Neće Vam trebat recenzije…bolji i brži od prošle generacije.

Kamerom u samom vrhu.

Ono što mene najviše smeta kod iphona je što još uvijek ekran odnosno screen to body ratio nije preko 90%. Pa jedan note 10 plus iz 2019 ima 91%. Mrzim te crne bezele.

Cekan recenzije i usporedbe sa s23ultra pa cu onda odluciti jeli mi se isplati dati toliko vise za iphone.

Mislin isplati se kurac realno ali jednom se zivi i treba se ponekad pocastiti ma koliko to suludo bilo.

Tzereen znam da 22. izlazi, al preorder vec pocinje u petak….prosle godine sam zakasnio za Pro Max model i onda sam prisiljeno uzeo Plus model….

Miro

Skoro pa duplo više novca, ne isplati.

Koliko god solidna prezentacija Applea bila ove godine, 1700-1800 eura (koliko je u Bejha za prednarudžbu) je bezobrazno visoka cijena, za uređaj koji ne vrijedi ni blizu toliko novaca.

Ne radi se tu o bogatstvu ili ličnom dohotku, već iz principa ne želim dati svoj novac kompaniji koja godinama svojim kupcima prodaje muda pod bubrege.

Raziel

Viditi cemo s23 ultra me izlazi 815e koliko vidin, sutra se otvaraju preorderi za iphone a najvise cekan recenzije i usporedbe.

Raziel Ne radi se tu o bogatstvu ili ličnom dohotku, već iz principa ne želim dati svoj novac kompaniji koja godinama svojim kupcima prodaje muda pod bubrege.

A ovo je tvoje osobno misljenje, ja iman godinama ipad i znan zasto bi se volio prebaciti kod njih ali nikad nije pravi trenutak, sad jest pa cemo viditi

Uzmi novu Xperiu. Baš je top. Kako i MKBHD kaže - vrlo podcijenjeni telefoni koji praktički jedini rade stvari na tržištu koje su već mnogi odbacili. Nova Xperia je fakat bomba.

Tzereen

Neznan kome to govoris ali ako meni rađe bi kupio na trafici onaj mobitel sa velikim brojevima i to nosio nego iti jedan sonyev mobitel.

Rađe bi sebi osika obe ruke da nemogu nikad mobitel imati u ruci nego imao opet sonyev mobitel.

Sonyev mobitel ti moze preporuciti samo onaj koji nikad nije imao sonyev mobitel

Ja da sad uzimam novi iPhone izbor bi bio obična 15ca. Mislim da je best-buy opcija!

Ne zaostaje toliko za PRO modelom kao lanjska serija (barem na papiru), gdje je 14ca doslovno bila ''škart'' spram 14Pro.

ibor4you

Prosle godine je 14 bila isti kurac kao 13 samo skuplje bas glupost totalna.

Miro mislim, očekivao sam da ćeš pričat gluposti. Znao sam. Ali šefe, pogledaj si malo recenzije, pogledaj specke. Telefon je top.

Odlična izrada, odličan grip, odličan ekran, 4K 21:9 omjer, bez notcha ili zuba ili punch holes, odlični materijali, odlični stereo zvučnici, odlične specke, odlična kamera, poseban gumb za druge aktivnosti, IP65/68 otporan, micro SD kartica, utor za slušalice, dinamička vibracija, odlična baterija, može služiti kao vlog i kao dodatni monitor za Alpha fotiće.

Plus si uz preorder mogao dobiti WH1000XM5 slušalice džaba.

Ako već gledaš telefone od 1500 eura, ovo se itekako nosi rame uz rame s najboljima. A umnogome je i bolji.

ibor4you

Bogte, kako je best buy opcija mobitel koji toliko košta, a ima prošlogodišnji čip, 60hz ekran (što je smiješno) i nema niti dedicated zoom kameru? USB 2.0 brzine preko (napokon) C porta na njemu. Doslovno isti mobitel od iPhone 12.

Taj mobitel je sve samo ne best buy u niti jednom scenariju.

ibor4you

Ekran od 60hz, prošlogodišnji chipset, USB 2.0 sa sporim punjačem i cijenom od 1000+ eura je sve, ali nije best buy.

S23 Ultra za primjer ima istu cijenu, a pojede ga za doručak.

Edit: Preduhitrio me Nexus.

ibor4you nažalost, ove godine je baš velika razlika, možda najveća do sad. Upravo to svi i govore. I ne bih rekao da se isplati. I sami Apple je toga svjestan i zato radi takvu razliku. Da te natjera da kupuješ samo Pro modele.

Slažem se s kolegama gore, apsolutno.

Danas nuditi 60 Hz ekran. Za takve pare. Baš sramota. Telefoni od 300 eura imaju 120Hz.

Istina, Pro Max mi se čini kao odličan uređaj. Iako svake godine imam osjećaj, super je, ali iduće će godine bit odličan. Baš mu fali još nešto.

Tzereen

Ok kazem super zvuci sve je top ali opet ponavljam jesi li imao xperiju jesi li je koristio?

Ja san imao puno sony mobitela od sony ericsona, pa kad se odvojo k serija pa kasnije w walkman serija do xperije.

Pa te opet pitan jesi imao ili opet pises sto pisu na internetu?

Evo da ti laicki ukratko opisem koristenje sony mobitela.

Dodes na raskrizje desno je odrediste di mislis doci, samo skrenes desno i odma si tu znaci za sekund. E vidis sony te uvik vodi livo pa ces se voziti u tri picke materine da bi dosa desno i to je za svaku jebenu stvar konstanto. Sve sto je jednostavno je komplicirano sve sto treba biti brzo biti ce dugo.

Pa te opet pitan jeli imas xperiju ili pises sa interneta kako dobre specifikacije ima

Miro pričaš gluposti Miro.

Imao sam valjda 10 Sony telefona. Dok je bio Sony Ericsson. Pa Sony. Pa Xperia. Stara mi dan danas koristi Xperiu XZ premium. Šestu ili sedmu godinu već. Nikakvih problema. Telefon izgleda top dan danas. A isto tako se i ponaša.

Zato kažem da hejtaš bezveze.

Najdraži su mi bili Sony telefoni uvijek. K800, W600, T650, W910, X10, Z5. Taj mi je baš žao kaj sam prodao.

Nakon toga tek probao Samsung S seriju, OnePlus, Xiaomi i ostale.

• [deleted]

Izbor je lagan, oces ios kupujes iphone oces android kupujes ostale.

Kupci iphonea ne kupuju ga jer ima najbolji display, najbolje kamere, najbolje sve jer nema vecinu od toga najbolje, kupuju ga zbog ios-a, zbog ease of use, zbog fluidnosti, zbog dugogodisnje podrske.

Omjer ulozenog-dobivenog je definitivno velik, i tko kaze suprotno laze.

Neki dan sam prodao svoj 2 godine star 13 pro max za 850 eura, i sad cu morat dodat 600€ za novi 15 pro max, koju cu takoder za 2 godine prodat za pola njegove vrijednosti bez problema.

Da 60 hz na mobitelu u 2023. godini je smjesno, ali ne bi vjerovali koliko ljudi ni ne kuzi razliku kad im pokazem usporedno s 120hz, i nije im uopce bitno.

Bitna im je baterija, da mogu okinut fotku bez milijun razlicith postavki a da opet dobro izgleda, i da je lagan za koristit.

Tzereen

Pricas ih ti konstantno i jedini na forumu svrsavas na sonyeve proizvode.

Ja san se davno prebacio na Samsung pa kad bi uzeo zeninu xperiu i koristo je imao bi osjecaj da mi neko brukvu u glavu nabija koliko retardirane stvari izvode sa nepotrebnim kompliciranjem. Onda je ona presla na Samsunga i sama rekla da se preporodila.

U mojem blizem i daljnjem drustvu nisan vidio da neko ima Sony mobitel, nisan vidija ni slucajno da neko ima Sony mobitel nisan vidio u ducanu Sony mobitel. Nisan ni na Youtubeu vidio da neko ima Sony mobitel. Recenzija je bilo ali niko od vecih Youtubera ga nije koristi vise nego je tribao radi recenzije ako je i toliko.

Ali da ti kazes da je to top mobitel i sad cemo svi pokupovati.

A posto imamo obojica sony tv onda znas koliko su i tu retardirani sa menijem i sa svime, u biti ti neznas jer nisi nikad ni koristio drugi tv.

Od sony tva na forumu ga iman ja nazalost a od oleda ti i mozda jos jedan ostali niko i nikad ga nece kupiti.

• [deleted]

buz naravno, u danasnje doba instagramusa, tik tokera i ostalog lagali bi se da im nije bitan brend, i mora se vidjet jabuka u ogledalu, ali ipak vecina ne kupuje zbog brenda.

[deleted]

iOS uopće nije lagan za korištenje kao što se o tome stalno prica i prodaje muda pod bubrege.

Znači znam barem 3-4 ljudi koji su živili u uvjerenju da je iPhone puno bolji za korištenje, intuitivan itd…ljudi se prebacili s Androida na iOS i doživili razočaranje. Pogotovo s poslovne strane. Kamera je realno rubnih Top 5 u fotografiji kada gledamo flagship modele. Čak ni video nije njihov forte.

U tom sustavu za SVE ti treba jedan korak više iz nepoznatog razloga. Što se tiče podrške, kupiš S23 seriju i dobiješ istih 4-5 godina software podrške. Isto tako znam iz prve ruke da je trajnost iPhonea kraća nego u prijašnjim generacijama. Sestra koja je stalno na iPhoneu je nikad radnije morala promijeniti 11 za 14, mob je doslovno počeo treptati, smrzavati, baterija zamrla, i to nakon 3 godine.

Toliko o tom best buyu. A to za koliko se prodaje na oglasniku mi nije bitno. To je kao i njemački auti u Hrvatskoj, precijenjeno.