@kauboj sorry kolega, ti si me nešto pitao za OP neki dan u drugoj temi, a nisam više htio spammat i zaboravi na to...

Imam OP osmicu. Ne pro, već običnu. Reci, kakva si pitanja imao pa da ti poodgovaram. Meni je do sad bio stvarno savršen, ali nažalost su se sa A12 počela događat neka sranja. Nije očito popeglan kak spada.

Tzereen
    Ma zna često trzati, lag, štekanje kako god. Nekad na trenutak a nekad (kada switcham tabove dok igram ili dok gasim kameru) itekako duže se zblesira. Uz to, dok koristim wifi hotspot preko njega, ako su mi istovremeno PC i konzola koja nešto downloada spojeni onda se obavezno ugasi hotspot sam od sebe zbog pregrijavanja telefona (a hotspot mi je jedini izvor interneta tako da su stalno i PC i konzola i TV na njemu). Imaš sličnih problema?

kauboj hej kolega.

Nemam ni jedan od ta dva problema. Od kad ga imam nisam imao. Fakat je super brz i bez štekanja.

Ali sad s Android 12 imam nekih problema. Dva put sam ga čak morao resetirati. Neke baš čudne greškice. Tipa, ako sam u Chromeu, svaki put kad pomaknem onaj slider sa strane za stišati, upali se opcija ko da sam stisnuo "find on this page". Iskoči forma za pretraživanje.

Kratak osvrt na S22 Ultra koji sam dobio prije par dana.
      Razlika sa S10 na ovaj telefon mi je najosjetljivija zbog 120hz displeja, ogromnog ekrana i S Pena, koji nikad do sad nisam imao.
      I S10 je u svoje vrijeme bio flagship pa sam samo prešao na sistem koji je već bio poznat, kvalitetan Amoled ekran, odlične zvučnike sa AKG Dolby zvučnim profilom, itd.
      Sve je to već uveliko poznato, i vidim da moj S10 star 3 godine ne zaostaje mnogo.

Jedino, kamere..
      Kamere su prebrutalne. 108 MP sa Detail Enhancerom je perverzija, a 10X na lijepim vremenskim uvjetima pravi čuda.
      Detekcija portreta je skoro na nivou DSLR, a noćni mod je cheat. Uslikaš pejzaž u 11 navečer, i ljudi ti ne vjeruju, misle da si uslikao pred zalazak sunca.
      Još sam danas otkrio i Expert RAW oficijelnu aplikaciju koja slika u 16bitnom formatu, i jednom kad sliku prebacim u Lightroom podsjeti me na stare dane kad sam koristio Sony DSLR prije nego sam ga prodao.
      Razina detalja je nevjerovatna.

Generalno sam impresioniran uređajem.
      Zasad ne mogu naći niti jednu manu, još je Exynos verzija u pitanju.

Inače, golub je danas bio nekih 30ak metara bio od mene, uslikan na 40x zoomu.

Tzereen Eto i sad vidiš razliku u softweru...to su male mušice ali su mušice koje iritiraju. Takvih stvari nema kod samsunga i iphona i zato su skuplji. 😃 Danas je dobro dorađen sw gotovo bitniji od samog hardwera.

doctorfreak joj, ne bih se složio. Ima mušica svaki sw. Apple vjerojatno daleko najmanje jer je zatvoreni ekosustav. Ali ostali svi imaju. Pogotovo kad dodje najnovija verzija os-a.

I da, očito se sad nešto dešava u OP-u jer su do sad upravo oni imali najglađi i najbrži UI od svih Androida, osim Pixela. Ali kako stvari stoje, nisu više toliko dobri. Vidit ćemo jel to privremeno ili ću morati naći nešto drugo.

Ali hardverska izvedba je stvarno on par sa Samsungom. Fakat je. Kućište, staklo, OLED, tipke, zvučnici, sve je tip top. Plus je konstantno brz.

Raziel
          Sve super napisano ali jebemu mater ovo je gutka ili grlica a ne golub
          Na laži napacen narod

mjesec kasnije
          mjesec kasnije

oxi Ja mijenjam svake 4 god.

Eto imam još uvijek Zamzung Galaxy S10 kupljen 2019.god. i odlično me služi.Nema potrebe za novim mobitelom.Ažuriranja za sistem i dalje stižu.Baterija je neznatno izgubila snagu.Nema zastajkivanja i nikakvih problema.Tako da nema smisla za kupnjom novog mobitela.

oxi mijenjam mobitel svake 2 godine kako mi istekne ugovor, a stari onda dam mami ili tati, oni su prezadovoljni 🙂

master_x

Jedini razlog zbog kojeg mi je godilo što sam sa S10 prešao na S22 Ultra je bila već istrošena jako mala baterija. Znao sam po dva puta dnevno puniti, svučem 100 posto začas.

A telefon i poslije 3 godine se drži fenomenalno, od kvalitete ekrana, kamera do brzine. Perjanica Samsunga, S10 serija im je najkompletniji uređaj u posljednjih nekoliko godina.

master_x i ja, kupila sam ga kad je tek izašao, i evo tri godine, punim ga jednom dnevno, sve radi da kucnem u drvo. Nek mi bude ovakav još godinu i pol, ja prezadovoljna😄

Matador A tako kažu, isto i pražnjenje ispod dvadesetak posto, a najgore je dubinsko pražnjenje, pogotovo ako ostaviš bateriju na nuli par dana.

Kad smo već na mobitelima, evo uzeo sam prošli tjedan Samsung A53. Galaxy S7 je izdržao pet i pol godina, no osjeti se da polako odlazi pa sam odlučio djelovati na vrijeme.

Fico Dobar izbor…mislim da je A52 bio najprodavaniji uređaj u europi prije a53…

Definitivno best buy su a50 modeli.