Kako mislis? Daily A, B i C?
Ako na to mislis, onda nekih 60-tak u A utrkama, a 30-tak u B utrkama. U C utrkama mislim da sam bio par puta na postolju, ali nemam pobjedu. FIA utrke jos nisam igrao. Ali budem i te teze utrke (C i FIA) u buducnosti igrao, to je definitivno veci izazov i imam dojam da su bolji vozaci tamo.
Gran Turismo Sport
- Uređivano
PS2MASTER
Uf odokativno, rekao bih oko 40 pobjeda dok sam bio B i oko 40 dok sam bio C, dok sam 10 skupio na pocetku dok sam jos bio D.
Makar imam dojam da igra puno vise kaznjava slabije utrke nego nagraduje odlicne. Npr. prosli tjedan u Goodwoodu sam skupio nekih 30 pobjeda (istina, imao sam i losih utrka) a narasao sam od pocetka B do sredine B. Dok npr. prekjucer kad je dosao novi tjedan bio sam toliko uzasan prvih 10-tak utrka da sam svaku zavrsio uvjerljivo zadnji (dok nisam skuzio u cemu sam grijesio) i pao na niski C. Sad sam se opet digao prema 60% C s danasnjih nekoliko pobjeda. No bas dosta osciliram. Prosli tjedan sam odlicno vozio, ovaj tjedan bas razocaravajuce vozim.
Ali opet, dosta sam niski rank za broj pobjeda, ali stvarno nikad ne rage quitam, jbg, ako imam losu utrku ili poludim s vremena na vrijeme pa se pocnem glupirat na stazi, odovozim do kraja pa spusim onda rang, ali nema veze. Kazem, cilj mi je i dalje doci do A ranka, ali mislim da nisam ni blizu dobar za to trenutno.
EDIT: Sry, tek sad skuzio da si napisao sportmanship, a ne driver. Ali vise manje sve pobjede sam skupio na S. Bilo je i par na A ili B, ali to sam pao kad me uhvatila zuta minuta. Makar u tim lobijima ima nekad takvih ludaka da je lakse jos i doci do pobjede u S SR-u.
da rage quit nemoj nikad radi to te najvise kazni
smiri se i odvozi do kraja
Znate ono kad sam pitao jel se isplati manual vozit? E sad sam presao na full manual, mislim da automatic nisam koristio od dan prije nego kaj sam dosao do 91 pobjede u onlineu. Manual cak i ne koristim iz gusta, nego vise iz navike. Tako da ne znam jel sam zapravo brzi s njim ili ne Ali ne, stvarno, da sam znao da je tako lako se naviknut na manual, ranije bih presao. Sto se tice koliko mi pomaze, pa sad, ono kad sam pitao za to, bio je tjedan sa GR 4. autima na Sardegni. Bas mi je pasala ta staza i tu sam nekih par desetinki uvijek bio po krugu brzi sa automatikom, tako da sam vise njega koristio. Ali npr. prosli tjedan na Tsukubi sam bio 2 sekunde sporiji od svih vozaca i uopce mi nije bilo jasno zasto (zato sam i prvi dan bio 10 puta zadnji). Mislio da nema sta drugo biti nego u mjenjacu, i gle vraga, odmah sam nasao 2 sekunde kad sam prebacio na manual. Uzasno sporo su te usrane Mazde ubrzavale sa automatikom. Od tad se ne micem od manuala, jednostavno stvar navike. Sto se tice ovaj tjedan, ovaj Tokyo mi bas pase, skupilo se danas par pobjeda. Willow Springs mrzim iz dna duse, to mogu ici igrat jedino ako si zelim namjerno rusit score. Suzuku sa GR 2. autima jos nisam probao, ali budem i to. Opcenito GR 2. aute nisam skoro nista u igri vozio.
I da btw, za ljude sa kontrolerom, jel i vama prokleto tesko vozit GR 3. aute bez TCS-a? Stvarno sve vozim bez ikakvih pomagala, ali na GR3. jos uvijek koristim TCS, jer auti su bolesno nestabilni na izlascima iz zavoja. A zelim se s njima naucit vozit posto su najpopularniji i najcesce koristeni auti u igri. I gledam kak ovi voze na YT-u, tipa likovi poput SuperGT ili kie25 i bas ono doziram na izlascima iz zavoja, a full gas stiscem tek kad je auto skroz izravnat, ali onda sam prespor. Bas nikako ne mogu do kraja skuzit kako funkcionira GR 3., tako da cu se time pozabavit najvise u buducnosti. Ako imate nekakve dodatne savjete, slobodno recite.
E da, i isprobao sam napokon Nations i Manufacturer series ovaj vikend, predobro je to i definitivno budem to vise igrao u buducnosti. Samo sam ovaj vikend bio prosjecan u jer su mi u obje utrke uzasno debilne kazne skroz sve pokvarile na pocetku utrke.
Sinoć sam igrao na G29 volan i mogu reći da je jako teško i užas igrati igru na volan jer je na DS4 dosta lakše bar za sada.
Ono što je je lakše skretati u zavojima ali da je tako težak za motati i da ima takve vibracije je zbilja
- Uređivano
tri nova auta, a jedan od njih je odlicni aston martin dbr9 gt1. ostala dva su srot. bolje da dodaju vise tih race auta, nego tih drloga poput fiata
Napokon sam isprobao i GR 2. aute u igri i to su očito samo ovi japanski GT automobili. E koliko sam uživao, tj. uživam, jako brzi, a opet nisu rakete pa ih možeš kontrolirat, brzo koče, brzo downshiftaju, pa ne moraš kočit 53 kilometra prije zavoja kao npr. sa LaFerrarijem (nabijem na k te N700+ aute), nego čak i unutar 100 metara od zavoja. Tako su fluidni auti i pravi ih je užitak voziti. Da su barem češče u onlineu. Ovako ih mogu više manje samo vozit u karijeri (koja je prelagana). Kad smo već kod karijere, to mi je baš minus, jednostavno je prelagana. Driving School, Missions i Circuit Experiences sam sve riješio 100% zlatno bez problema. Di je tu izazov? Želim pišat krv za zlatno vrijeme na Nordschleifeu ili Le Mansu, a ne da odvozim 'samo' dobar krug i budem 2,3 sekunde ispred zlata. I u GT ligi su većinom lagane pobjede, pa se najviše uspijem zabavit tako što si auto smanjim na 80% jačine pa je onda tek izazovno dobit. Jedino gdje vidim izazov zasad su Endurance utrke, ali tu sam isprobao samo jednu zasad i to na Fujiu 30 krugova sa LMP 1 autima. Tu sam u vodstvo došao tek pred kraj predzadnjeg kruga. Ali dobro tu još nisam previše iskusan sa potrošnjom guma i goriva i to mi je cilj se početi učiti kako bio bio dobar u Dily C i FIA utrkama online, a ne blagi užaš.
Što se tiče onlinea, tu sam shvatio da je nevjerojatno važno vozit sa odličnim igračima u težim lobijima. Primjera radi, prije par tjedana u Goodwoodu sam skupio 30-tak pobjeda i narastao sa niskog B ranka na srednji B rank. Ovaj tjedan u Tokyu imam možda 10-tak pobjeda, ali narasao sam s visokog C ranka, na visoki B rank i jako sam blizu svog cilja - A rank (nesto preko 24000 bodova mi je Driver Rating). Danas me čak stavilo u jedan lobi sa Talijanom 'kosmic52' koji je trenutno 10. na svijetu. I tu se najviše uči, kad vidiš kako ovi najbolji voze, koje linije uzimaju, kad mijenjaju brzine... Puno više mi je značilo današnjih 7,8 2. ili 3. mjesta nego 30 pobjeda u nekim random lobijima sa debilima. Kad smo već kod debila, to znam i ja biti. Ovaj tjedan Tokyo je posebno izazovan za mene, gdje svaka greškica jako puno košta, a zna se da ja lagano izgubim živce. Pa sam jedno prokockao par pobjeda dok sam bio u komfornom vodstvu, lagano dotakao zid i dobio 5 sekundi kazne pa se iz protesta zabijao u zidove Kad smo već kod kazni, bio je danas neki kretenski Rus koji se stalno zabijao u druge , nikad kazne nije popio, nego oni koji su najebali zbog njega (jer igra iz nekog razloga ne kažnjava kad se zabiješ u drugog igrača i njega sjebeš, nego samo ako dotakneš zid i samo sebe sjebeš, jer eto to je logika - zezni drugoga i budi nagrađen, zezni sebe i dobij dodatnu kaznu). Mislim ja sam za to da se greške kažnjavaju, ali brate budi onda konzistentan. Na kraju je taj Rus dobivao kazne samo kad se zabio sam u zid. Naravno svaki put je barem jednom i to napravio i gle čuda uvijek je ostao S Sportmanship Rank. Te kazne su mi trenutno najveći (ali jedan od rijetkih) problema u onlineu.
Uf kakav je uzitak boriti se ovaj tjedan sa Peugotom protiv svih ovih Buggatija na Monzi
Napokon dosao Nordschleife u online, igrat ce se. A i Monza u Daily Race C. Bit ce dobar tjedan.
S danasnje dvije u Monzi - 126!
Istina. Sad sam na 46. levelu. Ali ima jos jako puno do 50. levela. Ali past ce kad tad.
Gran Turismo 5 platina je bila ultra teška. Uz to je bila i dugotrajna (trebalo je preko 500 sati kada se uključi i B-Spec mode). Gran Turismo 6 je platina je bila lagana. I sada opet sa GTS teška.
zontra Ja sam čak taj trofej osvojio na starom profilu gdje sam igrao GTS. Gledao sam neki YouTube video gdje ti pokazuje kako podesiti auto da bude underpowered i tiime osvojiš veći bonus. Svejedno mi je opet trebalo 50-ak sati do 50. levela.
Od platine sam odustao jer me stalno izbacivalo - kada bi vozio kvalifikacije i utrka bi trebala početi - uopće ne bi počela.