemoj nikad prestati slati slike.
- Uređivano
Kad sam vidio ovu ogromnu kobasu pomislio sam da mi je leakao dick pic, znoj me oblio.
Ko ti uvali taki bijel špek
Pravi špek ima obrnut omjer meso/mast od pršuta. Nema do 100% bijelog špeka.
Takav je ukusan ko putar da jedeš.
Kupio i ja nedavno od slavonskog opg-ovca i još je špekastiji od Mirekovog. Odnosno meseka nema ni na pomolu, sami bijelo-žućkasti špekec. To kad se ispeće sa jajima i malo gemišteka za podlogu i nemaš bolje i jednostavnije večere.
- Uređivano
Izgleda brutala. Kako si spremao?
A bas mi je zao sto nisan slika sad.
Znaci bilo je malo manje od kil mesa junetina od vrata san stavio, izrezao na vece kocke a moze i rebra staviti. Tecu ako imas onu od ljevanog zeljaza ako ne onda u obicnu stavis maslinovog ulja i zapeces meso sa svijuh strana izvadis pa ubacis kapulu i mrkvu isjeckanu na kockice. Nakon sto se malo dinstalo dodas cesnjak i kušervu jos malo dinstaš ona dodaš crno vino ja san stavio neki 7dci. Onda nakon 2 min dodaš pomidore iz konzerve one u komadu samo ih sa rukom malo razmrvi dodaj 2 lovorova lista, timjan i vrati meso. Špaker zagriješ na 150c i ubacis teču koju skroz poklopiš i tako peces/kuhaš 2 sata onda poklopac na teci mrvicu otvoris i jos kuhas sat vrimena nakon toga izvadis van. Sa dva pinjura san meso potrgao na trakice a šug sa štapnim mikerom usitnio vratiš meso i to je to. Skuhas paštu pomisas i uzivas.
Miro Meni se kod tebe sviđa što ne štediš na mesu.
Ovakva jela su moja majka i baka pripremale na način da je mesa bilo minimalno.
A sve radi toga jer je trebalo nahraniti punu kucu ljudi.
Sad kad živim sa ženom i kćerkom je obrnuto. Svega ima ali mesa najviše
Kod mene je meso glavno ostalo je prilog bez kojeg se moze