al do 3,5 tisuce mislim da se moze dobiti A5(2016). to je ipak puno jaci i bolji mob od A3.
Mobiteli (Android, iPhone) - općenito
Upravo htio napisati čim sam vidio budžet.
Nisam fan Samsunga, stvarno, ali A5 (2016) je odličan.
Ni Sonyeva Xperia M5 nije za bacit, makar, u tom budžetu se još može nać i Z2.
I G4-ci rapidno pada cijena, a taj je među svim ovima kralj.
Problem je kaj su u tim pretplatama mobiteli bolesno precijenjeni pa i jedan jako dobar budzet od 3.5k kuna ispada kikiriki.
al do 3,5 tisuce mislim da se moze dobiti A5(2016). to je ipak puno jaci i bolji mob od A3.A5 je odlican...
Radije to uzet nego flagship od samsunga
cijena za g4 je dobra, ali meni je bitna i estetika a g4 je valjda najruznije govno koje postoji. za par mjeseci mislim svoj umiroviti nekako stalno mjenjam misljenje. trenutno sam bas zapeo za taj A5, na amazonu dodje 333€ i za tu cifru mislim da se radi o jako dobrom mobitelu jedino steta sto je unutra snapdragon 615 a ne recimo 808 ali jbg sta je tu je.
Nadu se nove polovne S6-ice pod garancijom za 2.5K pa treba uzeti i to u obzir.
Updateao sam napokon na Marshmallow, i htio bih napraviti factory reset (vise reda radi, za sada sve sljaka kak spada), pa me zanima kako napraviti backup, citao sam nes da se mogu aplikacije backupati ali nemam pojma kako se ista od toga radi, i jel potrebno instalirati neki program ili je to sve syncano sa googleom, pa kada napravim reset ce mi se svi podaci i slike vratiti ili kako.
Imas Motorolu jel tak? Dal ti je u opcijama ukljucen Back up my data u Backup i Reset?
Ja kad sam na svom napravio factory reset,automatski su mi se povukle sve aplikacije koje sam imao,ali nemrem se sjetit za slike i podatke. Muziku znam da mi je pobrisao sigurno.
Moj savjet bi bio da u WhatsAppu napravis manual backup (ako koristis), kontakte backupaj preko PhoneCopy aplikacije a slike/video preko Google Photos. Neznam za ostale programe,jedino Titanium Backup ali on je root program (i zna sjebat neke stvari nakon restoranja).
Eto mene opet
Ovaj put s tabletima!
Preporučate li jedno od ovo dvoje? Tablet bi se koristio pretežno u poslovne svrhe.
Samsung Galaxy Tab S2
Samsung Galaxy Tab A
Ako imate ikakav drugi prijedlog za sličnu cijenu, samo recite. :)
Hvala unaprijed!
Ponuda Android tableta baš i nije nekaj,tak da mislim da neces pogrijesit s Galaxy Tab S2.
Uzmi si iPad. Stari ima iPad i dalje radi perfektno. Nije najnoviji, čak mislim da je među prvim.
Nego kada će android update za m4 aqua?!
Poslano sa mog E2303 koristeći Tapatalk
Vjerovatno kad izađe Android N... Flagship modeli im dobivaju upgrejd na kapaljku,di će tek ovi lošiji modeli.
Nego kada će android update za m4 aqua?!
Nabijem ih na qurac. Kao peti mjesec pročitao informaciju.
Ako ne pljunem 4000 kn za mobitel jesam li niže biće?! :(
Stave mi 8 gb, onda obećaju update M i kupim zbog prebacivanja na sd i onda me ko crnca tretiraju.
Jebote, danas ako daš 2000 kn za mobitel ispadaš jadan...
Trebao sam kupiti rabljeni IPhone 5s
Pa tako je već godinama, ako ne uzmeš flagship vrlo brzo zaostaješ što se tiče updateova. Čak ni neki flagshipovi nisu garancija da ćeš dobivati updateove. Sony je pogotovo poznat po sporosti portanja novih verzija Androida na svoje uređaje. Po meni je najbolje kupovati Nexuse ili jednostavno rootati mobitel pa radiš s njim šta hoćeš. Ali razumijem da nisu svi power useri i da im se ne da s tim zafrkavati.
Ma gle nemam ja ništa protiv flagshipova i da ljudi imaju i 4k snimanje, ni 50000 gb rama itd.
Meni fali taj update samo zbog proširenja memorije.
Ne mogu vjerovati ni da dan danas u 2016 netko radi 8 gb mobitele (samsung jedan)
Neka i flagship dobije prvi update, ali dajte i nama taj usrani update.
Ispada da svi koji nedaju 5000 kn za mobitel zaslužuju da im se stranica za web učitava 5 minuta i da čekaju update 5 godina...
Rootat ne želim zbog garancije, samo zato.
Zato je meni iPhone vrh. Nema usranih update za aplikacije 5x na dan, nema štekanja, tih čekanja itd, a mobitel radi i 4 godine samo tako jbt.
Evo našao sam neki datum 21.5, vidjeti ćemo
Ja ne mogu vjerovat da ti kupiš takav mobitel ako znaš kakve ćeš s tim probleme imat.
Nije tada bilo drugog u ponudi po toj cijeni. Lg mi nije legao, htc mi je nesnalažljiv, a Samsung nikada više.
Mob ko mob je stvarno dobar, brz, ne ruši se. Kamera je tak osrednja, volio bih usporene snimke imati
A memorija jbg. Ok, ja imam 7 app + sd karticu pa nemam problema.
Ja iz inata nedam 3-4 000 kn jer za to kupiš tv, komp itd
Frend izgubio iPhone 5s, ima kramu od PC, tv crt koji je crknuo, ali zato ide po iPhone 6s jer eto važan je dobar mob. Meni je važniji pc koji se ne pali 10 min.
Meni je ok u ponudi imati i mobitele vrhunske i nsjnovije tehnologije, ali dajte nama za srednju klasu solidan mobitel...
Svatko ima svoje. Ja mrzim spore mobitele koji će se rušit i štekat i zato dajem svakih godinu i pol 4-5 tisuća kuna jer je život prekratak da bi me to nerviralo. Imao sam sub-par android mobitela (SE Xperia Arc S) i nikad više. Tolko me naživcirao da je malo falilo da ga u zid zabijem s guštom. Umjesto toga lijepo sam ga prodao i od tad samo vrhunski uređaji dolaze u obzir.
jbg midrange telefoni dolaze s nekim ogranicenjima s kojima se mora znati zivjeti. u suprotnom treba kupiti flagship ali nije bas lako pljunuti ni 500kn. najzalosnije je sto danas i mid range telefoni na trziste izlaze s cijenom od 500€(htc a9) ili cak bolesnih 600€ za xperiu x.
mislim da je uvijek bolje kupiti proslogodisnji flagship nego danasnju srednju kategoriju.
Jep, nađe ih se u dobrom stanju čak i rabljene i pod garancijom. Svakako bolje to nego neki novi midrange limitirani.