Dvoumim se između p9 i g5 ovi divlji kinezi ne dolaze u obzir jer uzimam na firmu...Nexussto trazis kod mobitela i koliko si spreman izdvojiti?
Jednostavno mi se samsung ne dopada i to je tak. Sutra il preksutra bi treao uzet mob i dalje neznam kaj da uzmem. Iskreno htc za te novce izgleda odvratno(da volim da mob izgleda dobro jbg). I dalje nemam pojma odlucit cu na licu mjesta.
Mobiteli (Android, iPhone) - općenito
dvojica mojih kolega su prije mjesec dva uzeli g5 na akciji i super su zadovoljni njima. cijena je takodjer odlicna, recimo tu u svabiji je znala pasti i na 349€ sto je manje nego sto kosta s6 recimo. g5 je sto se tice prodaje i tih modularnih dodataka podbacio, ali mob kao mob je fenomenalan.
xperia x je po meni trenutno takodjer dobar izbor, nema sami high end procesor vec snapdragon 650 koji je dosta brz a uz to baterija traje jako dugo unatoc tome sto ima bateriju od samo 2600mAh. kad su ga izbacili na trziste kostao je previse i to ga je sjebalo. 599€ za mob vise srednje klase je previse. no trenutno kosta nekih 350€ i definitivno vrijedi jer sve osim proca je high end. kvaliteta izrade je super.
Kod cure Wi-Fi na tabletu kad je upaljen, hvata konekciju i sve, ali neće ući ni u jednu aplikaciju, osim na Facebook.
Znači za MSN, browser, PlayStore, za sve prijavljuje kako nema konekcije, a jedino Facebook radi redovno, a WiFi je aktivan i radi normalno.
Možda neki virus? Možda je vrijeme za factory reset?
Imate li vi neki prijedlog za ovu anomaliju ?xd
Buraz mi namjerava produžit pretplatu u TELE 2 i sad gleda mobitele i razmišlja se između ova 3:
http://www.tele2.hr/privatni-korisnici/mobiteli/huawei-honor-8-dual-sim-blue/d815/?typid=2
http://www.tele2.hr/privatni-korisnici/mobiteli/sony-xperia-z3-compact-black/d677/?typid=2
http://www.tele2.hr/privatni-korisnici/mobiteli/cat-s60-dual-sim-dark-grey/d817/?typid=2
Koji bi mu bilo najbolje od ova 3 uzet... ima ko kakvih iskustava s njima i ako može koju riječ napisat.
Ja bi isao na Z3 Compact. Stari ga je imao do prije mjesec dana i bio je turbo zadovoljan. Ono kaj sam ga ja koristio, mobitel leti. Kompaktan je, brz i ima odlicnu bateriju. Nedostatak je u veličini ekrana koja je meni premala ali to sve ovisi o njemu. Drugi izbor je Huawei Honor 8 pa onda CAT.
Ne mogu jednostavno razumjeti zasto bi itko kupovao mob preko nekog operatera, dati 5 tisuca kn za mob star 2 i pol godine, i pogotovo ovim lesinarima davati sulude novce za "pakete" i "tarife".
Ovaj paket koji dode 75 kn u tele 2, a sadrzi 300 min/poruka (znaci zajedno) i pola gigabajta prometa, u bonbonu (koji koristi mrezu od T-coma, znaci duplo bolje pokrivenost signalom) se moze srediti i za 70 kn dobiti 300 min, 150 poruka i 1.6 gb interneta, ili umjesto poruka (ionako svi koriste whatsapp i messenger) se uzme za istu cijenu 1000min prema mrezi i 1000 min prema ostalima te 3gb interneta.
Da ne govorim da kada se kupuje preko operatera, mob uvijek ispadne skuplji nego kada se sam kupuje.
ako ti baš treba otporan mobitel na vodu i od padova onda cat
inače honor 8 uzmi jer je najbolji od svih trenutno ponuđenih
ja koristim honor 7 lite pa je mob odličan što se izrade tiče i rad na njemu je fluidan
a honor 8 ima nešto jači procesor i radi sa 4gb rama i sam ga imam u planu nabavljat
Evo malo dojmova nakon par dana korištenja Huawei P9 Lite smartphonea...
Prije njega sam bio na Windows Phoneu 8.1 i Lumiji 520; (Lumia 520 VS P9 Lite GSM Arena). Dakle ta dva telefona nisu za nikakvu usporedbu tako da se toga neću niti dotaknut...
Kada sam sa Lolipopa na nekom Samsung XY smartphoneu 2013 godine prešo na Lumiju sa WP OS-om preporodio sam se te sam bio zadovoljan sa performansama, a pogotovo nakon 8.1 WP nadogradnje. Sve je to bilo ljepo i krasno no telefon je počeo štekat i tjerat po svome pa sam tako odlučio uzet novi. Iako je WP bio solidan njegov čini mi se spori razvoj i nedostanak mnogih aplikacija, (npr nepostojanje aplikacije za Erste mBanking me izludila!) me totalno odbila od ikakve mogučnosti uzimanja nekog WP uređaja te sam se nakon malo studiranja i savjeta odlučio na P9 Lite. Prvi izbor je bio P8 Lite no odlični čitatč otiska prsta je bio jedan od glavnih razloga zašto sam uzeo devetku.
Mobitel je kupljen u trgovini tehničke opreme, a ne kod nekog operatera sa pretplatama i sličnim bakračima...
Kako sam dugo bio na WPu, EMUI 4.1.1 sučelje me ne smeta; tj nedostatak klasične Android ladice gdje se nalaze sve aplikacije, (iako veselim se Nougat nadogradnji i novom EMUI 5.0 sučelju; No vjerovatno ostajem na "iPhone stilu" gdje je sve razbacano po ekranima).
Sve aplikacije koje najčešće koristim ili su korisne su na glavnom ekranu i nisam neki ljubitelj widgeta sa vremenskim prognozama ili opcije da imam jedan sat gore u kutu, jedan ogroman sa datumom nasred ekrana itd, tako da EMUI mi nije problem...
Prvo šta me iznenadilo je to da na njemu uopće nema bloatwera! Bilo je nekih par igara no deinstalirane su tako da je telefon prazan po tom pitanju - osim Google standardnih pizdarija šta mi i ne predstavlja neki problem.
Sljedeća fantastična stvar je čitač otiska koji radi odlično te zahvaljujući njemu lock screen nema potrebe niti gledat osim ako želim vidjet koliko je sati; super opcije javljanja pomoću istog te skrolanja ili povlačenja statusne trake!
Ekran, boje i svijetlina su jako dobri te je telefon jako brz; makar za sada.
Nema opcije brzog punjenja no meni to ne predstavlja neki problem iako nebi bilo loše da je prisutna. U gornjem desnom kutu je LED žaruljica obavijesti...
16GB interne memorije mi se čini dosta malo jer koliko mi se čini nema opcije da instaliramo aplikacije na SD nego samo na internu memoriju te ako netko planira stavit poveći broj igrica mogao bi imati problem.
EDIT: Čini mi se da ipak iam opcija za mjenjanje lokacije za instalaciju aplikacija
Nakon svih aplikacija koje su mi potreben ostalo mi je kakvih 3.5 GB slobodnog prostora šta mi neće radit probleme. Stavljena je stara 2GB kartica koja će služit za pohranu slika koja će biti sasvim dovoljna... Možda uzmem nešto veću memorijsku karticu no nije preša...
Sa kamerom se još nisam igro, no ako sam ove slike mogo radit sa Limijom 520 mogu samo mislit šta nudi ova kamera... Kada napravim neki album javim dojmove šta nudi P9L po tom pitanju :)
Softver je solidan i služi svrsi; explorer i uninstaller
Ja sam isto bio zadovoljan s 520 al sam ju razbio...rekoh idem uzet opet tako neki jeftini wp i uzmem 630 koja ima još brzi procesor..i sve je bilo krasno nekih pol godine..al kako sad mobitel radi pa to je užas..jednostavno nemože ništa otvorit,odradit,stalno se vrača na home ekran,smrzava.
jednostavno nemože ništa otvorit,odradit,stalno se vrača na home ekran,smrzava.To je počo i moj... Idem u vražiji adobe reader pa me najprije izbaci pet puta i šesti uđe!
Dns uzeo huawei p9...malo mi je sučelje čudno,al sam zadovoljan u globalu.
nisam siguran dali da radim neki upgrade sa note 4, i na koji tocno bih mob mogao otici...dvoumim se izmedju toga dali da ostanem na samsungu pa prijedjem na S7 edge ili recimo one plus3T te huawei p9
Tražim novi mobitel jer je očito ovaj Sony otišao u kurac... (m4 aqua)
dva puta sam dobio onaj plavi ekran smrti, uspio sam popraviti pomoću onog Xperia Companion. Sada opet pokušavam isto ali ne će to ići mislim.
Sada mi je samo bijeli ekran na kojem piše SONY.
Dakle uvjet je dve godine garancije (da nevjerovatno mi je da mi je SD dala 1 g na mobitel... svi daju dve ali eto oni jednu)
Cijena tu do 2000 kn(2200 možda). Ne tražim perverzije, ali bih volio ono usporeno snimanje xD
utor za sd karticu je plus, i minimum 16 gb. I da ima mogućnost nadogradnje na novi android.
Kamera je plus isto.
Ne očekujem najbolje, ali da se izvuče maksimum...
Gledam i ovaj P9 huawei ascend
https://neutrinomobile.hr/huawei-ascend-p9-lite-3-16gb-dual-black.html
Gleao sam m5 aqua u neutrino, daju 2 g garancije i sve se uklapa, ali slobofno sugerirajte.
Kineze ne bih baš, osim iznimno
DA ti mobitel ode nakon 1 g i 3 mjeseca, pa to je prestrašno nešto.
Imaš dvije godine u Sancti, o čemu ti?
Svaki mobitel osim iPhonea ima 2 godine
Tuhy Piše mi u garantnom listu - jamčimo 12 mjeseci...
Slika kao dokaz :
http://i.imgur.com/H1yooTk.jpg
Na koju foru je onda 2 godine? Bez zajebancije pitam...
Evo jedino sam zašarao ovaj IMEI i podcrtao desno gdje lijepo piše 1 godinu :)
Sta ti kaze kad odes setting/support
Do kad ti je garancija?
2 godine ti je, slušaj ti mene ;)
Javljaj se u najbliži dućan i nek ti to šalju na popravak.
Il nosi direktno u Agram.
Gdje crni agram?! Altrenativa?! Ekipa se zali da cekaju i po 2 mj :-(
Uspio sam sa Sony app za pc opet pokrenuti mob. Drugi put se dogodio u 2 tjedna. Sada kada se dogodi opet onda nosim.
Jednostavni se restarta i plavi ekran smrti.
Jao vama ako nije 2 g nego jednu kako pise crno na bijelo u jamstvenom listu.
Adresa Agrams ti je Slavonska Avenija 22D
Poslano s mobilnog telefona S7