Nexus Samo trebam isprobati drugi model pametnog telefona koji nije Samsung. Pa, pomislio sam na Asusa. Ne znam je li to dobar model ili ne. Zato mi treba pomoć

Raniyah
    Asus je zadnji brend na koji bi pomislio ići čisto iz hira.

Probaj OnePlus, Google Pixel, LG, Sony i slično.

Ja iskreno ni ne znam za neki Asus flagship ili da je nešto posebno dobar telefon.

Black friday na tcomu bio užas evo danas stavili novu ponudu pa san zeni uzeo s20+ 5g a maloj a71.
    E sad san miran sa gledanjem mobitela

18 dana kasnije

Tze me jako zainteresirao za OnePlus 8 kad sam vidio da je na popustu u SD pa me zanimaju iskustva iz prve ruke. @buz @Nexus koliko se sjecam vi imate OnePlus mobitele zar ne? Kakvi su vama iz prve ruke?

someone
      Pa ja (a i Buz) smo govorili koliko su to dobri telefoni, ponajviše s te software strane.

Ja sam na OnePlus 7 Pro trenutno i zadovoljan sam. Imam neke svoje zamjerke, ali ok. Model je godinu ipo dana star pa se neću toliko žaliti. Vjerojatno ću čekati OP9 da upgrejdam.

Što se tiče OP8 kojeg Sancta ima na akciji, ne znam. Dobar je telefon, ali pitanje je što tražiš od njega.

OP8 je izdan pokraj OP8 Pro (njihov najbolji model) samo kako bi Pro model izgledao kao bolji deal (kao i što je), pa je ovaj ispao ni tam' ni vam' kako se kaže.

Nema isti set kamera kao OP8 Pro, ima 90hz OLED s manjim rasponom dok Pro ima 120hz, nema wireless punjenje itd. Naravno ima isti SoC unutra kao i što će imati vjerojatno istu softversku podršku.

8T je bolji deal od 8, a naravno 8 Pro je najbolji od njih. Doduše jedino Nord (koji je 'budget opcija) i 8T imaju ravan ekran dok 7 Pro, 8 i 8 Pro imaju zakrivljeni što je atraktivnije, ali je i minus. Pogotovo na većem ekranu i teže je hendlati to.

Moja trenutna najveća zamjerka na mojem 7 Pro je to što mi je malo prevelik. 6.67" mi je malo too much ipak, iako mob ima odlične tanke bezele (skoro 90% prednjice je ekran, što je fantastično), ali mi je prevelik. Volio bi da ima još bolju bateriju, malo veću i bolje kamere. Ima tu još neki sitnica, ali uglavnom pronaći ćeš ih na svakom mobitelu.

someone Ja imam 7T, imao sam prije 5T dvije i pol godine, nisam nijedan mobitel imao tako dugo, dao sam ga ženi i dalje radi bez greške, znači sad već ima 3 godine i mjesec dana. U dvije godine nikakvih problema, baterija radila kao day 1. Najveća zamjerka OP-a koje sam imao je kamera, ako ti je to full bitno. Nije da je smeće, ali je možda najslabija komponenta u usporedbi sa (puno skupljim) flagshipovima. Brzo punjenje je stvarno jako brzo, šokiram se dan danas koliko brzo i dobro radi tako da mi kapacitet baterije nikad nije premalen. Ja sam uzeo generaciju stariji zbog dobrog popusta (jer ipak nisu jeftini kao što su bili) i ravnog ekrana, mrzim curved ekrane. Softver je po meni selling point bez bloatwarea i sa super funkcijama i shortcutovima. Stvarno je brz za korištenje i stvarno je užitak koristiti telefon. Ne znam što bi se trebalo desiti da ne uzmem 9T, jedino ako bude curved ekran ili nešto.

Inace pratim telefone i upoznat sam s OnePlus mobitelima ali bas sam trazio ovako neki dojam iz prve ruke tako da hvala na dojmovima. Stvari koje ste spomenuli kao nedostatke su one stvari koje mene uopce ne interesiraju (wireless charging, "samo" 90Hz, losa kamera, nedostatak sluzbenog IP ratinga) tako da s time nemam problema. Najveci nedostatak koji mene muci je zapravo velicina mobitela kao sto je Nexus napisao. Sad imam iPhone 8 i ne znam kako bi se navikao na 6.67" ekran sada kada imam 4.7". Mislim da je ova cijena u SD-u poprilicno dobra s obzirom da je regularna cijena 8-ice oko 5000 kuna a i cak sad na BF je oko 3900 dok je u SD-u 3500. Racunam da stari prodam za cca 1500 i imam neku OK racunicu za prelazak. Moram jos razmisliti.

someone Jebiga, to za veličinu ti ne mogu pomoći, ja imam dosta velike šape tako da mi to nije problem, ali da jednom rukom mogu do vrha ekrana, ne mogu. Jednostavno privikneš se i koristiš drugačije mobitel kad baš moraš doseći neke udaljenije dijelove ekrana. Bitnije mi je da imam lijepi veliki ekran za konzumiranje sadržaja.

someone evo, i sebe sam napalio...

Želi netko kupit Xiaomi Mi 9T? Pa si ja lepo uzmem 1+.

Ja sam na kraju uzeo OP8. Već i prije sam htio zamijenit iPhone 8 (koji je i dalje odličan mobitel) s nečim modernijim jer mi je dopizidio ovaj zastarjeli dizajn iz 2015. godine. Bio sam spreman i uzeti preko službene stranice za BF da su imali in-stock modele tako da mi je ovo došlo kao naručeno.

Nije stiglo jos lol

Narucio u ponedjeljak navecer, u utorak pripremljeno za GLS ali im jos nije predano. S obzirom da GLS ne radi sutra i u petak, isporuku mogu ocekivati u ponedjeljak. 🙁

Šteta

Edit: Ček, kaj? Ne radi GLS sutra?! Fuuuu**! Ja čekam nešto!

Tzereen
            Zaleti se u njihovo skladište. Pustit će te sigurno. Samo ih tlači.

Nexus Sutra naslov na portalima: "Manijak se zaletio u skladište GLS-a"

Eh, kad bi smio. U samoizolaciji sam.

"Manijak koji je kršio mjere samoizolacije se zaletio u skladište GLS-a"