Napokon sam isprobao i GR 2. aute u igri i to su očito samo ovi japanski GT automobili. E koliko sam uživao, tj. uživam, jako brzi, a opet nisu rakete pa ih možeš kontrolirat, brzo koče, brzo downshiftaju, pa ne moraš kočit 53 kilometra prije zavoja kao npr. sa LaFerrarijem (nabijem na k te N700+ aute), nego čak i unutar 100 metara od zavoja. Tako su fluidni auti i pravi ih je užitak voziti. Da su barem češče u onlineu. Ovako ih mogu više manje samo vozit u karijeri (koja je prelagana). Kad smo već kod karijere, to mi je baš minus, jednostavno je prelagana. Driving School, Missions i Circuit Experiences sam sve riješio 100% zlatno bez problema. Di je tu izazov? Želim pišat krv za zlatno vrijeme na Nordschleifeu ili Le Mansu, a ne da odvozim 'samo' dobar krug i budem 2,3 sekunde ispred zlata. I u GT ligi su većinom lagane pobjede, pa se najviše uspijem zabavit tako što si auto smanjim na 80% jačine pa je onda tek izazovno dobit. Jedino gdje vidim izazov zasad su Endurance utrke, ali tu sam isprobao samo jednu zasad i to na Fujiu 30 krugova sa LMP 1 autima. Tu sam u vodstvo došao tek pred kraj predzadnjeg kruga. Ali dobro tu još nisam previše iskusan sa potrošnjom guma i goriva i to mi je cilj se početi učiti kako bio bio dobar u Dily C i FIA utrkama online, a ne blagi užaš.
Što se tiče onlinea, tu sam shvatio da je nevjerojatno važno vozit sa odličnim igračima u težim lobijima. Primjera radi, prije par tjedana u Goodwoodu sam skupio 30-tak pobjeda i narastao sa niskog B ranka na srednji B rank. Ovaj tjedan u Tokyu imam možda 10-tak pobjeda, ali narasao sam s visokog C ranka, na visoki B rank i jako sam blizu svog cilja - A rank (nesto preko 24000 bodova mi je Driver Rating). Danas me čak stavilo u jedan lobi sa Talijanom 'kosmic52' koji je trenutno 10. na svijetu. I tu se najviše uči, kad vidiš kako ovi najbolji voze, koje linije uzimaju, kad mijenjaju brzine... Puno više mi je značilo današnjih 7,8 2. ili 3. mjesta nego 30 pobjeda u nekim random lobijima sa debilima. Kad smo već kod debila, to znam i ja biti. Ovaj tjedan Tokyo je posebno izazovan za mene, gdje svaka greškica jako puno košta, a zna se da ja lagano izgubim živce. Pa sam jedno prokockao par pobjeda dok sam bio u komfornom vodstvu, lagano dotakao zid i dobio 5 sekundi kazne pa se iz protesta zabijao u zidove 😅 Kad smo već kod kazni, bio je danas neki kretenski Rus koji se stalno zabijao u druge , nikad kazne nije popio, nego oni koji su najebali zbog njega (jer igra iz nekog razloga ne kažnjava kad se zabiješ u drugog igrača i njega sjebeš, nego samo ako dotakneš zid i samo sebe sjebeš, jer eto to je logika - zezni drugoga i budi nagrađen, zezni sebe i dobij dodatnu kaznu). Mislim ja sam za to da se greške kažnjavaju, ali brate budi onda konzistentan. Na kraju je taj Rus dobivao kazne samo kad se zabio sam u zid. Naravno svaki put je barem jednom i to napravio i gle čuda uvijek je ostao S Sportmanship Rank. Te kazne su mi trenutno najveći (ali jedan od rijetkih) problema u onlineu.