• Gaming Diskusije
  • Prošla je godina dana od izlaska Horizon Forbidden Westa. Kakvo je danas vaše mišljenje o igri?

Igre kao što su Horizon su jedan od pokazatelja da unikatne ideje u svijetu Gaminga još uvijek nisu izumrle, u moru bezličnih repetitivnih igara, remastera/remakova već prožvakanih igara, kao i bezličnih multiplayer naslova čiji je jedini cilj uzimanje novaca od igrača.

Da ne pričamo o trenutno najvišoj postavljenoj ljestvici jedne igre glede grafičkog aspekta, koju još uvijek, niti jedna igra poslije godinu dana nije uspjela prestići.

Forbidden West mi je smjestio Horizon na listu najdražih serijala isto kao što mi je Mass Effect 2 to napravio za ME.

Isti skok u odnosu na original.

Uz sve mane, još uvijek za mene god tier igra.

resident_evil Mene nije razočarala ali nije me oduševila.

Ok priča i ništa više od toga.

Isto kao i Zero Dawn. Odlična ideja koja je mogla biti bolje ispričana.

Jednako kao i onda kad je izašla. Nisam još igral to sranje ali bum naravno samo kad me čopi gaming, Prva igra HZD me nije toliko oduševila i nisam ju završil još ali kod ove druge imam neki filing da bu nekaj dobrog proizašlo nakon kaj ju odigram.

platinirao i zapakirao igru xD

kupio CE izdanje jer je bilo prejeftino a imam i special edition za kolekciju

Raziel Igre kao što su Horizon su jedan od pokazatelja da unikatne ideje u svijetu Gaminga još uvijek nisu izumrle

Kaj je točno unikatno?

Slažem se sa svima da je grafički najlijepša igra na konzolama, combat odlično odrađen i ono što mi je najviše smetalo u originalu, likovi, ovdje bolje odrađeni. Priča me nije oduševila, a i dalje imaju dost posla sa pisanjem likova.

Navigacija po mapi je savršena, puno više opcija nego u originalu što pozdravljam i nije niti malo zamorno ići od točke a do točke b, a predivna maps je samo veliki plus.

Još jedna mini mana, kraj mi se nije svidio. Ta Nemesis ideja mi je totalna reciklaža Hadesa.

Rekao bi 8/10 igra.

Twillight Kaj je točno unikatno

Ako se mogu ubacit u tvoje pitanje… 🙂

I meni je, kao i Razielu, taj svijet sa mehaničkim životinjama poprilično unikatan, ideja i razlog njihovog postojanja, kao i sva premisa oko Aloy origina, GAIE i Zero Dawn projekta su mi ispričani na jako zanimljiv i jedinstven način (po nekoj kompleksnosti priče je prvi HZD ipak ispred dvojke, slažem se sa tobom oko opaske o priči ) i dosad u igrama (bar koliko sam ja upoznat) nismo imali takav svijet i sličnu priču.

"Prethistorijski" način života u dalekoj budućnosti, sa "tajnama" prijašnje civilizacije zbog čijih je grešaka i došlo do kraha vjerojatno i nije najoriginalnija tema ikad, ali taj "mali" dodatak mašina mi je ono što je sve podiglo na jako visoku razinu.

Igra koja je mogla biti rani kandidat za jednu od najboljih igara generacije. Zbog očite žurbe da se izbaci na tržište, zadnja trećina mape i priče očito su nedovršeni, zbrzani i ne drže kvalitetu nevjerojatno dobre prve dvije trećine. U kombinaciji s upitnim odlukama u dizajnu borbi, ostaje samo odličan nastavak i možda odlična igra, ali jedna koja služi kao dodatna lekcija da nekim igrama treba dati koliko god vremena je potrebno. Ne bi me čudilo da za par godina izađu izjave kako je Forbidden West žrtva utrke za izbacivanjem ekskluziva koje bi napokon pokrenule "novu" generaciju igara i opravdale izbacivanje novih konzola.

Tuhy slažem se.

Meni izuzetno pašu ti suprotni pojmovi. Prošlost/budućnost i tehnologija/priroda.

I stvarno je genijalan HFW. Mislim, i HZD je bio odličan, a ovo je u skoro svemu bolje.

Top igra, Forbidden West se nazalost utopio u hypeu elden ringa i gowa, sto je ustvari steta, jer se radi o masterpieceu.

btw svaka čast na članku, pokazali ste da znate cijeniti dobru igru, koja ne smije otići prebrzo u zaborav

Ajmo isto razglabat šta mislite o Elden Ringu nakon godinu dana.GOTY 2022 .god !

master_x Ajmo isto razglabat šta mislite o Elden Ringu

Sadomazohizam za igrače sa sumnjivom psihopataloškom pozadinom i nagonom za samoprovjeđivanje.

Ajde se zadržite na ovoj igri. Jel se mora uvijek napadati konkurencija?

To što je ova odlična, ne znači da Elden Ring nije, i obratno.

Sadomazohizam za igrače sa sumnjivom psihopataloškom pozadinom i nagonom za samoprovjeđivanje.

…and i like it!

kad smo već kod Eldena

Horizon FW mi je bio takav da sam ga odigrao i sad sam već zaboravio da sam igrao. Igra s vrhunskom grafikom i (barem meni) osrednjim i repetitivnim gameplayjem (bez obzira na novosti u odnosu na prethodnika) koja je pokazala što PS5 može. No bilo mi je boljih igara na kojima sam proveo više vremena i kojima se još uvijek vraćam (kao npr. Elden Ring ili GT7).