Igra je čisti masterpiece, od muzike do priče pa do ajmo reći gameplay-a (iako ne toliko u nekim slučajevima).
Prvi put sam ju zaigrao prije mjesec dana i iskreno mi nije sjelo na prvu, sve je čudno kao da nema mesa. U biti što više igraš igra postaje sve bolja i bolja. O samoj priči bih mogao romane pisati jer je lore po meni ono što čini ovu igru još i boljom. Nije nešto previše ali valja baciti oko na jedan kratki osvrt Nier-a i njegove priče tek tako da skužiš neke stvari koje mogu postati korisne kasnije.
Kako god, igra ako se ne varam ima 27 krajeva gdje su 5 baš "prava" a ostalih 22 više kao neki Easter egg. Nakon prvog prijelaza igra daje prijateljski savjet da nastaviš sa pričom jer ćeš samo tako moći iskusiti Nier Automatu kako spada, moj savjet ti je da sve prođeš jer s drugim prijelazom kao i s trećim ti se nove mehanike uvode u igru te naravno čak i nakon prvog prijelaza sav tvoj progress na liku ostaje tako da na to možeš gledati kao new game+. Inače jedan prijelaz traje 10-13 sati a igru moraš proći 3 puta.
Preporuka za kraj je da ne izbjegavaš side questove jer znaju biti jako zanimljivi 😉