Isprobao sam malo p9 i sucelje mi baš nije leglo,a htc mi se ne sviđa nekak. Kaj je g5 fakat tak loš ?
Mobiteli (Android, iPhone) - općenito
Nije. Popio je dosta kritika zato jer se odvojio od standardnog LG dizajna, materijal koji je korišten u izradi zapravo nije metal nego nekakva metalizirana plastika (?!) i fora s LG friends modularnim dodacima nije uspjela. Mislim da je po ostalim karakteristima i performansama dobar mobitel.
I dalje je baterija dosta loša i puno je mob grije, kad je vec radi takva investicija za mob ima puno boljih flagshipova.
G5 je u usporedi sa G4 nikakav.
Ne znam što su radili sa tim.
Dom
Zašto ti nije opcija Galaxy?
Znam da nije pomodna marka, ali Xperie su i dalje super mobiteli.
Z5 koji je sad već godinu dana star je fantastičan mobitel, a da ne spominjem i noviju Xperiu XZ.
Kvaliteta izrade u Xperiji je poprilično loša. Kao i hardver koji nudi u usporedbi sa konkurencijom.
Softverski isto tako vječno u zaostatku.
Imam ja Z1 i još uvijek me služi.
Od izlaska.
Zamjenjena je samo baterija prije godinu dana.
Koristim ga ko lud i ne stedim.
Doslovno mu je vađena mast.
Ali radi, grije se ali radi.
Jedino mi se potrgao poklopac za USB tj punjac kad stalno otvaram-zatvaram.
Moram na ebayu kupiti novoga.
Xperie i G LG su u cijenovnom rangu sa HTC i Samsungon tako da svak koji ima te novce za kupit bi ih triba izbjeć u širokom luku, HTC 10 je najbolje šta se dogodilo toj firmi još od HTC X ONE i možda je i najbolji flagship ove godine.
Samsung Edge je meni ispa iz svih kombinacija baš zbog tog zakrivljenog stakla koje se na bilo kakav ozbiljniji udarac rasuje ko tanki led - za usporedbu prijateljev Edge 6s nije izdrža 3 direktna pada dok je LG G2 i nakon 20tog bija čitav. Čudno je samo to šta je materijal izrade stvarno kvalitetan kod tih Samsunga i dobro izgleda, jedino je ružno vidit otiska prstiju koji stalno ostaju.
Stvarno bi triba razmislit o Huawei P9, dobra baterija, najbolja kamera, Nougat dolazi u 2. misecu, sam po sebi ima aplikaciju za custom sučelje ...
Ja bi bez razmišljanja uzeo Galaxy S7. Daleko najkompletniji i najbolji mobitel godine.
Praktički nema slabe točke. Ali valjda svatko ima svoje razloge...
Nexus, nažalost, nisi u pravu. Ok, ti ih ne voliš, to je super. Svako ima svoj ukus. Al, molim te, nemoj svoj ukus prodavati pod činjenice.
Kvaliteta izrade Xperia nije po ničemu lošija od ostalih. Samsung bi je bio na servisu 5 puta u godinu i pol, nakon toga dvije xperie u tri godine jednom ukupno.
Jasni su mi i argumenti da nekom nisu sjele, nekom su ružne, sve pet. Al ovakve stvari su bezveze.
Tzereen
Ne govorim iz guzice jer imam i sam Xperiju...U istom su cjenovnom rangu sa Galaxy, HTC-em i ostalim mobitelima koje su puno bolje kvalitete izrade, boljim hardverom, softverom, kamerom i ostalim.
Kaže naziv X5 Premium, a ono polu plastičan mobitel sa plastičnim objektivom kamere...
Koju Xperiu imaš?
Ja, recimo, za Z2, imam same pohvale.
Sony je previše podcjenjen, Z serija je bila) odlična.
XZ je preskup, ali odličan.
Ne. Apsolutno se ne slažem. Nije ništa lošija kvaliteta izrade, niti hardver, niti softver.
Slažem se jedino da kamera nije dobra kao što bi mogla biti, te da išta hardverska kamera njihova, kod drugih proizvođača radi bolje slike. To je šteta. Velika. Ali ne znači da su im slike loše, nego da su lošije od ostalih.
Kvaliteta izrade je na mom Z5 odlična. Apsolutno ništa lošija nego na konkurentnom S6. Nimalo.
Softver kasni u odnosu na nexus, Google i Kineze, ali ne i za Samsungom npr. Plus puno dulje održavaju softver kod starih mobitela.
Ne želim te konvertirat na Xperiu, voli što voliš. Ali činjenično nije da su lošiji od konkurencije.
HTC 10 je najbolje šta se dogodilo toj firmi još od HTC X ONE i možda je i najbolji flagship ove godine.Yup, slažem se. Kada iz zajebancije skineš 50ak aplikacija, sve ih upogoniš i upališ apsolutno sve što se može upaliti, a mob i dalje radi brzo bez štekanja. Jedino je izgled prednje strane k'o kopile Samsunga i iPhona, nikako ga ne mogu prožvakati. M9 je bio stoput ljepši.
Ne. Apsolutno se ne slažem. Nije ništa lošija kvaliteta izrade, niti hardver, niti softver.Čitaj...imam Xperiju.
Slažem se jedino da kamera nije dobra kao što bi mogla biti, te da išta hardverska kamera njihova, kod drugih proizvođača radi bolje slike. To je šteta. Velika. Ali ne znači da su im slike loše, nego da su lošije od ostalih.
Kvaliteta izrade je na mom Z5 odlična. Apsolutno ništa lošija nego na konkurentnom S6. Nimalo.
Softver kasni u odnosu na nexus, Google i Kineze, ali ne i za Samsungom npr. Plus puno dulje održavaju softver kod starih mobitela.
Ne želim te konvertirat na Xperiu, voli što voliš. Ali činjenično nije da su lošiji od konkurencije.
Nisam rekao da su slike loše ili nešto treće...Već da nije na razini mobitela koji ima ISTU cijenu kao i Xperia. A bolji je u svim segmentima.
O tome se radi.
Tuhy
Z1.
Ionako kupujem novi za nekoliko dana, ali kažem ono što je. U usporedbi sa ostalim mobitelima iste cijene realno Xperia ne nudi ništa superiornije.
Opet...koju Xperiu imaš?
Nije isto imat M4 koji je najkvarljiviji mobitel sa kojim sam se ja ikad susreo, i nešto iz Z serije.
A ako imaš Z, kritike su većim dijelom neosnovane.
Tuhy
Editirao sam post.
Možda ne nudi superiornije, ali definitivno ne inferiornije, već podjednako.
Nema veze koji mobitel ti sad imaš, ni dal radiš u servisu, jednostavno pričam o činjenici da Xperie nisu lošije od ekvivalentnih modela drugih proizvođača.
Ja osobno nemam ništa protiv drugih modela, i HTC je super i Samsung i Oneplus, vjerojatno i ostali tipa Huawei.
Samo kažem da nije istina da Xperia kaska u nečem.
Glupi su sa kamerom, glupi su sa previše modela, ali ne. Ne kaskaju.
Tzereen
Jbg...Kažem evo primjerice S6 i S7 imaju 1440p ekran dok Xperia za istu cijenu i dalje 1080p i to Amoled....XZ ima plastični okvir i poluplasticni stražnji dio u kombinaciji sa aluminijem.
Već znaš da će se boja isfucati po toj plastici unutar godinu dana...
Primjerice senzor za otisak prsta je izrađen od plastike također ...Malo se izgrebe i neće raditi.
To su ti primjeri. Ista cijena kao i ostali flagshipovi.
Ja nisam u nikakvom taboru ili nešto treće već bi preporučio OnePlus 3 koji dere za 400 eura.
Xperia uopce nije loša, al je pala u napretku od Z3, točnije 3 generacije već nisu ponudili ništa novog niti boljeg nego šta su imali. Jel ona vridi te novce, ne vridi niti jedan mobitel ne vridi te novce, al samo luđak može kupit nju pored S7, OP3, P9 jednostavno je lošiji mobitel, nema mudrolije neke velike. Prvo ekran je dosta nekvaltetan sam po sebi i ovo je jedini flagship ove godine koji nema QHD rezoluciju (XZ) , baterija je šrot sama po sebi i nije zamjenjiva i aparat ne podržava Javu.