Ajde da i "moje" jelo probaš i pohvališ. 😃😊

Guska je top, makar ju mi još nismo jeli sa ražnja nego isključivo pečenu u pećnici. Kad je onak friško pečena, topla, saftna… vrh

4 dana kasnije

Ručak

Pršut od odojka pekao lagano 3 sata pa pola sata dignuo temperaturu da dobije koricu.

• [deleted]

Snađi se druže Ha-Ha-Ha

[deleted]

Predaleko vatra

Stavi blize i netribas ispod podbacivati žar

• [deleted]

Gotovo 👌

Fenix

Carsko, možda je to jedno te isto (nisam siguran što je plećka)

Edit: evo da i pohvalim starog kak je cijelu pečenjaru napravio:

Brijac još mi samo nedostaju slike Gotovine, Merčepa i Ivana Pavla drugog ♥️

Uzeli janjca pola sad pola za 1.1 ali malo je veci pa sam imao problem kod pecenja jer je bilo sve na jednoj strani i nije se dobro vrtilo pa sam napravio kontra uteg i sve je proslo kako triba

6 dana kasnije

I kako slavimo veceras?

Ja zena i dica doma necu nigdi bio u shopingu i uzeo malo stakeova pa cemo to veceras a sutra polovicu janjca sto je ostalo.

Evo malo za grickati san napravio usecerene bajame

Uskoro bih trebao dobiti tavu od lijevanog željeza pa ću se vjerojatno ohrabriti i odlučiti upropastiti svoj prvi steak. 🙂

Što bi mi preporučili od mesa da prvo probam ispeći? Nešto što nije preskupo i da se ne kupuje 15 kg u komadu, tak da što manje plačem dok ću žvakati đon od cipele.

I kaj da točno velim mesaru? Da ne bubnem neki fancy termin s interneta pa da me pita "A kaj ti to dođe dečec?"

Uzmi kil ipo ramsteka, nek ti mesar odma nariže na debljine 2 prsta. Baci ga u ulje dva dana da se paca, i nasoli napapri i peci. On je ionako sam po sebi malo tvrđi, nemožeš promašit. Sa strane izmisaj maslinovog ulja, luka i petrusimena i kad se ispece polij to po steaku i napad.

Matador

Znaci moras uraditi apsolutno sve suprotno od ovog sto je @Twillight i to je to.

Ali bas sve suprotno.

Uzmi ramstek prvi put ti je pa nemoj da je debel neka bude tanji da dobijes osjecaj za deblji komad treba vec znati kad ga okreteti polivati ga i svasta. Znaci uzmi tanji zagri tavu na maksimalno dodaj ulje kad se sve zadimi ramstek unutra i vrti ga svakih 20sec sam odluci kad ces sa njim vani svaki komad je razlicit nema tu univerzalnih odgovora kao drzi ga 2 min i to.

Ne treba ti nikakav pac za meso, pac sluzi ako si kupio lose meso da ga omeksas i dodas zacine da lici na nesto. Ako kupujes kod provjerenog mesara pac mu ne treba. To ces se igrati kasnije.

I za boga dragoga nikakvo maslinovo ulje luk i petrusimul pa ne spremas ribu.