Baš postao u jrpg temu jer uvijek zaboravim da postoji tema.
Slinim već sada, a još kad stigne. Otkaz ću dat ak treba, ali ovo igram odmah.
Baš postao u jrpg temu jer uvijek zaboravim da postoji tema.
Slinim već sada, a još kad stigne. Otkaz ću dat ak treba, ali ovo igram odmah.
Jedinica super izgleda,bas se vidi razlika a posebno mi se svidjaju portreti likova kako su uradjeni i to je jako bitno. Dvojka je uvijek dobro izgledala,njoj ni ne treba remaster.
Ne kontam to sa milijun likova. Kako onda ijedan od njih može biti dobro okarakteriziran?! Nisam nikada igrao suikoden, tj mislim da jesam onaj neki na PS2 malo, ali ne sjećam se ništa. Meni su likovi jako bitni u jrpg i ako to pati, onda jbg. Općenito taj starinski štih kamere i to ionako ne volim, ali radi neke povijesti i pedigrea Suikoden 2 bih htio probati jednom.
Imaš nekoliko likova bitnih za story i oni vode priču. Na ostatak likova gledaj kao na gimmick… kao na oružja. Slažeš ih u tim isto kako bi recimo slagao neki build, a onda i njima samima možeš slagat različite buildove. Još kad zbrojiš uređivanje dvorca, pa otvaranje shopova, mini igre koje se otključavaju skupljanjem… dobiješ vrlo zanimljiv miks. K tome, gotovo svi, od njih 108, su baš živopisni i zanimljivi na svoj način… samo eto, nemaju dodira sa glavnom pričom.
Fora je isto vidjeti na kraju epilog za svakog od njih…ili kad ih ubaciš u mini igru kuhanja, bitku i sl. I onda tek na kraju skontas koliko si ih možda i propustio regrutirati.
Od svih tih likova neki imaju i veću ulogu, dobar dio njih su i side quest sam po sebi, ali sve je zapravo podređeno glavnoj priči.
U kecu pa i četvorci ima dosta likova koji nemaju ulogu već su eto da popune broj i to se osjeti. Za prvu igru je opravdano jer je to ipak prvi naslov i logično da nije sve najbolje uradjeno ali kod četvorke je to samo jedna u nizu mana i zato i jeste najslabija igra.U ova druga 3 naslova je sve mnogo mnogo bolje,svaki lik ima svoju priču i razlog sto pristupa strani glavnog lika tj tebe i donosi neku mini igru ili sidequest.
Trojka je najbolje odradila likove. Gotovo svaki ima neku važnost, ulogu ili bar kratki filler.
Legendary_Hero Steta sto nisu uopce pamtljivi sjecam se samo Huga
Osjeća se sarkazam u zraku. Chris, Geddoe, Ace, Queen, Chris, Borus, Percival, Leo, Futch, Edge, Nash, Thomas, Sasarai i itd.
Kao poznavatelj serijala sigurno znaš Viki i Jeanne, odnosno da i nikog ne znaš njih dvije znaš.
Legendary_Hero Znam, ali nisam sarkastican jer se apsolutno nikog iz te igre ne sjecam. I ne pamtim je kao razradjenu u tom pogledu.
foggy sjecam se samo Huga
I one njegove ptičice (grifina) i to samo zato kaj su, opremljeni Rage runom, radili 2000 dmg-a i koknuli final bossa u par udaraca.
Ujedno, trojka ima jedan od najgorih borbenih sustava u žanru uopće. Gotovo su sve high tier AoE rune neiskoristive jer si poubijaš pola ekipa dok ko majmuni trče bojnim poljem. Iritantno dozlaboga.
To jeste,a i masovne bitke i dueli nisu ništa posebno… Sve je to korigovano u petici koja je bolji suikoden iako je trojka vjerovatno bolja igra mada je sve to subjektivno. Ps toliko sam bio mlad kad sam igrao trojku(a igrao sam je čim je izašla)da nisam shvatio ko je glavni negativac dok mu nije spala maska.
Ma priča i tri različita (a povezana) POV-a su mi bili super. Samo ta borba, frustrirajuća i mutava. Uopće ne znam kako im je takvo što palo na pamet.
dejzika masovne bitke
Bitke su baš isprazne i dosadne. Doslovno te igra vodi kroz svaku i možeš pobijediti samo onda kada ti igra to i dopusti. Nema uopće nekakve satisfakcije kad završe ili kad izvedeš napad.
dejzika Sve je to korigovano u petici koja je bolji suikoden
Petica je na zlu glasu radi četvorke, i to uglavnom od ljudi koji je nisu niti odigrali.
Fantastična priča, likovi, borba, war battles a bome i dueli. Baš je pogodila formulu prva dva naslova i uspješno je prenijela u 3D. Vrhunsko iskustvo.
Jedino što dosta sporo krene pa razumijem ako nekoga to odbije.
Razumijem da je nekima sporo ali meni nije bilo toliko jer sam već bio veliki fan igre koji poznaje suikoden svijet i lako mi je bilo da prihvatim da se moram upoznati sa likovima i zemljom u kojoj se dešava radnja. Meni su i oni prvi zadatci ok…Lordlake,Lunas i Stormfist.Stvarno je velika šteta sto nije izašao Suikoden 6,ostalo je još toliko toga da se otkrije a ja bih ga licno smjestio u New Armes Kingdom dok bi se u kasnijem nastavku prebacio na Zapadni Kontinent i da se radnja dešava u Zelantu. Harmoniju bi ostavio za sam kraj i konačni epilog ali ko mene pita.
dejzika Lordlake
Sve oko Lordlakea mi je odlično. I razlog zbog čega je takav, što se dogodilo i kakve posljedice po ljude to ostavlja. Vrhunski su to izveli.
dejzika Harmoniju bi ostavio za sam kraj
Volio bih da smo barem dobili Harmoniju pa bi to i bio kakav takav kraj serijala. Ovako je to ostalo dosta nedorečeno sa gotovo neograničenim potencijalom.
Ali, ako se dobro sjećam, Komami je potvrdio da je petica epilog priče o True Runama tako da možemo samo razglabati, u maniri najgorih fanboya, što nam je još serijal mogao ponuditi.
Ne vjerujem,True Rune bi bile uvijek prisutne a i ostalo je i dosta njih da se otkrije. Da,možemo da pišemo šta hoćemo kad nećemo dobiti ništa mada je ovaj remaster dobar znak za još jedan nastavak da se koliko toliko zaokruži priča.
Upravo trojka mi je najbolja velikim djelom radi combata, jel si morao voditi računa koga ceš staviti u party i da li se slaže s drugim likom u timu, pošto se jedinice svode na 3 puta 2. Friendly fire također igra ulogu u taktiziranju i kada koje rune iskoristiti.
Likove pamtim kao najbolje u serijalu, kao i lokacije i naravno opening bez kojeg se Suikoden 3 ne može spomenuti.
Iako nije popularan osvrt kod mnogih igrača vezan za Suikoden 3, ali iz moje perspektive radi se o ponajboljem nastavku.