Streamanje igara gubi na popularnosti
Nikad nisam razumio ljude koji gledaju kako neko igra igru -.- A pogotovo nekuzim ljude koji doniraju paru za streamanje. Mogu pogledati jedino neki tutorial ili tips and tricks tjt.
Još mi je super kad doniraju neke iznose koji izgledaju fora na ekranu, da budu cool. 6,9 12,34 30,03 69$, da se smrzneš koliko love (vjerojatno ne svoje) spiskaju da budu fora.
Možete ne razumijeti nečiji hobi, ali istovremeno i ne osuđivati. Možda bi netko po vašim hobijima krenuo pljuvati jer su njima nerazumljivi. Koliko gorčine na forumu.
Svi vi koji jazavite da je bit streamer lagano, izvolite, budite, pa da vidimo
Najlakše je pametovati o stvarima o kojima se očito apsolutno ništa ne zna.
Nemam ništa protiv kvalitetnih streamera. Sad ih baš i ne gledam, ali prije sam znao više, ponajviše one koji bi igrali MP igara koje i ja igram. Jako puno se od njih može naučiti ️
yakuza_stinger Ma nije nista lagano, tako mislu i za one instagram influencere ima tu vise posla nego sta su ljudi svjesni.A ono sta je najgore moras raditi ko konj uvik pod presingom jer ti se nikad nesmi desit da nemas novog contenta
darkfenix ja ti kažemn da nije. Nećeš izdržat mjesec dana.
Tamo negdje sredinom 2019. godine, najavio mi se ujak da će nam doći u goste. Kako ima 3 sina koji su onda svi bili osnovna, instalirao sam im LOL, Fortnite i ostala smeća na koja su onda bili napaljeni. Donio sokove, grickalice, kolače itd… Kad su došli, pozvao ih gore, rekao sam im: Dečki, evo vam komp, pa igrajte koliko vas volja. Oni su me samo tražili da im dam šifru od WI-FI kako bi svaki od njih mogao gledati Twitch preko mobitela.
Prvo nisam mogao vjerovati vlasatim očima, ali ajde… Valjda stvar generacije. Ja sam upalio Dark Souls i sam pojeo sve kolače, a oni se nisu ni pomakli osim kad bi ih potjeralo na WC.
Što se streamanja tiče, smatram da je to sranje. A onaj tko provede 2 sekunde gledajući nekog drugog kako igra, a to nešto može sam pokrenuti je ništa drugo nego teški komad budale. Čisto gubljenje vremena!
Ali, isto tako smatram da je to jako teško. Prvo si moraš sastaviti jeben komp, što je danas velika investicija, a nakon toga moraš privući i ciljanu publiku, što je još teže ako uzmemo u obzir konkurenciju. Ako netko smatra da mu to može biti glavni izvor prihoda, sretno mu bilo.
Najlakšeje srati kako je lako upaliti stream i igrati se i eto novci magično u džepu padaju. Stream se ne gleda jer eto idem gledati igru kako se vrti, stream se gleda radi streamera koji ima karizmu i znanje da privuče ljude i da ih zadrži svojim sadržajem i za to treba imati talent i biti uporan. Da je tako lako biti streamer svi bi to radili i bili "kripli" a ne bježali iz države za bolje sutra.
Ne volim baš gledat drugog dok igra tj. da nema facecam i da ne komentira igru osim ak nije ful smješan i zabavan. Nekoliko igara sam započeo upravo gledajući video nekog koga nisam nikad ni čuo nit vidio da bih na kraju i sam zaigrao te igre. nije to nimalo loše. Brkaju se pojmovi streamera i uploadera snimljenog videa walkthrougha, to su odvojive i različite stvari. Prvi je počel onaj Pjudipaj baj baj a ko bu zadnji?
Matador Pa onda skupi prijatelje za igru i gotovo. Isto tako nije isto igrati online igru sa strancima i gledati nekoga kako igra igru s frendovima. Zašto samo ne pričaš šale umjesto da gledaš stand-up? Zašto gledaš slalom kada možeš otići skijati?
Tebi je možda gubljenje vremena, ali smatrati da je gubljenje vremena za sve je jako privilegiran stav. Nemaju svi interese kao što ih imaš i ti i ako se netko dobro provede gledajući neki stream, onda toj osobi očito nije gubljenje vremena.
darkfenix Kad se vec prozivamo, reci ti meni koji k. ti radis u Hr, vrati se Rumunjsku pa streamaj od tamo igre
Pojasniš?
darkfenix Hvala na pojašnjenju, dovoljno mi je za zaključak onoga što sam i pretpostavio da misliš. Ovo shvati posljednjim upozorenjem pred jako dugi ban. Očito je prošli bio prekratak. Toplo bih ti preporučio da se ne pokušavaš opravdati niti odgovarati na ovo, nego da razmisliš prije nego što pišeš objave.
Nisam se dobro izrazio. Mislio sam na specifične slučajeve, tj kad je u pitanju stream za igre tipa Elden Ring, RD2 ili RE. Ugl, single player igre.
Stavimo se u poziciju gdje ti i ja sastavimo novi komp koji nam omogućuje na nadolazeći Residnet Evil 4 Remake pokrenemo na najjačim postavkama, da uživamo u igri bez štektanja i ostalog. Hoćemo li u igri uživati isti dan i sami otkrivati sve što nam igra pruža ili ćemo istu ići gledati na Twitch i slušati kreveljenja i preseravanja? E, na to sam mislio. Kada netko ima sve moguće uvjete da sam uživa u igri, a unatoč tome ide gledati nekog drugog. To mi nije jasno, a bome niti normalno.
Zašto onda kupujemo nove konzole i nadograđujemo komp? Da bi sami uživali u igrama ili da bi te iste igre gledali uz zvuk kreveljenja?
A što se tiče streamanja turnira u LOL, CS, StarCraft II ili bilo kojeg ESPORT natjecanja, to je ok.
- Uređivano
herc Mogu shvatiti odakle polaziš po tom pitanju. No opet, nisu svi kao ti i ja. Ja isto ne volim streamove gledati jer jednostavno nisu moja stvar. Vjerujem da bi ih gledao da si ne mogu priuštiti igre, a kamoli tek konzole ili PC. Ima dosta ljudi u takvoj situaciji. Ili onih koji jednostavno nisu dobri u igrama, ali ih vole pa žele bez frustracije gledati nekoga tko zna igrati. Ili oni koji zbog hendikepa ne mogu igrati. Ili oni koji nemaju energije igrati pa radije puste nekog drugog da se malo nasmiju i utonu u san dok se vrti stream. Ili onih koji jednostavno vole pogledati nekoga tko im karakterom odgovara i tko će ih nasmijati. Otprilike kao da ide tražiti videe mačaka na YouTubeu ili nešto tako. Možda netko ne voli igrati kod drugih jer se ne osjećaju jednako kao kad igraju doma.
Postoji hrpetina razloga zašto bi netko gledao i posve je moguće da ne nađeš sebe u niti jednom od tih razloga. I dok je razumljivo da je tebi specifično to onda gubljenje vremena, ne znam zbog čega bi netko drugi bio budala jer voli pogledati neki sadržaj koji ga veseli i zabavlja. Nikome ne radi štetu, a sigurno nije ni gubljenje vremena ako se zabavi.
Neće se svaki streamer kreveljiti, a neće ni svakome to biti smiješno. Nekome i hoće. I što ako hoće. Opet nikome ne radi štetu, nego gledaju lika koji im je smiješan i koji je sigurno svjestan da od sebe radi klauna, ali to radi jer bira to raditi. I to je ok. To nikoga ne čini budalom.