Sjećam se da mi je S1 bio kraći od S2. S2 sam prešao par puta i da ga jebeš nikad nije išlo ispod 50h (a nije da sam se trudio speedrunat). Igre su relativno lagane pored onih par zadnjih borbi koje znaju biti izazovnije, u prvom redu se radi o "feel good RPG-ovima" pa i ne vidim neki razlog zašto komplicirati stvari.

Ali realno ne vidim da će S2 biti zahtjevan i na very hard (ako ga ima).😃 Na jednom dijelu igre ima i glitch da se uđe u područje koje je inače dosta kasnije u igri, a pitanje jesu to rješavali.

Nije da su originalo igre bile nešto posebno teške. Tu i tamo si trebao pripazit. Osobno mi je dargo šta su ubacili Hard.

Osim toga borba je bila dosta brza, pogotovo za tadašnje standarde RPGova na poteze…uz to je dobar auto battle.

Plus, remaster donosi ubrzavanje borbi. I vidim za Clive quest možeš zaustavit vrime u meniu.

Najveći problem za trophy huntere bi mogle biti neke mini igre. Ona s krticama je bila zajebana ako se dobro sićan.

@Zero

Matilda glitch s guranjem vrata su popravili ako san dobro vidia.

Imam igru kao PS1 klasik na PS3, a jedinica mi nije bila pretjerano zanimljiva tako da vrlo vjerojatno preskačem remaster do nekog većeg popusta.

Suikoden 3 remaster day one kupnja.

Dobro je to sto će biti veći nivo težine jer su igre osim par nekih bossova prelagane za srednje iskusne igrače. Koji vi tim boraca koristite inače? Ja u dvojci u prednji red stavljam: Viktor Flik Wakaba a u zadnji: Riou Futch(Tomo) i Ayda(Kinnison) pa protivnici cesto i ne stignu da naprave potez.

• foggy

•  
      •  
      •  
      •  
    • Uređivano

Volim uvijek kombinirat nove, ali Flik i Viktor su mi uvijek mvp. Osim sto su badass, u combatu su heavy artiljerija. Ostalo je cista random zelja, a cesto sam i sve likove dizao na max level pa sam sve koristio kroz te fajtove.

Bas me zanima hoce te exploitove ostavit. Tj, ne sjecam se tocno jesam u prva dva to radio, u 4 znam da jesam.

Ja sam ih isto ostavljao, ipak su tu od početka, plus poduži Neclord arc kad Viktor dobije Star Dragon Sword (za njega samo lupiti beserk runu i onu neku za veći dmg). Fliku pred kraj umjesto Lightning staviti Thunder runu, dodati nekog healera tipa (makar može i on) Rina i GG.

• foggy

•  
      •  
      •  
      •  

Zanimljivo kak svaki lik kojeg spomenete zvoni i sjecam ih se barem malo. Dok recimo Eiyuden, vise ne znam niti jednog lika a ne sjecam se ni karaktera glavnih.

foggy

Kad su prva tri Suikodena bile igre s karakterom i zbilja su uvlačile igrača u njihov svijet i marile su za likove, pa čak i za one najnebitnije. Ja se sjećam još skoro cijelog casta iz Suikodena 3. Sjećam se i S4 i S5, ali ne toliko u pozitivnom smislu.

Petica ima bas dobre karaktere i sporedne i glavne a svaki maltene ima svoju ulogu.Georg Prime je najbolje napisan lik a čini mi se da je od njegove biografije iz dvojke maltene nastala priča za kompletnu igru Suikoden 5.

dejzika Petica je nova dvojka. Meni je generalno napeta Suikoden mehanika ekipe i dvorca kao tabora - uvijek prizeljkujem da igre idu tim smjerom. Samo, tesko je to napravit kako je Suiko radio, pa ostane suhoparno iskustvo.

dejzika foggy

Drago mi je da nisam jedini. Petica stvarno jest nova dvojka. Fantastična postava likova, izuzetno jaka priča, sasvim solidna borba (jako mi se dopada ona caka sa formacijama) i generalno je dvojka u 3D-u.

Ne kužim hate, vjerojatno je bilo popularno mrziti serijal nakon IV.

P.S. Igram jedinicu i baš se lijepo prisjetiti kolika je Viktor seljačina. Ha-Ha-Ha

kabegami Mislim da su ljudi nakon onakve četvorke peticu automatski dočekali na nož i tražili joj mane.Tu prije svega mislim na obične igrače jrpg-a a ne na die hard fanove Suikodena jer je velika razlika izmedju istih.Ja npr pripadam ovoj drugoj grupi jer odigrao sam mnogo igara ove vrste ali ni približno kao neki drugi koji ne cjene toliko Sukoden je prosto gledaju vise neke stvari koje Sukoden ne nudi u tolikoj mjeri. Suikoden ima i veliki replay value a većina ljudi kad jednom završe igru vise se nikad ne vraćaju već samo prelaze na drugi naslov i tako redom.Fransiza je na kraju propala jer prosto ovi obični igrači nisu htjeli da kupe igru a onih pravih fanova nema toliko puno a troškovi da se napravi jedna igra su prosto ogromni. Da,Viktor je stvarno neotesan i sirov a Flik je druga krajnost,dva potpuno suprotna karaktera a lijepo se nadopunjuju i slažu a sve to uz humor.Zanimljivo je to kako je Flik u prvom djelu temperamentan i brzoplet a u drugom postaje mnogo smireniji i staloženiji dok je Viktor potpuno isti jer je ipak “beznadezan slučaj”. Odličan posao je napravljen sa njima dvojicom stvarno.

Zašto ne volim Suikoden 5? - Dugačak uvod od desetak sati u kojem gotovo ništa se ne događa. Iritantan gl. lik osim što je mute, time i pridodaje iritaciji kome konkurira samo Sarah iz Star Ocean 4. Loš dizajn, iritantne facijalne animacije, nezadovoljavajuć stil borbe. 3d grafika koja je unazađena u odnosu na Suikoden 3, pa čak i na Suikoden 4. Bland lokacije koje nemaju identitet i nisu pamtljive. Priča prosječna, nema ništa što bi mi pobudilo interes i osjećaj pažnje prema likovima kao što je to bilo u S1-S3.

Zašto mislim da je igra ipak dobar JRPG i solidan Suikoden? - Naracija i skripta su dobro napisane, baziraju se na radnji koja meni kao igraču ne odgovara i bila mi je dosadna, iako večini nije, razumijem zašto i to prihvaćam. Povratak na 6 party membera u borbi. Solidan cast likova i supporta u odnosu na S4. Missable character recruitment i time sensitive što tjera igrača na pažljivo igranje. New Game Plus koji daje na replay value. Brz i dobar combat koji pruža satisfakciju i fluidnost.

Osobna ljestvica kvalitete serijala;

S3>S2>S1>S5>S4

Suikoden Tierkreis nisam igrao.

Imam u planu ponovno odigrati Suikoden 5, pa kada to učinim možda mi se promjeni mišljenje, te ako bude definitivno napišem nove dojmove kako pozitivne tako i negativne, te cijeli osvrt i razliku novo stečenog dojma u odnosu na onaj koji sam stekao kada sam igru odigrao prvi puta, tj. kada je igra izašla.

• Uređivano

Legendary_Hero Suikoden Tierkreis

Jako dobar RPG. Nije na razini "velikih" Suikodena, ali iznenađujuće je malo kompromisa s obzirom da je igra na NDS. Čak i većina dijaloga ima zvučni VA.

Legendary_Hero Da,sve to stoji ali je po meni manje bitno. Jedino se ne bih složio da se bas ništa ne dešava prvih 10 sati al ajd da kažemo i da je tako.Suikodeni su po znati po detaljnosti i morao se napraviti neki uvod,igra traje mnogo duže nego ostale tako da to i nije puno vremena na kraju.Mnogim ljudima nije legao,neki ga smatraju čak lošijom igrom od četvorke a neki najboljim naslovom u serijalu. Nije nikako bila dobra prodaja i početna kritika ali su se vremenom mišljenja promjenila sto nije bilo dovoljno da se napravi novi nastavak. Da ne dužim S5-S2-S3-S1-S4.

• foggy

•  
                •  
                •  
                •  

Igrao sam i na Pspu zadnji Suiko, preveli ga prije koju godinu. Daleko najgori od svih, a opet Suikoden 😃

Završio prekjučer jedinicu.

Baš je arhaična igra, ali ima i to svoj šarm. Manevriranje itemima je užas i to je definitivno najslabija karika igre. Art je predivan, spriteovi su dosta bazični. Još uvijek se lijepo igra. Efekti magija su mogli biti malo bolje dorađeni ali sve u svemu solidno iskustvo.

Skupio sam sve ostale likove, ali Pahn je otegao papke pa nisam mogao pokupiti Gremija… budem u nekom drugom pokušaju. Uživao sam u svakoj sekundi igranja i čudio sam se koliko sam toga zapravo zaboravio.

Nakon toga, odmah sam krenuo na dvojku. Kakav masterpiece. Priča baš surova i mračna. Spriteovi i animacije istih su na nekoj drugoj razini. Radi se o igri staroj gotovo trideset godina… ispred svog vremena.

Dodavanje više mjesta za rune stvarno produbljuje borbu i daje raznolikost likovima, kroz planiranje i strategiju. Uživam u svakom trenutku igre.

Jučer sam baš išao provjeriti Matilda glitch i… nema ga! Skoro 5 minuta sam pokušavao gurati vrata ali ništa. Sa suzom u oku sam otišao dalje… Ne sjećam se kada sam zadnji put na standardni način igrao dvojku. Ha-Ha-Ha

Danas lagano nastavljam i kako sada stvari stoje ne gine mi igranje petice nakon ovoga. A bome ne isključujem ni ponovno pokretanje Eiyuden-a. Treba mi oveća doza Suikodena, bez osude, molit ću.

Eh da, za kraj. Malko sam petljao po težinama, i ne vidim neku posebnu razliku između easy i normal. Neprijatelji svejedno nanose istu štetu, a šteta koju nanosimo njima nije nešto veća na easy. Jedino, probao sam i bossove na easy, i čini mi se da ne upotrebljavaju sve napade (zmija nije koristila magiju, a kostur nije koristio dah). Vratio sam na normal i nastavljam tako. Možda krenem i na hard kada jednom završim.

Znam da je tu prisutna i oveća doza nostalgije, ali ovaj serijal je tako poseban i tako mi je drago da je došao remaster. Grafički je baš onako kako ga se sjećam u glavi, priča je maestralna, a skupljanje likova zabavnije no ikada prije.

Znači odmah po hardu onda. I mene čeka Eiyuden. Bude se i ovo nabavilo za kolekciju, ali kad padne cijena.