Odličan je bio i Xperia 1 II (izuzev glupog imena, al' ok). Samo kaj je cijena u rangu Samsunga i Applea. Al' ok, valjda znaju kaj rade (NOT!).
Mobiteli (Android, iPhone) - općenito
Ovo sigurno obećaje i djeluje kao telefon s kojim se Sony može vratiti, ali da, treba vidjeti kojim putem misle krenuti, što se tiče cijene.
Osobno bih jedino još jaču bateriju gore, 120Hz dobro guta.
- Uređivano
Za to vrijeme ZTE prvi u svijetu izbacuje Axon 20 5G praktički bez bezela i sa selfie kamerom ispod ekrana. I to mid range za oko 2000 kn.
Dobro zgleda.
Trenutno imam Galaxy S10 koji sam kupio još prošle godine nekako kad je tek izašao, tako da mi je sjeo na prvu i ne planiram promijeniti.
Rahat sam par godina, sigurno.
Iako poslije ovog videa, to će ujedno biti i moj posljednji Samsung telefon u životu.
ma europski galaxy modeli su godinama zbog njihovog smeca od exynosa jednu godinu u zaostatku za snapdragon flagshipovima. stvarno ne volim apple koji stvarno ima neke obicaje gdje kupca muzu do krajnjih granica ipak mislim da je za one koji kupuju flagship mobitele na releaseu iphone puno bolja opcija od galaxyja
Mislim da se radi malo previše strke oko ovoga.
- Uređivano
Problem je što sam ja S10 uzeo u Dubaiu, i bio sam uvjeren da ću dobiti Snapdragon 865 jer je za Azijsko tržište. Kasnije kad sam vidio da je Exynos i kad sam pitao kako je to moguće, dobio sam odgovor da Snapdragon se daje jedino za Američko tržište, a kompletan ostatak Svijeta dobija Exynos po istoj cijeni.
Kinezi bogme osvajaju tržište uveliko zadnjih godina, Huawei je već odavno nadmašio konkurenciju glede kvalitete, a Xiaomi i One Plus se polako dižu na taj nivo.
Jedna od tri spomenute kompanije će zasigurno biti moj izbor kad se bude uzimao novi mobilni.
wooddiebone Previše? Premalo.
- Uređivano
Radi se o cca 5-7% razlike.
Sumnjam da bi pričali isto da je situacija obrnuta, a prije je i bila.
wooddiebone Trajanje baterije, lošije slike, lošiji cpu, katastrofa gpu i prodaju pod isti uređaj. Scam kupaca. Nek prodaju i Exynos u Americi, nije problem, ali ne mogu ostalima tako bezobrazno srati po glavi jbg.
Kao što rekoh, situacija je bila obrnuta donedavno pa niko nije pisnuo.
Al da, načelno se slažem, trebali bi prodavat isti uređaj svugdje.
Best buy flagship je bio sa One Plus 7 i modelima ispod, a sa 8icom koja je skoro 1000 dolara, ne bih se baš složio.
Većina kompanija koje su tek u usponu daju ogroman kvalitet naspram cijene parirajući konkurenciji i tražeći svoj udio u djelatnosti, a jednom kad se dostigne određeni nivo prepoznatljivosti i popularnosti brenda, onda vidiš kako se cijene polako dižu te postaju tik sa brendovima koji su već na glasu kao brendovi sa visokom cijenom.
one plus nazalost zaostaje s kamerom za iphoneom, pixelima te mate ili p40 pro uredjajima ali kad bi birao uzeo bih ipak njega. huawei bez google play storea nije bas opcija, iphone ne volim a google je cak i za mene malo previse niche uredjaj
xiaomi je malo previse bezobrazan postao, mislim da su jednu stepenicu preskocili kad su objavljivali cijene za mi10 modele.
Koliko vidim najbolje je importati korejski Note 20 Ultra koji ima 5G unlocked je i ima Snapdragon 865+.
Samo, gdje ga naći?
- Uređivano
Uradio dns preorder za Google Pixel 4a. Citao sam samo dobre stvari o ovom smartphone, a 340€, za koliko se moze na Google Store naruciti, to je odlicna cjena. Dizajn mi se jako svidja sa crnim mat finishom, kamera je jako dobra, dimenzije nisu gigantske kao kod konkurecije i meni ono najbitnije nema blootwarea, osim ako ne brojimo neke od google aplikacija, koje dolaze uz one standardne, poput duo kamere, google lens i sl.
- Uređivano
Usudim se reći da su sve Googleove aplikacije zapravo korisne kad ih se nagovoriš isprobat.
Pixel 4a je čudoviše od mid-rangea.
Čak me i plastično kućište ne smeta.
Zadnjih 2-3 mjeseca imam problema sa punjenjem na IPhone 11 Pro. Prvo sam mislio da je do kabela i idem danas usporediti punjenje na istom kabelu na mojoj 11 Pro i na ženinom X-u, njoj sve puni OK dok meni šlampavo i moram malo namještavati da počne puniti.
Mislim si ja jbt pa nije valjda da mobitel malo stariji od godinu dana rukava, a čuvam ga ko oči iz glave. Idem baciti oko na YouTube za kakvo riješenje kad ono da treba malo četkicom za zube očistiti port. Naravno nije pomoglo, ali što je napravilo je očito malo odlomio gomile i gomile prašine i prljavštine koja je ušla iz džepova u lighting port. Uzeo čačkalicu sada i izvadio zbilja nevjerojatno puno presane prljavštine. Mobitel puni kao od prvog dana jebo ga ja.