Sumnjam da će bilo kakva aplikacija funkcionirati ako sam mobitel ne podržava takvu mogućnost. Jbg,u današnje vrijeme očito da 8GB na bilo kojem mobitelu više nije dovoljno.
Mobiteli (Android, iPhone) - općenito
Na tom modelu nemožeš :)Ne funkcionira. Kazu da funkcionira samo ako rootas mob i tek onda mozes promijenit i postavit da ti aplikacije skida direktno na sd karticu.
Prekjučer mi došla frendica da probam prebacit (aplikacije, ne nju), al nema te opcije na tom mobu (mislim da je isto Desire 816).
Nešto sam čital da baš postoj aplikacija "Move to SD card", al pitanje dal funkcionira.
Sent from my SM-J500H using Tapatalk
nikad mi to nije bilo jasno s memorijom i androidima.. bio sam u doticaju s vise modela htc-a i svi su imali isti problem.. recimo sony m2 moze prebaciti dobar dio aplikacija ali svejedno dio te aplikacije ostane na telefonu. glupo je da moras novi mob kad ga kupis rootati i izgubiti garanciju..
Danas ili sutra postajem presretnim vlasnikom HTC One M9 te se najtoplije nadam da će moje muke sa nedostatkom radne memorije prestati prelaskom sa Desire 610 na One M9. Sa niti 1GB na 3GB weeee Jedino me strah procesora koji se grije, ali optimist sam po horoskopu...
Danas ili sutra postajem presretnim vlasnikom HTC One M9 te se najtoplije nadam da će moje muke sa nedostatkom radne memorije prestati prelaskom sa Desire 610 na One M9. Sa niti 1GB na 3GB weeee Jedino me strah procesora koji se grije, ali optimist sam po horoskopu...Cestitke na novom mobitelu :) M9 se grijao ko ludo radi procesora ali su izbacili OTA update te su rijesili grijanje za cak 30%!
Ako ti i tada bude pre vruc eventualno da uzmes koju masku ili u najekstremnijem slucaju (ako se ne kuzis u to) da stavis neki custom kernel i da rucnu downclock-as rad procesora.
OTA
Ovo za update i smanjenje grijanja nisam znao, išao sam riskirat s njime pa kud puklo da puklo. Maskicu sam uzeo onu sa rupicama, mesh nešto, izgleda presexy. Jedino mi žao što nema skroz bijelog, ovaj je nešto k'o srebrno zlatno bakreno čušpajz
Odmah za start dva update-a od GB i pol, plus skidanje svih aplikacija i update-anje istih. Ode dva dana samo na upogonjivanje svega što mi treba
Over The Air.
Nisam ni ja znao za smanjenje grijanja,znam samo da sam nedavno gledao usporedbu mobitela i HTC je bolesno thermal trokirao,ali to je ionako bilo nakon 5 sintetičkih benchmarkova koje nemaju veze s realnošću. U stvarnosti ćeš to osjetiti jedino ako ga upogoniš s nekom high-def igrom u trajanju od 3 sati.
Tko bi rekao zar ne? Evo link od clanka kako su sredili.
No u svakom slucaju kako sto je kolega iznad mene rekao, neces osjetiti da se pretezito grije ako koristis mobitel za internet i zvanje - vise ce se mozda ugrijati ako odigras koju igru tipa Real Racing gdje je grafika za plakati. No kako god, sa OTA zakrpama bi skroz normalno sve trebalo raditi
Na mobitelu se uopće ne igram, jedino onaj officialni Tripple Triad karte. Dakle zvanje, poruke, social network, YT, razne aplikacije i slično. Dakle na sigurnom sam, yaay.
ovo šta se sd kartica tiče, to je istina da neke app nemožeš cijelu prebaciti nego samo neki dio....... ali se priča da sa androidom 6.0. da će mobitel oba dvije memporije prepoznati kao jednu i da onda nebi trebalo biti tih problema....sad hoće li taj htc moći updatedat na 6.0 neznam....
Kada se aplikacija prebacuje na SD karticu ne prebacuje se zapravo cijela aplikacija vec njeni podaci tj. instalacija. Dakle, dio koji ostane na mobu je vise kao shortcut a ostatak ide na SD. Sad ne znam koliko to kome vrijedi jer masu mobitela danas dolaze sa unutarnjom memorijom dovoljno velikom za spremanje takve stvari, pa eto. Sto se tice Marshmallow koristio sam ga na svom sada bivsem Nexus 5 uredaju i mogu potvrditi da nema te opcije nazalost, bar koliko sam ja primjetio...
Uzeo sam si za mobitel i maskicu za HTC Dot aplikaciju...sve što mogu reči je JE-BE-NI-CA : Apsolutna geek preporuka.
Trebam malu pomoc.
Sta mislite koji bi kvar mogao biti u pitanju, ako ljudi koji mene zovu, govori im operater da sam nedostupan, iako poruke mogu dobijati i mogu zvati koga god ja zelim ?
A mreza uvijek bude puna i to.
Znaci u zadnjih par dana, ljudi mi se zale kako me zovu, i operater im govori da sam nedostupan, a poruke dobijam bez problema, i ja mogu nazvati kad god zelim nekog.
Vracao sam ga na fabricke postavke brisuci sve sto ima na njemu, i opet isto.
Radi se o Lumia 535 telefonu.
Pa ja bi za pocetak probao staviti karticu drugog operatera pa vidio kaj se desava (ako ti je telefon otkljucan). Ako s njom radi zoves svog operatera i prijavis kvar za svoj broj. Ako to ne prodje srvis ne gine
Ma jebes ga, mogne ne mogne ode on.
Ionako sam si u planu vec duze vrijeme uzeti lenovo telefon.
Da se namirim na kvalitet vec jednom i da sam rahat.
Ima tko iskustva s http://hr.mobileshop.eu/
Imaju sasvim solidnu cijenu za Nexus 5X pa mislim da bi mogao od njih uzet. Zanima me ako netko zna kakvi su s dostavom, jesu pouzdani itd. usual stuff
Pa koliko sam skuzio Vip prodaje Nexus 5X pa zasto nebi recimo kupio sa njuskala neki sa garancijom umjesto da riskiras ovako, a cijena ti je priblizno ista.
Pa koliko sam skuzio Vip prodaje Nexus 5X pa zasto nebi recimo kupio sa njuskala neki sa garancijom umjesto da riskiras ovako, a cijena ti je priblizno ista.Realno i ovdje daju dvogodišnju garanciju i nisam baš previše veseo što se tiče kupnje mobitela s njuškala... Zato pitam ovdje da vidim što drugi kažu. ;)
Na njuškalo se rijetko kad i sjetim pogledat samo cijene tak da budem ako ništa to napravio, tnx
Pouzdani su, dolazi telefon u roku par dana. Prijatelj je od tamo bio naručio prije par godina, nikakvih problema nije imao.
Pouzdani su, dolazi telefon u roku par dana. Prijatelj je od tamo bio naručio prije par godina, nikakvih problema nije imao.Odlično! Drago mi je čut da su brzi s dostavom!
Još netko možda kupovao od njih!?