• Gaming Diskusije
  • Prošla je godina dana od izlaska Horizon Forbidden Westa. Kakvo je danas vaše mišljenje o igri?

Ponajbolja igra generacije, najljepša igra na PS5, nepravedno zapostavljena u odnosu na Elden Ring i Gow.

Reko već sve o igri prošle godine pa se nema smisla ponavljat. Objektivno, subjektivno i realno, usprkos nekim manama, Forbidden West je vanserijska igra.

Sve ovo što je gospodin iznad mene rekao.

Meni je igra za 9/10. Svijet, likovi (ne svi), gameplay, grafika(definitivno najljepša PS5 igra), beštije sve mi je top.

I onda dolazim do priče koja mi je na početku bila ful zanimljiva. Da bi se nekako nakon toga sve usporilo i čini mi se da je bilo premalo main misija. Masu toga je ostavljeno za side story što nikako ne podržavam.

Last but not least. Osjećaj blighta je bio nikakav. U trailerima se sve vrtilo oko toga. U igri skoro pa nebitna stavka i kako se napreduje po priči samo se sve čisti.

Puno mi je veći vau efekt priče bio u jedinici. Svakako bi volio vidjeti trojku ali da nakon toga krenu na novi IP.

Meni je combat bio dosta loš,ni sam ne znam zašto točno ali jednostavno mi nešto ne paše kao u HZD

Pravi primjer kakvi bi sequeli trebali biti, u svakom segmentu bar stepenicu iznad vec odlicnog prvog dijela

Izašla je u krivo vrijeme.Gdje im je pamet bila nadmetat se sa Elden Ring-om za GOTY 2022.

Tek cu je odigrat preko PS+ ali gledajuci recenzije sigruno cemi mi biti top (igrajuci trial) imho 🙂

Igre kao što su Horizon su jedan od pokazatelja da unikatne ideje u svijetu Gaminga još uvijek nisu izumrle, u moru bezličnih repetitivnih igara, remastera/remakova već prožvakanih igara, kao i bezličnih multiplayer naslova čiji je jedini cilj uzimanje novaca od igrača.

Da ne pričamo o trenutno najvišoj postavljenoj ljestvici jedne igre glede grafičkog aspekta, koju još uvijek, niti jedna igra poslije godinu dana nije uspjela prestići.

Forbidden West mi je smjestio Horizon na listu najdražih serijala isto kao što mi je Mass Effect 2 to napravio za ME.

Isti skok u odnosu na original.

Uz sve mane, još uvijek za mene god tier igra.

resident_evil Mene nije razočarala ali nije me oduševila.

Ok priča i ništa više od toga.

Isto kao i Zero Dawn. Odlična ideja koja je mogla biti bolje ispričana.

Jednako kao i onda kad je izašla. Nisam još igral to sranje ali bum naravno samo kad me čopi gaming, Prva igra HZD me nije toliko oduševila i nisam ju završil još ali kod ove druge imam neki filing da bu nekaj dobrog proizašlo nakon kaj ju odigram.

platinirao i zapakirao igru xD

kupio CE izdanje jer je bilo prejeftino a imam i special edition za kolekciju

Raziel Igre kao što su Horizon su jedan od pokazatelja da unikatne ideje u svijetu Gaminga još uvijek nisu izumrle

Kaj je točno unikatno?

Slažem se sa svima da je grafički najlijepša igra na konzolama, combat odlično odrađen i ono što mi je najviše smetalo u originalu, likovi, ovdje bolje odrađeni. Priča me nije oduševila, a i dalje imaju dost posla sa pisanjem likova.

Navigacija po mapi je savršena, puno više opcija nego u originalu što pozdravljam i nije niti malo zamorno ići od točke a do točke b, a predivna maps je samo veliki plus.

Još jedna mini mana, kraj mi se nije svidio. Ta Nemesis ideja mi je totalna reciklaža Hadesa.

Rekao bi 8/10 igra.

Twillight Kaj je točno unikatno

Ako se mogu ubacit u tvoje pitanje… 🙂

I meni je, kao i Razielu, taj svijet sa mehaničkim životinjama poprilično unikatan, ideja i razlog njihovog postojanja, kao i sva premisa oko Aloy origina, GAIE i Zero Dawn projekta su mi ispričani na jako zanimljiv i jedinstven način (po nekoj kompleksnosti priče je prvi HZD ipak ispred dvojke, slažem se sa tobom oko opaske o priči ) i dosad u igrama (bar koliko sam ja upoznat) nismo imali takav svijet i sličnu priču.

"Prethistorijski" način života u dalekoj budućnosti, sa "tajnama" prijašnje civilizacije zbog čijih je grešaka i došlo do kraha vjerojatno i nije najoriginalnija tema ikad, ali taj "mali" dodatak mašina mi je ono što je sve podiglo na jako visoku razinu.