Oh dear God, ajmo prestat pričat kako ga držimo u ruci jer postaje jako creepy van konteksta.
Mobiteli (Android, iPhone) - općenito
buz Kakav ti je Marshmallow na 6P,u smislu performansi? Meni na Moto X u 97% slučajeva radi odlično ali ponekad se dogodi neki random lag koji baš zbog toga što je rijedak upadne u oči onak. Recimo kad otvorim app drawer pa izađem van 1 u 10 puta se zna dogoditi da onak zatrza. Neznam da li je to do launchera ili je mobitel takav pošto ima 808 CPU umjesto 810.
Jako dobro, nemam nikakve zamjerke. Doduše ja imam custom ROM gore. Tj. to je custom ROM samo po nazivu jer ostaje Marshmallow cijeli, ROM samo dodaje neke featurse u settingsima i to je sve. U onaj kratki period što sam imao stock nisam primjećivao takve probleme moram priznat, sve je išlo brzo i fluidno.
Ja ga volim držat jednom rukom, obožavam svoja 4 inča
Testiram malo neke kodove na svom J5, i naletio sam na opciju (kad kliknem na specifikacije kamere ovim kodom *#34971539# ) koja se zove CAM TO PHONE FW DUMP (MAIN).
I to sam klikno, i pisalo mi je dumping, please wait, nakon 20 sekundi je pisalo da je zavrsilo.
Sad ja ne znam sta je to uopce i sta sam uradio ?
Hahahahahahahahaha
Testiram malo neke kodove na svom J5, i naletio sam na opciju (kad kliknem na specifikacije kamere ovim kodom *#34971539# ) koja se zove CAM TO PHONE FW DUMP (MAIN).Ništa, kopirao si fw od kamere.
I to sam klikno, i pisalo mi je dumping, please wait, nakon 20 sekundi je pisalo da je zavrsilo.
Testiram malo neke kodove na svom J5, i naletio sam na opciju (kad kliknem na specifikacije kamere ovim kodom *#34971539# ) koja se zove CAM TO PHONE FW DUMP (MAIN).Ma boli te kita Adine ljudino.. )
Poslano sa mog LG-D331 koristeći Tapatalk
[deleted]
Znači ovo je razlog zašto vam kupovina zaštitnog stakla i futrole nije stvar odabira nego čiste potrebe.
Htc desire.816 i pad sa trećeg kata.
Nikakva šteta osim 90 kn za novo zaštitno staklo.
Stvarno sam se iznenadio sa ishodom pošto se ljudima desi da vise oštete stakla u torbicama,džepovima itd.
Poslano sa HTC desire 816 zahvaljujući samo sreći i zastitnoj opremi.. :
Dobio Galaxy A5 (2015). S obzirom da sam dosad bio na S2, mogu stvarno reći da se osjeti pomak na bolje što se tiče brzine, boljeg i većeg ekrana, pa i ergonomije. Izgledno i baterije, što mi je među dražim stavkama.
buz Ti si rootao svoj mob,instalirao custom recovery i ostale stvari? Koliko ti je bilo teško to i jesi imao nekakvih problema?
Htio bih to sve napraviti,ali nikada u životu to nisam radio i trta me da ne zbrickam mobitel.
Jesam. Nije bilo teško, al računaj da je za svaki mobitel drugačije. S čak 2 HTC-a sam pokušavao, ali mi nikad nije uspjelo. Za Nexusa je lakše kad ima stock Android. Meni pogotovo nije teško jer sam instalirao na komp toolkit koji je u biti napravio za mene većinu posla, sve one naredbe koje inače sam moraš upisivati on odradi. Samo sam spojio mobitel na komp i pratio korake u programu. Al sad nakon što sam skužio kako to funkcionira, mogao bih i ručno to sve sam, nije neka znanstvena fantastika. Na xda developersima nađeš thread za to, malo proučiš potencijalne probleme i rješenja i ne bi trebalo bit problema. Mobitel ćeš jako teško zbrickati, ne znam šta bi morao napraviti da ga totalno sjebeš. U najgorem slučaju bude soft brick al to se uvijek da popravit. Preporučam ti da rootaš samo ako misliš da ti zbilja treba. Ja sad koristim barem 15 featuresa koji su mogući samo ako se roota pa se meni isplatilo.
Mislio sam napraviti unlock bootloadera,root i custom recovery. Glavni razlog čak i nije rootanje koliko bih htio instalirati custom kernel za mobitel da mogu preko nekog kernel managera malo poštelati CPU i GPU.
Koji fičrse koristiš a da zahtijevaju root?
Tap 2 wake - to sam imao na HTC-u i to je najbolja stvar ikada, pogotovo jer mi je senzor otiska iza pa kad je mob na stolu da ga ne dižem
Tap 2 sleep - suprotno prvome (radi samo na locksreenu)
Swipe 2 sleep - dole po navigation baru swipeaš i ugasi se ekran (tipku za paljenje/gašenje ne diram 99% vremena)
Resizeanje quick settingsa - premale su bile ikone povećao sam ih za 20%
Rearange tilesa u quick settingsu - napravio si logičniji raspored
Quick PIN unlock - nakon unosa PIN-a za otključavanje ekrana morao bih potvrditi kvačicom, ovime se taj korak preskače
Quick torch - dok je ekran ugašen samo držim tipku za paljenje i upali mi se flashlight
Clear all notifications button - tog nisam imao po defaultu pa sam dodao, očisti odmah sve notifikacije
Disable orange bars - ono kad je baterija pri kraju pa je sve narančasto to sam isključio
Clear all recents - nije bilo tipke za brisanje svih recent aplikacija i to bi znalo trajat dok bi sve pogasio, ovak je jednim gumbom
Dodao sam u powermenu neke dodatne naredbe (screenshot, odlazak u recovery, reboot) bilo je samo opcija za power off inicijalno
Vibrate on remote call pickup,hangup - kad ti se netko javi ili prekine dok ti je mob na uhu zavibrira tak da znaš da je poziv uspostavljen
To je to kaj mi sad pada na pamet, sigurno ima tog još šta sam zaboravio.
Stigao je Win 10 na starije Lumie, kome je to bitno :)
Stigao je Win 10 na starije Lumie, kome je to bitno :)Ima negdje nekaj na netu o tome? Ne mogu bas nista naci a bitno mi je