Baš mi oduvijek bilo to strimanje igara bezveze i ja da to gledam, kaj god. I još kad stave donate opciju i trenutne komentare gledatelja, ma za popizdit. Više se komentira međusobno dopisujući nego što prate prohod neke igre. Ako već gledam neki walkthrough onda je to ili bez komentara uploadera a može i komentar ali da nije uživo i čisto igranje uz pokoji smješan komentar, npr Igor iz HCL-a radi dobar posel.
Streamanje igara gubi na popularnosti
Ma ajde napokon. Nek prestane to i nek prestanu influenceri i ajmo delat nekaj.
Toliko polja je neobrađenih, a ekipa streama igre…
Ja mislim da je to neka generacijska stvar, mrzio sam u mladosti kad bi bio kod nekoga a on bi pola sata igrao dok meni ne da kontroler. Igre zelim igrati ne gledati i razumijem da ti streameri imaju valjda neki svoj sarm ili sta vec ali i dalje mi nije jasno kako netko moze sjediti sat i po na tabletu ili kompu i gledati nekoga kako igra umjesto da sam igra. Jos gluplje mi je kad neki streamer streama kako gleda neki video na youtube i slicno tipa onaj Ludwig, zaista mi to ne ide u glavu ali treba biti posten to sto ja konj to ne shvacam ne znaci da za nekog drugog to nema neki entertainment factor.
Igre koje igram zbog priče mi nije problem gledati kako netko igra. Često sam i prelazio igre s bratom ili frendom pa ako jedan zapne onda drugi proba.
Čak dok tako sa strane gledam, uočim više detalja u igri jer se ne moram koncentrirati na kontrole i hoće li me neka beštija ili manijak napasti iza ugla.
I dok nisam kupio PS3, a stari PC je bio dobar za Solitare, pogledao sam walktroughove igara koje bih želio odigrati.
Ali da bi gledao kako netko dva sata igra FIFA-u, CoD ili neki drugi MP, zaboravi.
Nikad nisam razumio ljude koji gledaju kako neko igra igru -.- A pogotovo nekuzim ljude koji doniraju paru za streamanje. Mogu pogledati jedino neki tutorial ili tips and tricks tjt.
Još mi je super kad doniraju neke iznose koji izgledaju fora na ekranu, da budu cool. 6,9 12,34 30,03 69$, da se smrzneš koliko love (vjerojatno ne svoje) spiskaju da budu fora.
Možete ne razumijeti nečiji hobi, ali istovremeno i ne osuđivati. Možda bi netko po vašim hobijima krenuo pljuvati jer su njima nerazumljivi. Koliko gorčine na forumu.
Svi vi koji jazavite da je bit streamer lagano, izvolite, budite, pa da vidimo
Najlakše je pametovati o stvarima o kojima se očito apsolutno ništa ne zna.
Nemam ništa protiv kvalitetnih streamera. Sad ih baš i ne gledam, ali prije sam znao više, ponajviše one koji bi igrali MP igara koje i ja igram. Jako puno se od njih može naučiti ️
yakuza_stinger Ma nije nista lagano, tako mislu i za one instagram influencere ima tu vise posla nego sta su ljudi svjesni.A ono sta je najgore moras raditi ko konj uvik pod presingom jer ti se nikad nesmi desit da nemas novog contenta
darkfenix ja ti kažemn da nije. Nećeš izdržat mjesec dana.
Tamo negdje sredinom 2019. godine, najavio mi se ujak da će nam doći u goste. Kako ima 3 sina koji su onda svi bili osnovna, instalirao sam im LOL, Fortnite i ostala smeća na koja su onda bili napaljeni. Donio sokove, grickalice, kolače itd… Kad su došli, pozvao ih gore, rekao sam im: Dečki, evo vam komp, pa igrajte koliko vas volja. Oni su me samo tražili da im dam šifru od WI-FI kako bi svaki od njih mogao gledati Twitch preko mobitela.
Prvo nisam mogao vjerovati vlasatim očima, ali ajde… Valjda stvar generacije. Ja sam upalio Dark Souls i sam pojeo sve kolače, a oni se nisu ni pomakli osim kad bi ih potjeralo na WC.
Što se streamanja tiče, smatram da je to sranje. A onaj tko provede 2 sekunde gledajući nekog drugog kako igra, a to nešto može sam pokrenuti je ništa drugo nego teški komad budale. Čisto gubljenje vremena!
Ali, isto tako smatram da je to jako teško. Prvo si moraš sastaviti jeben komp, što je danas velika investicija, a nakon toga moraš privući i ciljanu publiku, što je još teže ako uzmemo u obzir konkurenciju. Ako netko smatra da mu to može biti glavni izvor prihoda, sretno mu bilo.
Najlakšeje srati kako je lako upaliti stream i igrati se i eto novci magično u džepu padaju. Stream se ne gleda jer eto idem gledati igru kako se vrti, stream se gleda radi streamera koji ima karizmu i znanje da privuče ljude i da ih zadrži svojim sadržajem i za to treba imati talent i biti uporan. Da je tako lako biti streamer svi bi to radili i bili "kripli" a ne bježali iz države za bolje sutra.
Ne volim baš gledat drugog dok igra tj. da nema facecam i da ne komentira igru osim ak nije ful smješan i zabavan. Nekoliko igara sam započeo upravo gledajući video nekog koga nisam nikad ni čuo nit vidio da bih na kraju i sam zaigrao te igre. nije to nimalo loše. Brkaju se pojmovi streamera i uploadera snimljenog videa walkthrougha, to su odvojive i različite stvari. Prvi je počel onaj Pjudipaj baj baj a ko bu zadnji?