Fenix Nije bilo vremena za slikat kad se ispeklo, mogu ti jedino sliku moje škembe poslat 😂

Ko ti uvali taki bijel špek 😆

    Pravi špek ima obrnut omjer meso/mast od pršuta. Nema do 100% bijelog špeka.

    Takav je ukusan ko putar da jedeš.

    Kupio i ja nedavno od slavonskog opg-ovca i još je špekastiji od Mirekovog. Odnosno meseka nema ni na pomolu, sami bijelo-žućkasti špekec. To kad se ispeće sa jajima i malo gemišteka za podlogu i nemaš bolje i jednostavnije večere.

    Evo danas sprema ragu prvi put ispalo brutala ali nisan slikiva nista nego tek na kraju

    Drugi put cu sve slikati

      Izgleda brutala. Kako si spremao?

        member

        A bas mi je zao sto nisan slika sad.

        Znaci bilo je malo manje od kil mesa junetina od vrata san stavio, izrezao na vece kocke a moze i rebra staviti. Tecu ako imas onu od ljevanog zeljaza ako ne onda u obicnu stavis maslinovog ulja i zapeces meso sa svijuh strana izvadis pa ubacis kapulu i mrkvu isjeckanu na kockice. Nakon sto se malo dinstalo dodas cesnjak i kušervu jos malo dinstaš ona dodaš crno vino ja san stavio neki 7dci. Onda nakon 2 min dodaš pomidore iz konzerve one u komadu samo ih sa rukom malo razmrvi dodaj 2 lovorova lista, timjan i vrati meso. Špaker zagriješ na 150c i ubacis teču koju skroz poklopiš i tako peces/kuhaš 2 sata onda poklopac na teci mrvicu otvoris i jos kuhas sat vrimena nakon toga izvadis van. Sa dva pinjura san meso potrgao na trakice a šug sa štapnim mikerom usitnio vratiš meso i to je to. Skuhas paštu pomisas i uzivas.

        Kad san ga vidio kako izgleda ko je moga izaci iz ducana bez ovoga sve skupa oko 6kg

        A posto je sad vrime susenja mesa svi imaju kremenadle sa kožom ej to na gradele je perverzija meso masnoca pa koza uf

        Miro Meni se kod tebe sviđa što ne štediš na mesu.

        Ovakva jela su moja majka i baka pripremale na način da je mesa bilo minimalno.

        A sve radi toga jer je trebalo nahraniti punu kucu ljudi.

        Sad kad živim sa ženom i kćerkom je obrnuto. Svega ima ali mesa najviše 😃

          Meni se čini da jedino meso nije poskupilo. Ok, piletina je. Svinja, junetina i teletina nisu.

          Ali najviše me iznenadilo koliko su skočile cijene sira i salami u Lidlu. Užas.

          Svuda je užas. One vodene šunke koštaju kao prije zimska. Zimska košta kao prije pršut.

            TITANXIS

            Nebi se složija, poskupilo je meso ali ne toliko. Vise su poskupile druge stvari nego meso. Prije san kupova ramstek oko 50kn kila sad je 60kn kila, svinja je oko 5kn posla gori. Tako da se nemogu sloziti da je meso toliko poskupilo da se nemoze kupiti.

            Sad to vuce neke druge stvari ko kakve place ima i u to ne ulazim jer netko ko ima minimalac njemui 1kn poskupljenje znaci nesto.

            Mene ljuti recimo kad ih je u kuci 5 od toga 1 radi ostali ne i naravno apsolutno svi puše cigare i onda kukanje. A kad stavis racunicu koliko love ide na to glava zaboli.

            Ali sad je to opet pametovanje kako ce ko trositi svoje novce, ja obavin spizu kupin sto fali ali unatoc slikama ni ja ne jeden meso svaki dan.

            Sve ostalo je poslo u kurac jebena konzerva kravice koju smo kupovali za 18kn je sad 35kn, domacica je 20kn….to su poskupljenja od 100% i takvih je stvari puno srica nasa sto meso nije tako islo

            Matador zimska je već godinama u razini pršuta. Nije išla ispod 150kn. Ne pričam o onim kopijama poput Wintera ili neke jeftine čajne, ali prava zimska od Gavrilovića je >150kn već dugo.

            Prednost zimske je kaj je 5 deka zimske više nego 10 deka parizera. Koliko god zvučalo fizički nemoguće, trajne salame nisu tak vodene i teške pa tih 5 deka u sendviču daje jednako okusa kao 12 deka polutrajne salame.

            Ali da, ove fine šunke su isto poskupile. Bilo svinjske, bilo one fine pureće od Stancije ili Vindona.

            Katastrofa.

              Tzereen Ne pričam o onim kopijama

              ja te kopije i kupujem, samo gledam kaj je ispod 90 kn/kg.

              čvarci su visoka cijena konstantno kao da su dijamantni a njih volim poput mesa.

              a ništa, parizeri i paštete su moj đir i te kopije kak ti veliš.

                TITANXIS ne znači da i te kopije ne mogu biti fine.

                Ali se osjeti razlika kad staviš u usta čajnu ili zimsku.

                Btw, frapantno je koliko su čvarci poskupili. Nekad je to bio otpad nakon kolinja, a sad košta preko 100kn. Nemreš vjerovat.

                Btw, i kod čvaraka ima različitih ljubitelja. Neki vole onak kockaste čvarke pune masti, da kad ga zagrizeš, prsnu ko prišt. A neki vole tanke i jako pečene, da budu ko čips.

                Je, neki dan kupio sebi za dušu Graničarsku od Gavrilovića 330 g 54,99 kn u Konzumu, jel si jeo takvu?

                Sličnog je okusa ko čajna, nešto kao između čajne i zimske koliko se sjećam.

                edit: to nije svaki dan pa ponekad kupim i te skuplje. ak još tanko režeš po preporuci Milanovičke, imaš je dugo 😆