Zenfone bi trebao biti oko 800 eura. Ali mislim da se čisto lako može usporediti i sa S22 i sa Xperia 5 IV. Mislim da su to tri najjača i najbolja mala telefona trenutno. Ok, S22 je sad već godinu dana star, a Xperia je još 150-200€ skuplja. Tak da ako neko želi neki premium mali telefon, Zenfone 9 je cool izbor.

S22 je izašao u 2.mj. tako da nije baš godinu star ali je i dalje odlican mob. malih diagonala imho.

Raziel

850 na Amazon.de za 256gb verziju. Ja u "naših" ništa ne kupujem.

Što se tiče USA, jebiga. Tamo će proizvođači uzeti i gubitak, samo da se probiju na tržište i uspostave bazu. Npr. Sony nije podignuo cijene PS5 u USA, a u ostatku svijeta je dizao za 50 eura.

USA > svi ostali 🥲

7 dana kasnije

Burazu mi se ovo događa nakon updatea na iOS 16, ako klikne kontakt zove mu oba ta spojena kontakta. Je li se netko susreo s ovim?

8 dana kasnije

Pa evo ekipa, kupujte Samsung…

Fakat jako dobar bar video i nevjerojatno zanimljiva situacija.

Barem da nešto otekne u mojim hlačama. Ali budžet Samsung nema taj problem pa se ne moram brinuti.

Tzereen Taj lik je seronja teži koji voli radit ovakve vide-e gdje pali vatru bespotrebno čisto da popljuje neki brend a reklamira drugi. Ovakve stvari su opasne i ja bi ga iskreno tužio,jer da bi iznosio ovakve činjenice moraš imat brutalne dokaze i testiranja što on nema.

Iz iskustva rada u servisu ti mogu garantirati da se sve baterije mogu napuhnuti i to se događa. I na iphonu i na huaweiu pa i na samsungu.

Naravno da je kod Samsunga cesci slucaj jer su kod nas daleko najprodavaniji ali srat da je samo kod njih je fail zesci.

Da bi stvar bila gora najcesce su zbog napuhavanja baterije krivi sami korisnici, od danonocnog igranja igrica sa full brightnesom do ostavljanja telefona kad se sunčaš na 40+ temperaturi pa sve do punjenja uređaja sa najjeftinijim kineskim punjacima.

Uostalom garancija na bateriju je kod svih uređaja 6mj mada se kod nas ipak forsira 2 godine. Ali u svim jamstvenim listovima jasno piše da je baterija 6mj i to s razlogom.

Tehnologija sa tim baterijama je najveca mana vec godinama za sve pametne telefone. Nema tu neke revolucije i više manje je sve isto. Em su opasne em je tesko duplicirat kapacetet u jednoj generaciji pa i dvije tri a da ne povecas dimenzije.

Zato se događa da u 2022. godini imas debeli flagship telefon, najviše zbog baterije.

Ukratko, nemojmo na temelju jednog videa od lika koji je sve samo ne expert donosit zaključke.

Al fakat me fascinira video. Ne kužim tu situaciju. Ovo nije jedan izoliran slučaj. 10-ak uređaja mu je eksplodiralo. A NI JEDAN drugi proizvođač nije. WTF?!? I onda ova reakcija Samsunga da mu se 50 dana ne javlja. Samsung će sad na ovo sigurno reagirat jer je ovaj ogroman influencer, tak da me baš zanima kak će se ovo dalje razvijati.

Ali da je sramotno, sramotno je.

doctorfreak gle, ne moraš bit nikakav ekspert za njegovu situaciju. Frajer ima sobu sa valjda 100 uređaja. Svi su ugašeni, svi su u istim uvjetima. Ni jedan telefon se nije raspao, a 10 Samsunga se je. Jedan star samo 2 godine…

Tzereen Ne znam ne tvrdim da nije moguce ali od 7 godina iskustva rada u servisu cuo sam mozda za 2-3 slučaja eksplozije za koje znam da su krivi korisnici na ovaj ili onaj način.

Ne želim da ispadne da branim Samsung, samo sam ti htio rec da sam vidio napuhnutih baterija kod svih…i imam to graficki evedentirano i mogao bi isto tako pljuvat po svima.

Gledam i ne vjerujem. Kaj je ovo? Pa ovo je sad već 5 velikih youtubera koji govore isto.

Btw, šteta kad se šera reply na tweet, svaki put pokaže i original tweet.

Meni to više smrdi na pokvareni marketing konkurencije, jer se izlaskon novog Iphonea magično javilo 5 youtubera sa konstatacijom o problemu Samsunga.

Zašto niko o tome nije javno progovorio, a svjesni su tog problema već unazad 5 godina?

Raziel stvarno misliš da bi MKBHD i Arun išli lagat da sjebu Samsung? I da se Samsung ne javlja već 50 dana s nikakvim rezultatima testiranja tih telefona.

Btw, Arun voli Samsung. Jako. I imao je njihov unikatni telefon koji je izrađen samo za njega. I on se raspao.

led_zeppelin slažem se za Exynos. Evo baš sam jučer napravio usporedbu kod korištenja mobitela kao hotspot između Note20 Ultra koji ima exynos i Z Fold4 koji ima snapdragon. Z Fold4 se puno manje grije, razlika je baš osjetna.

Picek ja sam za da svatko proba daj uzas od SoC-a to treba iskusiti. 😂 doduse imao je i ima snapdragon svoje overheat promasaje, ali svakako bolji od exynosa. Najpozitivnije iskustvo glede androida sam imao sa p30 pro. Kirin me ugodno iznenadio sto performansama, sto radom usred ljeta. Valjda jedini android na kojem ljeti nisam mogao peči jaja na poleđini.

13 dana kasnije

Razbio mi se S9 dok sam naglo zakocio auto jer mi se frajer ubacio u škarice, sprjecio sudar za dlaku , i onda je jos odjurio po gasu dalje , kao da bjezi od policije. Jedini dio na ekranu koji radi je javljanje na poziv , nistza drugo ne mogu. Mislim da se tak star mob ne isplati vise popravljat , jos bi trebo i bateriju mjenjat jer cesto ne izdrzi dan. Vrijeme je za upgrade. Btw jel ima kupaca za stare mobitele ? Cuo sam da se da izvuci iz njih zlato i ostali plemeniti metali ?

bosscorelli sigurno ima neku vrijednost jer matična radi, a popularan je model. Tipa 100-200kn