sviđa mi se sve više WP. Stari ga ima. Jedino taj njegov model ima loš ekran u pm  :(

Problem je što je prosječnom korisniku stalo do nekih stvari koji proizvođači (nesvjesno) ignoriraju.
Prosječi korisnik ima 10-15 aplikacija i želi da to radi glatko 2 godine i da kupi mobitel.
Što radi prosječni korisnik? Ima fb, twiter, instagram, rezultate, par igara, i neke mini fotošop aplikacije za uređivanja fotki. Ode ana internet i tj.
Fučka se njemu što je ispod maske i jel ima 3,5 ili 500 gb rama.
On želi da mobitel radi glatko, s malo update-a itd

Normalno da je prosječni korisnik ljut ko pas kada mu update-i požderu memoriju,  onda svaki dan update nekih žnj aplikacija. Pa i mene to nervira. A da ne govorim kako ne možeš maknuti pola aplikacija (google+, filmovi, glazba i slično) i to još ždere memoriju i radi cijelo vrijeme u pozadini 

Možda sada se i veliki trgnu i ugledaju na nove proizvođače koji izbace manje modela.

Briljantan je (ok, prije toga sam dugo bio na trojci, pa mi je bio veliki skok). iOS je meni miljama ispred Androida, stvarno nemam zamjerke na Appleov OS, ne smeta sto je zatvoreniji.
i meni je frend skočio sa 3 na 5s.
I to "zatvoreniji" - prosječnog korisnika boli qurac za to. Što neku klinku koja se slika ispred ogledala briga za zatvorenost uređaja 

Pa nemoj kupiti onda Android. Kupi WP i uživaj.

ništa od WP... ne sviđa mi se to do kraja, pogotovo neke stvari. npr kada gledaš kontakt brojevi su ko buhice 
Nažalost sam presiromašan za iPhone 5s, iako ga ima na njuskalu po 2800 kn

Ja bih bio PRESRETAN da mi izdrži 2 g, da nema svaki dan update google chroma i neznam čega... Ja ne tražim ne znam što, fučka mi se za zatvorenost i ne znam kakve stvari. Daj mi da radi glatko, brzo i da baterija u pogonu izdrži 1 dan ili da se jako brzo puni  8)

A da ne govorim kako ne možeš maknuti pola aplikacija (google+, filmovi, glazba i slično) i to još ždere memoriju i radi cijelo vrijeme u pozadini 
Neke aplikacije kao G+ možeš isključiti i na stock Androidu. Samo makneš ažuriranja ( ako ih je bilo) i potom onemogućiš aplikaciju da se ubuduće pokreće i ždere memoriju.

Meni je dopizdio android. WP mi djeluje sve privlačnije ali ga treba pustiti da još sazrije :)
Zanima me iphone 4s, da lije još isplativ ili ga je pojelo vrijeme?
Petica je još preskupa..

Kao sto sam i sumnjao, M5 dolazi sredinom rujna u Taiwan, i mozda ostale zemlje te regije

"Sony also revealed that Xperia C5 Ultra will hit stores in mid-august and the water-proof Xperia M5 will only be available in September in Taiwan. The company did not reveal the global release details of the devices, but they are certain to set foot in emerging markets like India and other South-East Asian regions in the same time frame and costs may vary a little depending on the local tax regulations."

Zanima me iphone 4s, da lije još isplativ ili ga je pojelo vrijeme?
Petica je još preskupa..
Vrijeme ga stavlja na zar,a iOS8 pali vatricu. Star je to mobitel,800 MHz CPU i 512MB RAM-a nisu dovoljni niti za optimizirani iOS.

A i vi koji se malo vise razumijete u mobitele i komponente jel mozete prokomentirati taj Mediatekov procesor? Jel velika razlika izmedu njih i Snapdragona?
Rade na istoj Cortexovoj arhitekturi,samo sto ovisi kako MediaTek i Qualcomm optimiziraju jezgre i performanse. Qualcomm se vise orijentirao na skuplje mobitele i pokusava uvesti nekakve opcije koji bi mu dale prednost (Quickcharge npr.) dok MediaTek vise ide na pojacavanje brzine svojih procesora. U kranjem slucaju rekao bih da ne postoji neka velika razlika,makar mislim da je Snapdragon za dlaku bolji (zanemarivsi pregrijavanje kod 810). Vecina proizvodaca onako uzima Qualcomm za skuplje mobitele a MTK za jeftinije.

ovako, krajem 11og ili početkom 12og mjeseca mi ističe ugovor i sa produljenjem mogu si piknut top mobitel za 600-800kn..... pa me zanima hoće li do kraja godine izlaziti koji nabrijani mobitel ili je ovo što je sad ponuđeno to to? Čekao sam jučer najavu notea 5 i čim sam vidio da nema mjesta za sd karticu odmah sam odustao (isto tako i od iPhonea i samsunga s6) tako da mi je trenutna dilema htc m9 ili lg g4 (ako bi danas kupovao, uzeo bi lg-a) ali me zanima hoće li Motorola ili sony i što ja znam kakve marke izbacivati do kraja godine još koji uređaj ili čekam 12mj da kupim g4

iPhone 6S izlazi sigurno,ostalo sve sumnjam. Svi su izbacili svoje flagshipove za ovu godinu i do kraja godine ne vidim izlazak nekog top mobitela. Motorola mozda izbaci Moto X ali nisam pratio pa nemogu reci sa sigurnoscu.

Jesi mozda razmisljao o Sony Z3+ (citaj Z4)?

nisam o sonyu razmišljao,i njihovi mi se mobiteli ne sviđaju, što vanjski izgled što kad tipkam.....jedino kad bi taj z4 možda bio dosta veći skok onda možda ali ovako teško ali sad kad sam malo prolistao ovu temu, ova nova lumija 940, definitivno ću imati oko na nju, i baš izlazi u 11mj tako da ćemo vidjeti..... kod mobitela jako mi je bitno da je ekran dobar i oko 5-5.5 inča, da je kamera u samom vrhu smartfona i da mogu promijeniti sd karticu/bateriju (tu je samsung uhebo stvar i zato ove godine ništa od s6)

Nokia ima vrhunske ekrane, top kamere, ali nemozes mijenjat bateriju i 32gb sto je unutra to je to

nisam o sonyu razmišljao,i njihovi mi se mobiteli ne sviđaju, što vanjski izgled što kad tipkam.....jedino kad bi taj z4 možda bio dosta veći skok onda možda ali ovako teško ali sad kad sam malo prolistao ovu temu, ova nova lumija 940, definitivno ću imati oko na nju, i baš izlazi u 11mj tako da ćemo vidjeti..... kod mobitela jako mi je bitno da je ekran dobar i oko 5-5.5 inča, da je kamera u samom vrhu smartfona i da mogu promijeniti sd karticu/bateriju (tu je samsung uhebo stvar i zato ove godine ništa od s6)
Po tvojim zahtjevima mislim da nemas kaj dalje gledati od LG G4.

Nije izravno povezano s mobitelima, ali na kojoj ste vi mrezi?

Trenutno sam na tmobileu, i cijene interneta su bezobrazno visoke, i gledam sada bonbon, za 55 kn mogu dobiti 150 poruka, 50 min i 3gb interneta (ili za 65 kn 5 gb), pa me zanima jel imate iskustva s njima, kakav im je signal i internet?

pa bon bon je t-com 
ja ti imam osobno prejaku opciju(t-mobile tj simpa) - bon od 50 ili 55 kn koliko je već sada, 1 gb interneta, neograničeni sms 1000 minuta (800 t-com i tele 2, vip i ostali 200 min) + uspostava poziva 25 lipa mislim.
ALI
kada kupiš bon online, dobiješ 10 % bonusa ili ti 5 kn pa je to za 20 poziva uspostave

a da pređeš na neku drugu mrežu?
ja sam tako iz tele 2 u simpu.

Trenutacno sam na VIPu i Zakon tarifi. Za 50 kuna mjesecno dobijem 1500 poziva i poruka kombinirano i 1500 MB s tim da sad traje promocija pa ako postanes novi korisnik dobijes 3GB godinu dana. I sve neiskoristene minute/poruke i megabajti se prebacuju u slijedeci mjesec do odredenog limita. I naravno tarifa je na bonove s naplatom uspostave poziva.

Kvaliteta signala super.

Ta uspostava poziva je cista krada, recimo da imas 10 poziva na dan,ako je uspostava 20 lipa to je 2 kn * 30 dana je 60 kn samo za uspostavu.

dobro ja bih htio više megabajta. nikoga ne zovem na telefon tako da mi je ta uspostava poziva nebitna.
Naravno, netko tko zove svako malo mu je bitna...

Slažem se da je prevara,ali jbg.

Oni žele što više ekipe na pretplatu da su vezani 24 mj sigurne love. Ovako se prebaciš malo ovdje malo ondje. Morati će davati više tih megabajta kada pola naših gradova nema public w-fi pa ti to ne bi ni trebalo  8)

Nokia ima vrhunske ekrane, top kamere, ali nemozes mijenjat bateriju i 32gb sto je unutra to je to
šta i nokia isto?!  :( neznam bojim se da je 32gige premalo, kamere su sve bolje i slike a pogotovo videi snimani u 4k uzimaju sve više i jako puno prostora..... da ne govorim mislim da meni na samsungu s4 opartativni sustav sa svim tim updatima uzme više od pola (dobra s4 ima 16gigaali svejedno), a da negovorim aplikacije koje nemožeš zbrisati koliko to zauzima, plus malo muzike i ode sve to.....a gledao sam cijene samsung s6 mogu kupiti za 800kn ovaj od 32gige, od 64 nemaju a ovaj od 128giga bi me došao 2600......ko je tu lud, tako da mi to ne dolazi u ubzir kupit novi mobitel i odmah se mučiti da mi je mobitel pun i da moram svako malo nešto brisati, kemijati....... zato za sada onda najvjerovatnije prelazim na lg, nadao sam se novom noteu da bi on možda mogao imati sd kartice ali figa, sve isto ko s6 samo veći ekran  :(

Prema tvojim zahtjevima mislim da stvarno nemaš potrebe tražit dalje od G4 kao što je someone rekao. Mislim da nečeš biti razočaran :)

Ta uspostava poziva je cista krada, recimo da imas 10 poziva na dan,ako je uspostava 20 lipa to je 2 kn * 30 dana je 60 kn samo za uspostavu.
Tocno to.

Kaj nije kao i uspostava poziva bila uvedena kao kratkorocna mjera zbog nekih nameta koji su kasnije ukinuti,tak nes?

Meni koji uopce ne zovem ne smeta ali za druge je to neprihvatljivo.