vidim da se z2 nigdje vise ne moze nabaviti jer sam si bas sad za koji mjesec htio preci na njega posto ima i remote play a prije par mjeseci je cijena bila prava sitnica u njemackoj (mislim 339€). z3 mi je jos malo preskup. ovaj m4 po specsima izgleda bas dobro, hoce li i on dobiti remote play?
Mobiteli (Android, iPhone) - općenito
Sad sam bacio pogled na M4 i stvarno izgleda dobro mobitel. Po specsima mrvicu lošiji od Alcatela - 720p ekran u usporedbi s 1080p na Alcatelu,ali zato je ostalo sve na razini. A i Sony je ipak pouzdaniji proizvođač od Alcatela,tako da preporuka i za njega.
Na kraju krajeva za cjenovni razred do 2500 kuna bih preporučio:
- Sony Xperia M4 Aqua
- Alcatel OneTouch Idol 3
- ASUS Zenfone (varijanta s 2GB RAM)
- OnePlus One
Sad sam bacio pogled na M4 i stvarno izgleda dobro mobitel. Po specsima mrvicu lošiji od Alcatela - 720p ekran u usporedbi s 1080p na Alcatelu,ali zato je ostalo sve na razini. A i Sony je ipak pouzdaniji proizvođač od Alcatela,tako da preporuka i za njega.Planiram nabaviti G3 32gb i po je best opcija do 2500kn.
Na kraju krajeva za cjenovni razred do 2500 kuna bih preporučio:
- Sony Xperia M4 Aqua
- Alcatel OneTouch Idol 3
- ASUS Zenfone (varijanta s 2GB RAM)
- OnePlus One
http://www.sancta-domenica.hr/mobitel-sony-xperia-m4-aqua-black.aspx
još utorkom -10 % i provučem na rate... 200 kn bi ispao onak što je ok...
Pa po specifikacijama je dobar, treba ga uzeti u ruke.
vidim da su ovi gumbi za natrag i home na ekranu a ne da ima dolje tipku ili ispod ekrana tač. pa me strah da ne bih stalno tu tipku stisnuo
ali do te cifre od ponuđenog mi se čini doar. ima još i novi android
Moram bateriju provjeriti kakva je da ne bi kao na Samsungu trajala 3 sata u pogonu
Javi se Tuhyu on ti radi u Domenici. Što više proda više mu raste...
evo možda na kraju piknem m4 jer sam našao žnjoru pa nabavim puno jeftinije
Ali gledam malo mobitel i testove i mobitel nema "standarne" tipke već ovo natrag, home i to je na ekranu??? Koliko to ometa kod naprimjer tipkanja poruke ili surfanja?
npr stisnem razmak i prst ode malo dolje i stisnuo sam home stisnuo...
To mi je onako malo...
Prije na sony-u U je fino to bilo dolje, te tipke na tač i bok
To vidim sve više novih mobitela ima tako???
Ne smeta to toliko samo ti oduzima malo od ekrana.
Ovako iz glave se mogu sjetit samo Lenova i Samsunga a da imaju tipke izvan ekrana.
Imam problema sa HTC Desire 500,pa ako je neko voljan da pomogne,bio bi zahvalan.
Sinoc mi se ugasio tako sto je baterija pala na 0% dok sam bio vani u gradu,i dosao kuci da ga stavim da se puni,kad ono narandzasti indikator mi pocne da blinka (a inace konstantno gori kad se puni).
Kad sam vidio da ne puni na taj nacin,izvadim bateriju i opet ubacim,i kad sam ga upalio u punjac 5 puta mi zavibrira i opet nastavi da blinka.
Mozda mi je sistem pao,stajaznam.
Da mi je kako da bateriju ovako manuelno napunim,i da ga pokusam tako upaliti.
I da,posto sam ga rootao i uradio mu Custom rom,ono stalno moram ulaziti u Recovery mode kad se telefon sam ugasi, ali mi sad nikako ne dozvoljava tu opciju,samo indikator blinka,a ekran se ne pali.
Zna neko rjesenje ?
Koji recovery imas?
S obzirom da ne mogu slati pmove jer mi nikada ne prikazuje sliku sa slovima koje treba napisati onda cu tu napisati.
Ugl, prvo pitanje je za Marka (cocu), jesi kupio vec M4 i kakvi su dojmovi?
Drugo je pitanje za Tuhija, gledao sam Z3 compact u SD, jel se na onu cijenu (3.4k cini mi se) moze ostvariti neki popust, na gotovinu, ili ono sto je spomenuo netko prije, da se utorkom moze ostvariti popust od 10%
I trece je pitanje za someone-a, jer sam njega vec prije bio ispitivao, koliko je stvarno pouzdana kupnja preko njuskala? Ne brine me toliko sama kupnja, jer bih to obavljao samo osobno, nego ostvarivanje garancije? Znaci ako bi nes krepalo, jel postupak puno tezi nego ako se kupuje u ducanima?
Sto se tice samog moba, razmisljam izmedu M4 i Z3 compact (iako cjenovno nisu bas najblizi, doduse na Njuskalu se nade za 2.5k kn), a ono sto me gura prema Z3 je manji mobitel, i koliko sam vidio po you tubeu, puno kvalitetniji ekran.
I usput pozdrav svima :
cratos sta misliš o ovom http://www.njuskalo.hr/ostali-mobiteli/xiaomi-mi3-16gb-black-oglas-15838160
nisam kupio, vjerovatno u utorak na -10 % uzimam(možeš do 12 rata na diners s tim popustom), ako mi jedan lik ne sredi dodatni popust preko poznanstva 8)
Cijena je sada 2200 kn. (puna cijena bez popusta)
dakle popust SAMO utorkom, na DINERS! Nema za keš popust taj...
Imao sam ga u ruci, meni je malo čudno kada su ti gumbi za naprijed, nazad i home na ekranu a ne ispod njega.
Mobitel solidno radi, ekran je dosta lijep i glatko je radilo.
No scimalo me je malo kaj sam vidio HTC 816 za 2500 kn s malo većim ekranom
Najbolje odi do dućana, sam uzmi u ruku i probaj.
Ili pričekaj da a ja kupim pa napišem dojmove ili dođi do mene do dubrave pa ga sam uzmi u ruku 8)
Koliko vidim, ima 2 verzije m4 aqua? jedna sa više tj manje unutrašnje memorije + jasno da možeš svoju karticu staviti.
I kao nešto oko prebacivanja aplkiacija zna zezati? sa moba na karticu zbog memorije...
Kak je Coci reko, svaki utorak imaš 10% na Diners na bilo što u SD dućanima, osim ako nešto već je na akciji. U tom slučaju se popusti ne zbrajaju.
Do 12 rata na Diners.
Ak bi platil kesom, ja ti mogu dat 5%, više nemrem.
Trenutno nemamo M4 sa 16 GB, SD kartica je pod muss, a na nju se nemogu prebacit baš sve skinute aplikacije.
Memorija telefona nek služi za appse, SD kartica za sve ostalo.
Z3c ima bolji ekran, i općenito je jedan od boljih mobova (meni osobno premali, Al to je subjektivno), Al M4 je u svom cjenovnom rangu Stvarno vrhunski mob.
bolje neka zamoli nekoga da mu provuče Diners i da mu da lovu 8)
JA bih uzeo taj m4 onda, ali crni. Bijeli nikako. Ali prvo čekam sutra dali bude mi dečko sredio još veći
inaće Tuhy
da mi nisi rekao, ne bih ni čuo za taj mobitel
koliko košta SD card?!
vidim da može puštati mjuzu 64 sati
Kakav mrtvi sony
Ima sestra ,mobitel je užas...skoro ko ajfon koji je prije imala.
Samo htc...
Sony mobiteli su mi u tom cjenovnom rangu legli...
Ajde reci mi zašto bih npr trebao uzeti HTC 816 a ne m4 aqua. Uspoređujem ta dva modela jer su u cijeni slični (300 kn razlike)
Evo ako mi daš argumente i to, ja se još mogu predomisliti.
Evo ozbiljno pitam :)
Bolji mobitel je 816 po meni...mislim na tebi je da odlucis,al po meni je sucelje najbitnija stvar kod izbora novog mobitela(kad su manje više svi u istom cijenovnom rangu tu negdi po performansama,memoriji,kameri etc) ,a htc-ovo je najbolje od svih.
I zvuk na htc-u je zakon...imam dva(one s i M8) i kad stavim slušalice cista perverzija. Može te bus zgazit ,a da to uopce ne cujes
U kojem smislu bolje? Imao sam oba dva u ruci. Prvo m4, onda prozujao kroz dućan i vidio taj HTC.
Nisam ja unaprijed protiv ničega, samo bih volio znati što je bolje kod eto tog htc-a
Gledao sam usporedbu, i ako se ne varam m4 ima bolji procesor a i 512 rama više.
Kamera mi nije bitna.
HTC je veći malo.
Dizajn na oba mi je ok.
Nisam ja fanboy sony-a. Ali kada su mobiteli u igri, taj rank u cijenama mi se čini kao jako dobar izbor.
Nakon ovog smeća od Samsunga, sve je bolje. Od sony-a sam imao U model i SE x8. Radili su stvarno dobro 2 godine kada su kao i svi mobiteli počeli odlaziti :)
Ako mi ili taj m4 ili htc izdrže 2 pune godine, nitko sretniji od mene :)
Ja pricam o sucelju u mobitelu(pošto su tehnicki aspekti kao što sam reko manje više isti) ,a tu je za mene htc apsolutno nedodirljiv.
Htc sense jebe majke.