Genesis
Genesis, samo kreni na Hard, viruj mi.
Do točno pola igre ćeš se čudit koliko je zapravo sve jednostavno i provjeravat ćeš jel težina sto posto podešena na Hard, a onda će doć taj boss koji će te natirat da se aktiviraš maksimalno. Nakon toga nema povratka. Ne samo što ćeš se nakačit skroz da završiš do kraja (jer sve ide PUNO brže), nego ćeš (prilično sam siguran) počet cijenit ovaj ATB Combat i više od previše. ;D
Ja sam prvi za neke bosseve na Normal mislija kako su spužvasto dizajnirani i s igračkog stajališta neinspirativni, a onda na Hardu imaju (vjerojatno) duplo više healtha, a uopće nisam mislija da su spužve.
maverick
Maveriče, nemoj gledat ništa sa strane, skoncentriraj se na svoj prelazak, pa onda proučavaj. Igra je vani tek deset dana, odigrao sam je već dva puta i treći prelazak privodim kraju. Meni je SAD svejedno, ali ne bi mi bilo svejedno da nemam igru, a da čitam ove neke stvari šta ti nonšalantno pišeš.
Pripazite na spojlere. Jebate, koristite maštu kad pišete. Ne moraju svi znat da je Hell House opet tu i sl.
Miro
Znam da mi nećeš virovat, al ja sto posto imam triput više minusa za nabrojat od tebe, a opet svejedno već zadnjih četiri-pet dana lomim u sebi u kolikoj mjeri je ovaj Remake remek-djelo. ;D
Odkad sam završija igru prvi put ne mogu pristat mislit na originalni FF7, na lito 2002. i gol Ronaldinha Seamanu, na osnovnoškolske crteže Tife i Clouda, na kovrčavu ginger djevojku i Crisis Core, na Sephirotha, na Sephirotha sa foruma, na Advent Children, na Tetsuyu Nomuru, na Kingdom Hearts (?!), na prvi dan kad sam krenuo igrat ovaj Remake i kako sam samo dječački ljut bio jer sam doslovno bio pregladnio i morao sam pauzirat s igrom . . . igranje (i završavanje) ovog Remakea ja za mene doslovno bilo "listanje života u polumraku" (kad bih zapravo napisao sve što mi je prolazilo kroz glavu u zadnje vrijeme, što možda i hoću, nekad--negdje).
Ne samo da je ovo bez sumnje moj GOTY, ovo je i jedna od mojih najdražih stvari u zadnjih deset godina, uključujući SVE medije.
Nije ni blizu savršena igra; postoje dijelovi koji su baš bezveze, a kao što sam jednom rekao "bezveze" je gore od "loše". Ali . . . istovremeno, ako od mene ništa ne budete pročitali u sljedećih deset dana, vjerojatno sam mrtav.
Final Fantasy VII me ubio.
Još nešto.
Ne mogu reć da me ne zabavlja logika u kojoj govorite kako je igra ultra linearna i onda odmah u nastavku pišete kako su side questovi loši. Nema logike. Neću se ni trudit pokušat vam objasnit da ovaj Remake — osim linearnog story progressa — nije uopće TOLIKO linearna igra, jer kužim što hoćete reći, ali . . . ovaj Remake je nešto Maksimalno Najbolje što su mogli napraviti/proširiti s obzirom na početni dio predloška s kojim su raspolagali.
Za ne falit, prije ove igre sam završija Witcher 3. Ne da je glupo, smiješno je usporedit side questove te dvije igre. Još je smiješnije što ja mislim da je ovo ono kako Japanci vide side questove Witchera 3. Ok, reći ću ono što želite čuti. Side questovi FF7R-a su BEZVEZE. Isto tako, mislim da su i strukturalno i narativno važni za ovu igru. Možda ne postoji nikakva moralna dilema, ne postoji narativna katarza, ne postoji razrada, ali . . .
Ne postoji scenarij u kojem voliš likove FF-a 7, a ne želiš ove side (polu fetch ;P) questove iz Remakea. Side questovi FF7R-a su INTERAKCIJE. Ako želiš Kompletno Iskustvo FF7R-a, naravno da ćeš ih sve završiti. Čak i onaj u kojem mrzovoljni Cloud negoduje jer mora tražiti mačke po otpadu, side quest kojeg Tifa (Square) opravdava sa: "Nije bitno što radiš, već koga poznaješ."
Nisu svi side questovi potrage za mačkama, obećavam. Postoji nekoliko njih koji su STVARNO dobri (Ryu ga Gotoku style).
P.S.
Ako završite Remake i ne krenete ODMAH igrati original, onda . . . zapravo ne znam šta da napišem. LOL
P.P.S.
Ja ne mislim da je Midgar najdosadniji dio FF-a 7. Midgar je možda i najvažniji dio FF-a 7, što se samog postavljanja tona tiče. Al o tome možda drugi put.