Od kupovnih ribanih, samo Veronikin ribani.
FFA: Food For All
I ja sam naletio par puta taman ga prospem a ono oci mi ispadnu koliko se cuje..
Dodjem doma na rucak,gladan ka pas stavim na stol i userem sa parmezanom…
Da imam pistolj pucao bi u tanjur u tom trenutku
Da to je najbolje ali ga ne koristim cesto i samo porpadne u frizideru, zato su kesice mi draze i zgodnije.
A za brandy nebi virova po receptu ide cila casa i ja san se prvi put mislija koji kurac ali ishlapi tako da koda ga i nema.
Iskreno prvi put cujem, a meni je zvjezda bila pojam uivk proba bi neke talijanske i jos neke iz lidla ali nije to to.
Sad ocito triba vatati naviku kad otvoris kesu da je prvo pomirises
Matador Je Veronika vam je top..imaju fabriku u Desiniću, manjem mjestu u zagorju. Bio sam jednom kod njih i mogu potvrditi da rade kvalitetno i iznimno paze na kvalitetu i čistoću.
Preporučam da od njih probate i one male papričice punjene kajmakom i obavezno onaj sir koji je u svojoj vodici.
Znači vrh.
Miro od kada zvijezda ima parmezan? Onaj klasični koji kupujemo u vrećici je Sirela.
Kad se gleda gramaža, ti ribanci su skuplji od pravog autohtonog parmezana rezanog iz koluta. Zašto to kupujete?
TexasFlood kupujemo u vrećici je Sirela.
Ako ga pokoji put i kupim opet na kraju bezveze ali također bude od Sirele.
U principu ga ne volim jer mi taj parmezan nije nešto naročito barem ne ovaj koji se kod nas prodaje ali ga ponekad kupim da mi bude kao bolji okus nekog gulaša, tjestenine s njim ali niš naročito na kraju i tak mi stoji u hladnjaku neko vrijeme dok ga ne bacim, ma neću ga više ni kupovat.
Pričaju mi ljudi kad idu van granice HR u Italiju od kuda i potjeće taj sirek i tam su taj parmezan jeli, također ribani i usporedivši ga sa našim nebo i zemlja a vjerojatno to i jest istina. Kod nas se nažalost svašta uvozi, najlošija roba.
- Uređivano
weky Zato što ga ne koristim često pa kupim vrećicu i potrošim je odmah. Onaj trokut mi stoji sto godina u hladnjaku i ode u kurac.
Edit: vidiš sad mi je palo na pamet, mogli bi kupiti trokut, naribati ga cijelog, podijeliti u manje porcije i vakumirati ih. Možda bi to valjalo.
Pa nek ti odreže manji komad
weky Nemam tu na selu takvu trgovinu da mi režu parmezan kada mi zatreba.
Pomiriši oba. Možda dobiješ još dvije kese jogurta.